ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το παίρνει πάνω του ο Γιανγκ για τους Χοκς

Ο άσος των Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιανγκ κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς
Ο άσος των Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιανγκ © 2022 JESSIE ALCHEH/ASSOCIATED PRESS

Τα τελευταία δύο εισιτήρια για τα playoffs του ΝΒΑ κρίνονται απόψε. Ελαφρύ φαβορί οι Χοκς έναντι των Καβαλίερς, γύρισε τούμπα το σετ στο Κλίπερς - Πέλικανς μετά την είδηση ότι ο Τζορτζ βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Η τελευταία θέση για τα playoffs της Ανατολής κρίνεται απόψε στο Κλίβελαντ, εκεί όπου οι Καβς υποδέχονται τους Χοκς σε ένα ακόμη κλασικό win or go home παιχνίδι του play-in tournament. Ο νικητής θα παίξει στον πρώτο γύρο με το Μαϊάμι και ο χαμένος θα βγάλει από την ντουλάπα τα καλοκαιρινά και θα πάει για διακοπές.

Κλίβελαντ - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Καβαλίερς είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το 7ο seed της Ανατολής, αλλά δεν τα κατάφεραν στο εκτός έδρας νοκ άουτ ματς με το Μπρούκλιν. Βρέθηκαν νωρίς πίσω με 20 πόντους διαφορά και παρότι το πάλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο, στην πραγματικότητα δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν σοβαρά τους Νετς.

Το θετικό νέο για την ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είναι ότι έχει αναβαθμιστεί σε questionable ο Τζάρετ Αλεν. Ο κορυφαίος σέντερ και αμυντικός του Κλίβελαντ, που έχασε τα προηγούμενα 19 παιχνίδια της ομάδας του, λόγω ενός σπασμένου δακτύλου στο χέρι, έχει πιθανότητες επιστροφής απόψε για πρώτη φορά μετά τις 6 Μαρτίου.

Από την άλλη, οι Χοκς, που παίζουν σταθερά χωρίς τον Τζον Κόλινς, έκαναν περίπατο στο νοκ άουτ ματς με τους Χόρνετς. Τους διέλυσαν με 132-103 και έστειλαν το μήνυμα πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν το όγδοο seed στην περιφέρεια. Παρότι ο Γιανγκ δεν σούταρε καλά (8/24), μοίρασε 11 ασίστ, έκανε double-double και διευκόλυνε το έργο των συμπαικτών του.

Ο ηγέτης των Χοκς τελείωσε την κανονική περίοδο με 28,4 πόντους κατά μέσο όρο (5ος σκόρερ) και 9,7 ασίστ (3ος πασέρ). Επίσης, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τον Τίνι Αρτσιμπαλντ το 1972/73, που σημείωσε τους περισσότερους πόντους (2.155) και έδωσε τις περισσότερες ασίστ (737) σε απόλυτους αριθμούς σε μία σεζόν!

Προφανώς, από την εμφάνισή του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν οι Χοκς καταφέρουν να αλώσουν απόψε το Κλίβελαντ. Οι μπουκ θεωρούν φαβορί τα "γεράκια" τα οποία είναι πιο φορμαρισμένα με ρεκόρ 7-3 στα τελευταία δέκα ματς, έναντι 3-7 των Καβς, ωστόσο οι "ιππότες" δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα μέσα στην έδρα τους. Άλλωστε, το Κλίβελαντ έχει φέτος ρεκόρ 25-16 στο Rocket Mortgage Fieldhouse, ενώ η Ατλάντα μακριά από την Τζόρτζια 16-25.

Στη φετινή σειρά, το σκορ είναι 3-1 υπέρ των Χοκς. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, την πρωταπριλιά, η παρέα του Γιανγκ είχε συντρίψει εντός έδρας 131-107 το Κλίβελαντ, παίζοντας μάλιστα back to back παιχνίδι.

Στη λογική, ότι τα μεγάλα ματς, τα κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες, πάμε με το double-double του Γιανγκ και ένα χάντικαπ 4,5 πόντων υπέρ της Ατλάντα, που θεωρητικά είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποιοτικό ταβάνι και σίγουρα παίζει καλύτερα στην επίθεση (2ο offensive rating στη λίγκα - 115,4). Το συγκεκριμένο combo είναι στον διπλασιασμό.

Λ.Α. Κλίπερς - Νέα Ορλεάνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Δύση, για το όγδοο seed θα παλέψουν οι Κλίπερς με τους Πέλικανς, στο Λος Άντζελες. Τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του play-in απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Η μόνη ομάδα που πλησίασε να κάνει το break ήταν οι Κλίπερς, στη Μινεσότα, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο κατέρρευσαν (επί μέρους σκορ 20-31) και ηττήθηκαν 109-104.

Απόψε, η ομάδα του Τάιρον Λου έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να εξασφαλίσει την είσοδό της στα playoffs, έστω από την όγδοη θέση, η οποία οδηγεί κατευθείαν πάνω στο φαβορί της Δύσης, τους Φοίνιξ Σανς.

Αν το δούμε τελείως ψυχρά, οι Πέλικανς υπερέχουν σε επιθετικό ταλέντο των Κλίπερς, όσο ο Λέοναρντ παραμένει στα πιτς. Η τριάδα ΜακΚόλουμ, Ινγκραμ και Βαλανσιούνας είναι δεδομένα πολύ ποιοτική και ασφαλώς αυτή έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι με τους Σπερς (113-103), αφού σημείωσε συνολικά 81 πόντους!

Από την άλλη όμως, οι Κλίπερς είναι πιο ψημένη ομάδα σε κρίσιμα ματς και παίζει σαφώς καλύτερη άμυνα (8ο defensive rating οι Κλίπερς – 18ο οι Πέλικανς). Σημειώνεται, ότι η φετινή σειρά είναι στο 3-1 υπέρ των Πέλικανς, ωστόσο στο τελευταίο μεταξύ τους ματς, στις 4 Απριλίου, οι Κλίπερς κέρδισαν άνετα 119-100 με τον Τζορτζ να έχει 5/7 τρίποντα μόλις σε 29 λεπτά συμμετοχής.

UPDATE (19:40): Σοκ στους Κλίπερς, θετικός στον κορονοϊό ο Τζορτζ! Ο ηγέτης του Λ.Α. μπήκε στο υγειονομικό πρωτόκολλο και ως εκ τούτου θα χάσει το αποψινό κρίσιμο ματς με τους Κλίπερς. Ασφαλώς, η απουσία του αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της αναμέτρησης. Αμεσα οι μπουκ αντέδρασαν φέρνοντας τούμπα το σετ. Αρχικά οι Κλίπερς ήταν φαβορί με 3,5 πόντους, τώρα είναι οι Πέλικανς με 1,5.

Προφανώς, αυτή η εξέλιξη ανατρέπει τελείως τα σχέδια του Λου. Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής περιόδου, οι Κλίπερς αγωνίστηκαν χωρίς τον Τζορτζ, ωστόσο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, η συγκεκριμένη απουσία κρίνεται κομβική. Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζορτζ έβαλε 34 πόντους κόντρα στους Γουλβς με 6/12 τρίποντα και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του.

Αν η Νέα Ορλεάνη δεν λυγίσει υπό το βάρος της πρόκλησης, έχει μία μεγάλη ευκαιρία απόψε να κερδίσει μέσα στην "Πόλη των Αγγέλων" και να πάρει αυτή το όγδοο seed στη Δύση. Στο 1.90 το διπλό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ – Ατλάντα: 2 +4,5 & Γιανγκ double-double (απόδοση 2.00), 02:30
  • Λ.Α. Κλίπερς - Νέα Ορλεάνη: 2 (απόδοση 1.90), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ