ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για την πέμπτη σερί νίκη σε All-Star Game η Team LeBron

Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς κατά τη διάρκεια του All-Star Game στην Ατλάντα το 2021
Ο Λεμπρόν Τζέιμς κατά τη διάρκεια του All-Star Game στην Ατλάντα το 2021 Ⓒ 2022 BRYNN ANDERSON/ASSOCIATED PRESS

Ανάλυση και προγνωστικά για το All-Star Game του ΝΒΑ. Ποια ομάδα είναι το φαβορί, μέχρι πού μπορεί να φτάσει το σκορ, ποιος είναι ο επικρατέστερος για να αναδειχθεί MVP, πού υπάρχει αξία.

Το All-Star Weekend αποτελεί κάθε χρόνο ένα από τα highlights της σεζόν στο ΝΒΑ. Φέτος, οι καλύτεροι αθλητές της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στο πλανήτη δίνουν ραντεβού στο Κλίβελαντ. Εκεί φυσικά βρίσκεται και το SPORT24, με τον απεσταλμένο του, Χάρη Σταύρου, ο οποίος σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την καρδιά των γεγονότων.

Μετά τους διαγωνισμούς τριπόντων, καρφωμάτων και δεξιοτήτων, έρχεται τα ξημερώματα το main event, δηλαδή το παιχνίδι των αστέρων ανάμεσα στις ομάδες του Λεμπρόν και του Ντουράντ.

Team LeBron - Team Durant: Προγνωστικά και Ανάλυση

Βλέποντας τις δύο αρχικές πεντάδες, τις επιλογές που υπάρχουν στον πάγκο, αλλά και συνυπολογίζοντας ότι ο Ντουράντ δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, το προβάδισμα είναι στην πλευρά της Team LeBron.

Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Λεμπρόν θα έχει στην πεντάδα της, εκτός από τον "βασιλιά", τους Αντετοκούνμπο, Κάρι, ΝτεΡόζαν και Γιόκιτς. Δηλαδή τους δύο τελευταίους MVP του ΝΒΑ, τον κορυφαίο σουτέρ του πλανήτη και τον ηγέτη των Μπουλς, που πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Στην αντίπερα όχθη, η Team Durant θα κατέβει με τους Εμπίντ, Μοράντ, Τέιτουμ, Γουίγκινς και Γιανγκ. Παρότι κι εδώ υπάρχει μπόλικη αστερόσκονη, η ανάδειξη του Γουίγκινς σε βασικό παίκτη στο All-Star Game, μοιάζει με παραφωνία.

Σε ό,τι αφορά στους πάγκους, τα πράγματα δείχνουν πιο ισορροπημένα. H Team LeBron είναι πολύ δυνατή στην περιφέρεια με τους Ντόντσιτς, Μπάτλερ, Μίτσελ, Πολ και τον τοπικό ήρωα, Ντάριους Γκάρλαντ. Η Team Durand έχει Μπούκερ, Μίντλετον, ΛαΒιν και μεγαλύτερη δύναμη στους σέντερ με Τάουνς και Γκομπέρ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι κανονισμοί παραμένουν ίδιοι με πέρυσι. Μετά τα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα, το χρονόμετρο σταματά και η αναμέτρηση θα λήξει μόλις μία ομάδα βάλει +24 πόντους, από αυτούς που είχε η ομάδα που προηγούνταν μετά τις τρεις πρώτες περιόδους. Πέρυσι για παράδειγμα, το σκορ ήταν 146-125 μετά τα τρία δωδεκάλεπτα, επομένως το ματς έληξε στους 170, δηλαδή 24 πόντους περισσότερους, από την ομάδα που είχε το κεφάλι στο σκορ. Αυτός ο κανόνας θεσπίστηκε προς τιμήν του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ.

Προφανώς, σε ένα παιχνίδι επίδειξης δεν μπορεί να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις. Πάντως, από τη χρονιά που άλλαξε το format και περάσαμε από το Ανατολή-Δύση στις ομάδες των παικτών, που πρωτεύουν στις ψηφοφορίες, η Team LeBron είναι αήττητη με 4/4 νίκες. Το 2018 κέρδισε 148-145 την Team Curry, το 2019 178-164 την Team Giannis, το 2010 157-155 εκ νέου την Team Giannis και πέρυσι 170-150 την Team Durant. Πιθανότατα, το σερί του Λεμπρόν θα συνεχιστεί και στο Οχάιο, μπροστά στο κοινό που τόσο λατρεύτηκε ως παίκτης των Καβαλίερς, επομένως μία σκέψη είναι ο άσος στο -4,5 σε απόδοση 1.72.

Προγνωστικά ΝΒΑ: Σύνολο Πόντων και MVP

Σε ό,τι αφορά στο συνολικό σκορ, την τελευταία διετία, που καθιερώθηκε ο κανονισμός των +24 πόντων, προς τιμήν του Κόμπε, μπήκαν 312 και 320 πόντοι αντίστοιχα. Το όριο είναι φέτος στους 324. Σε ένα ματς πάντως επίδειξης, θα είναι πραγματικά ψυχοβγαλτικό και σίγουρα αμαρτία να ποντάρει κάποιος στο under. Εφόσον στα πρώτα τρία δωδεκάλεπτα το σκορ πλησιάσει τους 280 πόντους, τότε το over 320,5 στο 1.70, μάλλον θα επιτευχθεί. Εδώ λοιπόν, μπορούμε ίσως να δούμε και ένα combo με τη νίκη της Team LeBron σε απόδοση 2.50.

Τέλος, πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάδειξη του MVP στο All-Star Game. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι το βραβείο "Κόμπε Μπράιαντ" κατέκτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και φέτος προσφέρεται ξεκάθαρα πρώτο φαβορί στο 4.50. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια, ότι το φετινό βραβείο είναι ολοκαίνουριο και έχει την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή Βίκτορ Σόλομον, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πληθώρα συνεργασιών με τους κορυφαίους σταρ του ΝΒΑ.

Ισως λοιπόν, το φετινό βραβείο να έχει για ορισμένους μεγαλύτερη βαρύτητα και ειδικά για τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Σόλομον. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι φιλοξενείται στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Ο Τζέιμς είναι παιδί του Οχάιο και φυσικά έχει μεγαλουργήσει στο παρελθόν με τη φανέλα των Καβς, άρα δεν αποκλείεται να δει πιο ζεστά το συγκεκριμένο All-Star Game. Υπενθυμίζεται, ότι Λεμπρόν έχει στο παρελθόν αναδειχθεί τρεις φορές πολυτιμότερος παίκτης σε All-Star Game και χρειάζεται άλλη μία για να ισοφαρίσει τον Κόμπε. Καταλαβαίνετε πως αν γίνει αυτό στο Κλίβελαντ, θα προκύψει μία πολύ συγκινητική στιγμή. Στο 9.00 η απόδοση του Λεμπρόν, για όποιον θέλει να ρισκάρει πάνω του.

Τέλος, στη λογική ότι μάλλον θα κερδίσει η Team LeBron, παίρνουμε ως δεδομένο ότι ο MVP θα αναδειχθεί από τη συγκεκριμένη ομάδα. Σε αυτή υπάρχουν δυνατά χαρτιά από τη Δύση, όπως ο Τζέιμς, ο Κάρι, ο Γιόκιτς και ο Ντόντσιτς, συνεπώς μοιάζει λίγο μεγάλη η ψαλίδα στις αποδόσεις των μπουκ, που δίνουν 1.45 να αναδειχθεί o MVP από την ανατολική περιφέρεια και στο 2.65 από τη δυτική.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Team LeBron – Team Durant: Νίκη Team LeBron & Over 320,5 (απόδοση 2.50)
  • Team LeBron – Team Durant: MVP Λεμπρόν Τζέιμς (απόδοση 9.00)
  • Team LeBron – Team Durant: Προέλευση MVP – Δυτική περιφέρεια (απόδοση 2.65)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ