ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Χτίζει σερί η Βοστώνη, απαντάει εμφατικά η Φιλαντέλφεια

Ο άσος των Φιλαντέλφεια Σίξερς, Ταϊρίς Μάξεϊ κόντρα στους Λος Αντζελες Λέικερς
Ο άσος των Φιλαντέλφεια Σίξερς, Ταϊρίς Μάξεϊ Ⓒ 2022 CHRIS SZAGOLA/ ASSOCIATED PRESS

Η "καυτή" Φιλαντέλφεια, ο ασταμάτητος Μοράντ, η Βοστώνη που μπορεί να χτίσει καλό σερί και ο φορμαρισμένος rookie του Ορλάντο, Φραντς Βάγκνερ, συνθέτουν τις βασικές μας στοιχηματικές επιλογές από το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ.

Η Φιλαντέλφεια (31-19) είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του ΝΒΑ. Μετράει 15 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια της και έχει πλέον ανέβει στη δεύτερη θέση της Ανατολής. Προχθές, χωρίς τον Εμπίντ στη σύνθεσή της, κατάφερε να κερδίσει στην παράταση το εξαιρετικό Μέμφις, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και δίχως τον σούπερ σταρ της.

Τα ξημερώματα (03/02 02:00 Live από το SPORT24), οι Σίξερς ολοκληρώνουν έναν κύκλο πέντε σερί αγώνων εντός έδρας κι έχουν την ευκαιρία να πετύχουν ακόμη μία νίκη, αφού παίζουν με τους Γουίζαρντς (23-27), οι οποίοι έχουν πάρει την κάτω βόλτα. Η Ουάσινγκτον προέρχεται από έξι διαδοχικές ήττες. Τελευταία η χθεσινή στο Μιλγουόκι με 112-98, παρά τους 25 πόντους του Κάιλ Κούζμα.

Η ομάδα του Γουές Ανσέλντ θα δώσει τώρα back to back παιχνίδι, από το οποίο θα απουσιάσει ξανά ο ηγέτης, Μπράντλι Μπιλ. Αντίθετα, στους Σίξερς αναμένεται να επιστρέψει ο Εμπίντ. Λογικά, η Φιλαντέλφεια θα πάρει εμφατικά το αίμα της πίσω για τη βαριά ήττα (117-98) που είχε υποστεί στις 17 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον. Στο 1.78 ο άσος με -9,5 πόντους χάντικαπ.

Ιντιάνα - Ορλάντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Ιντιάνα – Ορλάντο (03/02 02:00 Live από το SPORT24), οι Πέισερς έχουν εκπληκτική παράδοση, αφού μετρούν έξι διαδοχικές νίκες και 25 στα τελευταία 30 ματς κόντρα στους Μάτζικ. Πάντως, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται το ποιος θα κερδίσει, αλλά κυρίως στους παίκτες των δύο ομάδων, που θα συμμετάσχουν στο Rising Stars Challenge.

Δηλαδή στους δύο rookies του Ορλάντο, Φραντς Βάγκνερ και Τζέιλεν Σαγκς, όπως επίσης στον δευτεροετή των Μάτζικ, Κόουλ Αντονι και στον rookie των Πέισερς, Κρις Ντουάρτε. Ειδικά, ο Βάγκνερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Στα πέντε προηγούμενα ματς, ο 20χρονος φόργουορντ σημείωσε 22 και 18 πόντους κόντρα στους Μπουλς, 18 με τους Μάβερικς, 24 με τους Πίστονς και 21 με τους Κλίπερς.

Το όριο των πόντων του έχει βγει στο 16,5 και κρίνεται βατό απέναντι στην επιεικώς άθλια άμυνα των Πέισερς, οι οποίοι θα είναι ξανά γυμνοί στη ρακέτα, λόγω των απουσιών του Σαμπόνις και του Τέρνερ. Στο 1.93 να σημειώσει ο Βάγκνερ πάνω από 16 πόντους για έκτο σερί παιχνίδι.

Νέα Υόρκη - Μέμφις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Μέμφις (35-18) τα πάντα κινούνται στον αστερισμό του Τζα Μοράντ. Οι Γκρίζλις μπορεί να έχασαν στη Φιλαντέλφεια, ωστόσο ο ηγέτης τους σημείωσε 37 πόντους και συμπλήρωσε επτά σερί ματς, έχοντας τουλάχιστον 30, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον οργανισμό.

Ο Μοράντ συνολικά μετράει 17 30αρες την τρέχουσα σεζόν και το πιθανότερο είναι πως θα πετύχει ακόμη μία κόντρα στη Νέα Υόρκη (24-27), η οποία μέσα στον Ιανουάριο είχε ρεκόρ 1-6 απέναντι σε ομάδες με θετικό ρεκόρ (03/02 02:30 Live από το SPORT24).

Στο 1.87 το over 27,5 του Μοράντ, στο 2.72 σε combo με το διπλό, στη λογική ότι οι Γκρίζλις, των 16 νικών στα τελευταία 20 παιχνίδια, θα ψάξουν αντίδραση μετά την ήττα από τους Σίξερς.

Βοστώνη - Σάρλοτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Βοστώνη (27-25) έκανε δύο κολλητές νίκες, μετράει τέσσερις στα τελευταία πέντε ματς και τώρα φιλοξενεί (03/02 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24) τη Σάρλοτ (28-23). Με δεδομένο μάλιστα ότι ακολουθούν δύο βατά εκτός έδρας ματς με Ντιτρόιτ και Ορλάντο, μπορεί αν μη τι άλλο να χτίσει καλό σερί και να πλησιάσει την εξάδα της Ανατολής.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, οι Σέλτικς εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Μπάτλερ από τους Χιτ και τους συνέτριψαν με 122-92. Οι Κέλτες είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ξεχώρισαν ασφαλώς ο Τζέιλεν Μπράουν με 29 και ο Τζέισον Τέιτουμ με 20.

Στις 20 Ιανουαρίου οι δύο ομάδες είχαν παίξει ξανά στο Garden, με τους Χόρνετς να κερδίζουν 111-102. Τότε όμως έλειπαν ο Σμαρτ και ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς, δηλαδή οι δύο καλύτεροι αμυντικοί της Βοστώνης.

Οι Σέλτικς έχουν το τέταρτο καλύτερο defensive rating στο ΝΒΑ και οι Χόρνετς απέναντι στις δέκα καλύτερες άμυνες της λίγκας, έχουν φέτος ρεκόρ 7-12. Επίσης, η Βοστώνη το τελευταίο διάστημα είναι εμφανώς βελτιωμένη, διατηρώντας το κορυφαίο net rating στα επτά προηγούμενα ματς. Με δεδομένο λοιπόν ότι λείπει και ο Χέιγουορντ στις "σφήκες", ο άσος στο -3,5 σε απόδοση 1.65, μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Γιούτα - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Γιούτα, οι Τζαζ (30-21) υποδέχονται (03/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) τους Νάγκετς (28-22) και ότι δίνονται φαβορί, παρότι είναι εκτός οι Μίτσελ, Γκομπέρ και Ινγκλις, προξενεί εντύπωση εκ πρώτης όψεως. Αυτή η αντιμετώπιση των μπουκ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Ντένβερ δίνει back to back παιχνίδι, μετά την ήττα στη Μινεσότα, που διέκοψε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Μάικλ Μαλόουν να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και οι φόβοι επικεντρώνονται κυρίως στον Γιόκιτς, ο οποίος δινόταν questionable για το χθεσινό ματς.

Με βάση πάντως τη φόρμα των δύο ομάδων, η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα προς το Ντένβερ, το οποίο έχει επτά νίκες στα τελευταία δέκα ματς και οχτώ διπλά στα 11 πιο πρόσφατα παιχνίδια on the road. Αντίθετα, η Γιούτα μετράει πέντε σερί ήττες και 11 στα 13 τελευταία ματς.

Το σετ μας δίνει το δικαίωμα να πάρουμε και κάλυψη 4,5 πόντων για το διπλό σε απόδοση 1.60. Αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στη σύνθεση του Ντένβερ, τότε παίζεται και ξερό το διπλό σε τιμές διπλασιασμού, αφού χωρίς τον Γκομπέρ, οι μορμόνοι δεν θα είναι εύκολο να περιορίσουν τον Γιόκιτς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Ουάσινγκτον: 1 -9,5 (απόδοση 1.78), 02:00
  • Ιντιάνα – Ορλάντο: Βάγκνερ Over 16,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 02:00
  • Νέα Υόρκη – Μέμφις: 2 & Μοράντ Over 27,5 πόντοι (απόδοση 2.72), 02:30
  • Βοστώνη – Σάρλοτ: 1 -3,5 (απόδοση 1.65), 02:30
  • Γιούτα – Ντένβερ: 2 +4,5 (απόδοση 1.60), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ