ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Combo διπλασιασμού στη μονομαχία του Γιάννη με τον Λούκα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2022 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε τον Εμπίντ, κέρδισε τον Ντουράντ και τώρα έρχεται αντιμέτωπος με τον Ντόντσιτς. Με την πλάτη στον τοίχο οι Λέικερς. Βγαίνει μπροστά ο Χόρφορντ στους Σέλτικς ελλείψει του Γουίλιαμς.

Το παιχνίδι του Μιλγουόκι (48-29) με το Ντάλας (48-30), ή αν θέλετε η μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς κλέβει την παράσταση από το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το Μιλγουόκι, μετά τη μεγαλειώδη νίκη στο Μπρούκλιν, όπου ο Γιάννης έστειλε το ματς στην παράταση με step back τρίποντο και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς, ξεκούρασε τους βασικούς απέναντι στους Κλίπερς και υπέστη βαριά ήττα με 153-119. Από ήττα ωστόσο έρχονται και οι Μάβερικς, οι οποίοι συνετρίβησαν με 135-103 από τους Γουίζαρντς του... αγριεμένου Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Στο πρώτο ματς της σεζόν μεταξύ των δύο ομάδων, είχαν απουσιάσει τόσο ο Γιάννης όσο και ο Ντόντσιτς, με τους Μπακς να κερδίζουν τελικά 102-95, στο Τέξας.

Μιλγουόκι - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για το αποψινό παιχνίδι, ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ έχει στη διάθεσή του όλα τα βαριά χαρτιά του ρόστερ, συνεπώς οι Μπακς λογικά δίνονται φαβορί στους 5,5 πόντους. Ο Γιάννης πραγματοποιεί σεζόν MVP με 30,1 πόντους, 11,7 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ και 55,4% ποσοστό ευστοχίας. Αυτό ωστόσο που τρομάζει τους αντιπάλους του Μιλγουόκι, δεν είναι τα νούμερα αυτά καθαυτά του Ελληνα σούπερ σταρ, όσο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει πιάσει το ταβάνι του!

Ο Greek Freak ήταν τρομερός στα δύο ντέρμπι με τους Νετς και τους Σίξερς απέναντι σε Ντουράντ και Εμπίντ αντίστοιχα. Ακόμη και να μην πάρει στο τέλος το βραβείο του MVP είναι πλέον κοινή ομολογία ότι οι Μπακς έχουν στη διάθεσή τους τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη.

Το κακό για τα "ελάφια" είναι ότι παρουσιάζουν μία κάμψη εσχάτως στο αμυντικό κομμάτι. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν το 24ο defensive rating με 120,1 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές. Επίσης, οι Μπακς από την αρχή της σεζόν παίζουν μέτρια περιφερειακή άμυνα, όντας μόλις 21οι στη λίγκα στο ποσοστό ευστοχίας τριπόντων των αντιπάλων (36,3%).

Αυτό το στοιχείο ίσως αποδειχθεί καθοριστικό απέναντι στο Ντάλας, καθώς οι Μάβερικς με τον Ντόντσιτς εκτελούν με 40,7% από το τρίποντο, έχουν δηλαδή το πέμπτο καλύτερο ποσοστό στο ΝΒΑ.

Από την άλλη, η ομάδα του Τζέισον Κιντ, έχει κι αυτή μία πτώση στις αμυντικές της επιδόσεις, αφού στις τελευταίες δύο εβδομάδες δέχεται 119,5 πόντους ανά 100 κατοχές. Φυσικά αυτό το νούμερο δεν εκφράζει τη συνολική εικόνα του Ντάλας, το οποίο φέτος είναι από τις κορυφαίες άμυνες της λίγκας.

Στο δια ταύτα, η αμυντική κάμψη και των δύο αντιπάλων μας στέλνει αρχικά προς το Over 220,5. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στον νικητή, το Μιλγουόκι έχει τον πρώτο λόγο από τη στιγμή που πήραν ανάσες οι βασικοί του παίκτες και αναμένονται φρέσκοι και ορεξάτοι στην υποδοχή του Ντάλας. Το combo άσος με -1,5 και Over 220,5 προσφέρεται στο 2.25.

Σε ατομικό επίπεδο, το να βάλει ξανά 30 πόντους ο Γιάννης, μοιάζει πλέον με βόλτα στο πάρκο. Ο δις MVP του ΝΒΑ σημείωσε 30+ πόντους στα εννιά από τα τελευταία 12 παιχνίδια του. Το αντίπαλο δέος, δηλαδή ο Luka Magic, ευστοχεί σε τουλάχιστον τρία τρίποντα επτά σερί ματς και στα 13 από τα τελευταία 14. Το combo 29+ πόντοι ο Αντετοκούνμπο και 3+ τρίποντο ο Ντόντσιτς μας επιστρέφει απόδοση 2.05.

Βοστώνη - Ουάσινγκτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Την ίδια ώρα με το ματς του Μιλγουόκι, η Βοστώνη (48-30) υποδέχεται στο TD Garden (20:00 Live από το SPORT24) την Ουάσινγκτον (34-43). Οι Σέλτικς μετά από δύο κολλητές κόντρα σε Ράπτορς και Χιτ, αντέδρασαν κερδίζοντας τους Πέισερς. Η ομάδα του Ιμε Ουντόκα είναι αυτή τη στιγμή τρίτη στην Ανατολή και θεωρητικά ψάχνει ένα καλό φίνις, μήπως καταφέρει να βάλει από κάτω τους δεύτερους Μπακς.

Οι Γουίζαρντς δεν έχουν πλέον βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν προλαβαίνουν τη δεκάδα, ωστόσο έχουν ρεκόρ 4-1 στα τελευταία πέντε ματς. Μάλιστα προέρχονται από την εκκωφαντική νίκη επί των Μάβερικς με 32 πόντους διαφορά!

Η Βοστώνη λογικά θα είναι υποψιασμένη μετά το κάζο που έπαθε το Ντάλας. Δύσκολο, σε κάθε περίπτωση, η παρέα του Πορζίνγκις να κάνει δεύτερη κολλητή ζημιά σε πρωτοκλασάτο αντίπαλο. Άλλωστε, ήταν ξεκάθαρο πως ο Λετονός είχε σημαδέψει κυρίως το ματς με την πρώην ομάδα του.

Αναμενόμενα το χάντικαπ παίζει αρκετά ψηλά, πάνω από τους 10 πόντους. Προτιμότερο λοιπόν να στραφούμε στα ειδικά του Αλ Χόρφορντ, ο οποίος σε δύο ματς μετά τον τραυματισμό του Ρόμπερτ Γουίλιαμς, είχε 25 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Value το Over 12,5 ριμπάουντ και ασίστ του πολύπειρου σέντερ στο 1.98. Στο 2.50 αν καλύψουν κι ένα απολύτως εφικτό χάντικαπ τριών πόντων οι Σέλτικς.

Λ.Α. Λέικερς - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Λος Άντζελες, οι Λέικερς (31-46) παίζουν κόντρα στους Νάγκετς (46-32) ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για είσοδο στο play-in tournament της Δύσης (22:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Το Λ.Α. μετράει πέντε σερί ήττες και οχτώ στα τελευταία δέκα ματς. Απέχει ένα παιχνίδι από το δέκατο Σαν Αντόνιο και πρακτικά καίγεται απόψε για τη νίκη.

Την Παρασκευή, στην κομβική αναμέτρηση με τους ένατους Πέλικανς, ούτε οι 38 πόντοι του Τζέιμς, ούτε οι 23 του Ντέιβις έφθασαν για να κερδίσουν οι Λέικερς. Αμφότεροι τώρα δίνονται αμφίβολοι, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης αναμένεται να σφίξουν τα δόντια.

Το Ντένβερ από την πλευρά του, ηττήθηκε από τη Μινεσότα και έχασε έτσι την ευκαιρία να κλειδώσει τη θέση του στην εξάδα της Δύσης. Παρόλα αυτά, οι Νάγκετς έχουν διαφορά δύο παιχνίδια από τους Τίμπεργουλβς, επομένως συνεχίζουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Στοιχηματικά, πιο νορμάλ επιλογή φαντάζει το Over 227,5 στο 1.65, καθώς και οι δύο ομάδες παίζουν τραγική άμυνα τις τελευταίες 14 ημέρες και βρίσκονται στο Top5 με τα χειρότερα defensive rating της λίγκας. Τον Ιανουάριο, υπενθυμίζεται ότι οι Νάγκετς είχαν διαλύσει τους Λέικερς με 133-96, δηλαδή το παιχνίδι είχε πάει στους 229 πόντους, παρότι το Λ.Α. δεν έφτασε καν τους 100.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Ντάλας: 1 -1,5 & Οver 220,5 (απόδοση 2.25), 20:00
  • Μιλγουόκι – Ντάλας: Αντετοκούνμπο 29+ πόντοι & Ντόντσιτς 3+ τρίποντα (απόδοση 2.05), 20:00
  • Βοστώνη – Ουάσινγκτον: 1 -3,5 & Χόρφορντ Over 12,5 Ριμπάουντ και Ασίστ (απόδοση 2.50), 20:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Νάγκετς: Over 227,5 (απόδοση 1.65), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ