WEEKLY BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Οι βολές του Γιάννη, τα τρίποντα του Τολιόπουλου και η Ελλάδα που δεν τα παρατάει ποτέ

Προγνωστικά Μπάσκετ: Οι βολές του Γιάννη, τα τρίποντα του Τολιόπουλου και η Ελλάδα που δεν τα παρατάει ποτέ
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τη σπουδαία αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γερμανία στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ανδρών.

Η Ελλάδα πανηγύρισε την 4η πρόκριση της ιστορίας της στα προημιτελικά, σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ολυμπιακό τουρνουά και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία με στόχο ασφαλώς να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε αναμφίβολα στον πιο δύσκολο όμιλο του τουρνουά, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τον Καναδά, την Ισπανία και την Αυστραλία. Παρά τις ήττες από Καναδά και Ισπανία, η “επίσημη αγαπημένη” ήταν απόλυτα ανταγωνιστική στα πρώτα δύο παιχνίδια.

Το ηθικό παρέμεινε υψηλό, το ίδιο και η πίστη και αυτό αποτυπώθηκε απόλυτα στον τελικό πρόκρισης με την Αυστραλία. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έκαναν ένα κυριολεκτικά ονειρικό πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας 53 πόντους. Οι Αυστραλοί, όπως αναμένονταν, αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, όμως η Ελλάδα άντεξε στην αντεπίθεσή τους και πέρασε με το σπαθί της στη νοκ άουτ φάση, εκμεταλλευόμενη βέβαια και τη νίκη της Σερβίας απέναντι στο Νότιο Σουδάν.

Η Ελλάδα λοιπόν, άφησε πίσω της τη Λιλ και βρίσκεται στο Παρίσι με όνειρο ένα μετάλλιο. Για να το διεκδικήσει, θα πρέπει να τα βάλει πρώτα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, που πέρασε από τον όμιλο, κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί στα ματς με Ιαπωνία και Βραζιλία, όπου επικράτησε με διψήφιες διαφορές. Εκεί πάντως που η Μάνσαφτ έδειξε πραγματικά άγριες διαθέσεις, ήταν στο τρίτο παιχνίδι με την οικοδέσποινα Γαλλία, την οποία συνέτριψε με 85-71.

Η Γερμανία παίζει μοντέρνο μπάσκετ, με πολλές κατοχές, σε υψηλό τέμπο και διαθέτει παίκτες με εξαιρετικό ατομικό ταλέντο και αθλητικά προσόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ασφαλώς, ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ, Φραντς Βάγκνερ, ο οποίος είχε 26 πόντους στο πρόσφατο ματς με τους τρικολόρ. Άλλους τόσους πρόσθεσε ο Ντένις Σρέντερ, που παραμένει ο φύσει και θέσει ηγέτης της Μάνσαφτ.

Κλειδί το τρίποντο

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο χώρες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά σε επίσημο επίπεδο στα προημιτελικά του EuroBasket 2022. Τότε, η Γερμανία είχε κερδίσει με 107-96, παρά τους 31 πόντους που είχε σημειώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η αναμέτρηση εκείνη είχε εξελιχθεί σε τρίποντη ραψωδία από τους Γερμανούς, καθώς τελείωσαν το ματς με 17/31 τρίποντα, ήτοι 54,8%.

Η Γερμανία σούταρε εντυπωσιακά από το τρίποντο και κόντρα στη Γαλλία, έχοντας ποσοστό πάνω από 46%. Είναι προφανές, πως η Ελλάδα αυτή τη φορά πρέπει να ελέγξει το τέμπο και να μην επιτρέψει στους Γερμανούς να βρουν ρυθμό και αυτοπεποίθηση από την περιφέρεια. Παράλληλα, για να μπορέσει η Εθνική μας να κυνηγήσει μέχρι τέλους τη νίκη, θα πρέπει σίγουρα να σκοράρει πάνω από 80 πόντους.

Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να κρατήσουμε ως βάση το Over 153,5. Μαζί με το +12,5 της Ελλάδας, χτίζουμε ένα Bet Builder στη Stoiximan σε απόδοση 2,02. Με τον Βασίλη Σπανούλη στον τιμόνι, η Εθνική μας έχει χτίσει χαρακτήρα refuse to die και το πιθανότερο είναι πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της κόντρα σε ένα από τα δυνατά φαβορί για το μετάλλιο.

Είναι αλήθεια πως η Γερμανία είναι ένα σύνολο με αύρα ΝΒΑ, όμως όπως παραδέχθηκε και ο Γκόρντον Χέρμπερτ, η Ελλάδα έχει στις τάξεις της έναν εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, αν όχι τον κορυφαίο και μία πλειάδα αθλητών επιπέδου EuroLeague.

Σε ατομικό επίπεδο λοιπόν, παρουσιάζει ενδιαφέρον το Over 5,5 εύστοχες βολές του Γιάννη, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Καναδά είχε 12/15. Στα επόμενα δύο ματς με Ισπανία και Αυστραλία εκτέλεσε σαφώς λιγότερες βολές. Η Γερμανία διαθέτει ψηλά κορμιά, όπως ο Τάις και ο Φόγκτμαν, κανείς τους όμως δεν έχει τα... κυβικά για να κοντράρει στα ίσα τον Γιάννη.

Αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση και τις αιχμηρές δηλώσεις του κόουτς Σπανούλη, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τα κριτήρια των διαιτητών στο τουρνουά, έχει λογική να κυνηγήσουμε το Over.

Αν ζητήσουμε μαζί και το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλο, φτάνουμε σε επίπεδα τριπλασιασμού. Ο γκαρντ του Άρη πήρε επτά προσπάθειες για τρίποντο κόντρα στην Αυστραλία, ενώ με την Ισπανία είχε 4/6. Με δεδομένο ότι πολλές φορές οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονται πάνω στον Γιάννη, η Ελλάδα είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί το μακρινό σουτ του Τολιόπουλου, για να τιμωρήσει την επιλογή του double-team πάνω στον Greek Freak.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ