ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η ανεβασμένη Βοστώνη και η επιστροφή του Joker

Προγνωστικά NBA: Η ανεβασμένη Βοστώνη και η επιστροφή του Joker
2022 AP PHOTO/NATE BILLINGS

Η Βοστώνη που έχει βρει πατήματα, ο Γιόκιτς που οδηγεί το Ντένβερ, ο Ιρβινγκ που το παίρνει πάνω του ελλείψει Ντουράντ και Χάρντεν και η άμυνα του Κλίβελαντ, συνθέτουν τις στοιχηματικές μας προτάσεις από το πρόγραμμα του ΝΒΑ.

Η Βοστώνη (28-25) άργησε, αλλά επιτέλους αρχίζει πλέον να παίζει σύμφωνα με τις προσδοκίες που τη συνοδεύουν ως ομάδα. Κέρδισε τρία σερί ματς και πέντε από τα τελευταία έξι που έδωσε, με πιο πρόσφατο αυτό κόντρα στη Σάρλοτ. Δείχνει λοιπόν ότι μπορεί να κυνηγήσει την εξάδα της Ανατολής και φυσικά θέλει να συνεχίσει το θετικό μομέντουμ, αφού παίζει κόντρα σε έναν βατό αντίπαλο, όπως το Ντιτρόιτ (05/02 02:00 Live από το SPORT24).

Οι Πίστονς έχασαν χθες από τους Τίμπεργουλβς εντός έδρας και απόψε δίνουν back to back παιχνίδι, χωρίς τον Κέιντ Κάνινγκχαμ (15,8 πόντοι) στη σύνθεσή τους. Λογικά το χάντικαπ έχει βγει ψηλά, στους 10,5 πόντους, αφού 11 από τις τελευταίες 13 ήττες του Ντιτρόιτ (12-39) ήρθαν με τουλάχιστον εννιά πόντους διαφορά.

Εμείς πάντως, μπορούμε να κατεβάσουμε το χάντικαπ στους 3,5 πόντους και να πάρουμε τον άσο στο ικανοποιητικό 1.88 σε combo με 9 ριμπάουντ του Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Ο σέντερ της Βοστώνης μαζεύει φέτος 9,5 κατά μέσο όρο. Μέσα στον Ιανουάριο βέβαια είχε 10,8.

Στα δύο πιο πρόσφατα ματς, με Χιτ και Χόρνετς μάζεψε επτά και οχτώ αντίστοιχα, ωστόσο στα προηγούμενα 17, είχε τουλάχιστον εννιά «σκουπίδια» 15 φορές! Απέναντι τώρα στη χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ στα ριμπάουντ, αναμένεται να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ, δεδομένου ότι οι Πίστονς δεν έχουν κάποιο σοβαρό πεντάρι για να τον κοιτάξει κατάματα.

Ντένβερ - Νέα Ορλεάνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Ντένβερ (28-23) ολοκλήρωσε ένα road-trip έξι αγώνων, χάνοντας τους τελευταίους δύο από τη Μινεσότα και τη Γιούτα. Το θετικό ωστόσο είναι πως οι τραυματισμοί του Γιόκιτς και του Γκόρντον αποδείχθηκαν επιπόλαιοι και μετά την απουσία τους κόντρα στους Τζαζ, θα επιστρέψουν για το ματς με τη Νέα Ορλεάνη (19-32).

Η πορεία των Νάγκετς μέχρι στιγμής κρίνεται εξαιρετική, καθώς έχουν βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με 29 εκτός έδρας παιχνίδια, παίζοντας σταθερά χωρίς τους Μάρεϊ και Πόρτερ Τζούνιορ.

Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν έχει να υποστεί τρεις σερί ήττες από τον περασμένο Νοέμβριο και κόντρα στους Πέλικανς, που έχουν κερδίσει μόνο τους Πίστονς, Πέισερς και Νικς στα τελευταία εννιά, έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο (05/02 04:00 Live από το SPORT24). Ο άσος είναι στο 1.40, αλλά μπορεί να ανέβει σε τιμές διπλασιασμού με τους 24 πόντους του Γιόκιτς.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ έμεινε χαμηλά για τα δεδομένα του στα τελευταία δύο ματς που έπαιξε με Τίμπεργουλβς και Μπακς, σημειώνοντας 21 και 18 πόντους αντίστοιχα. Στα προηγούμενα επτά πάντως, ο Joker δεν έπεσε κάτω από τους 25.

Φέτος, έχει μέσο όρο 25,9 πόντους και εντός έδρας είναι ακόμη πιο παραγωγικός, σημειώνοντας 27,1. Η Νέα Ορλεάνη είναι από τις χειρότερες ομάδες στο ΝΒΑ στην άμυνα στο «5» και στα δύο προηγούμενα ματς της σεζόν κόντρα στο Ντένβερ, δέχθηκε από τον Γιόκιτς 68 πόντους συνολικά!

Γιούτα - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Γιούτα, οι Τζαζ (31-21) υποδέχονται τους Νετς (29-22) σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο φανερά ντεφορμέ ομάδες (05/02 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το σύνολο του Κουίν Σνάιντερ έχει κάνει μόνο τρεις νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια. Στον αντίποδα, το Μπρούκλιν μετράει έξι διαδοχικές ήττες και κινδυνεύει με την έβδομη, καθώς θα παίξει στη Vivint Arena χωρίς τους Ολντριτζ, Ντουράντ, Χάρντεν, Χάρις και Μίλσαπ.

Με όλες αυτές τις απουσίες, εκ των πραγμάτων θα σηκώσει το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος ο Ιρβινγκ, ο οποίος προέρχεται από κακή εμφάνιση στο Σακραμέντο και απόψε λογικά αναμένεται βελτιωμένος. Ο Uncle Drew σημειώνει φέτος 23,6 πόντους και πριν μείνει στους 14 κόντρα στους Κινγκς, είχε έξι σερί καλά επιθετικά παιχνίδια με Σανς, Γουόριορς, Τίμπεργουλβς, Σπερς, Γουίζαρντς και Καβαλίερς, όπου σημείωσε κατά μέσο όρο 28,1 πόντους.

Βατό το 26+ στο 1.60 για τον Ιρβινγκ, δεδομένου ότι η άμυνα της Γιούτα είναι απαράδεκτη χωρίς τον Γκομπέρ. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα τελευταία πέντε ματς που λείπει ο Γάλλος σέντερ, οι Τζαζ έχουν το 25ο defensive rating στο ΝΒΑ.

Το 26+ του Ιρβινγκ μπορεί να συνδυαστεί και με ένα μεγάλο χάντικαπ υπέρ των Νετς, στη λογική ότι ακόμη και να χάσουν από τους Τζαζ, οι οποίοι παρεμπιπτόντως θα έχουν πίσω τον Μίτσελ, θα κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα. Στο 2.10 σε combo με το διπλό στο +11,5.

Σάρλοτ - Κλίβελαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τι κι αν ο ΛαΜέλο Μπολ έκανε career-high με 38 πόντους, οι Χόρνετς (28-24) έχασαν στη Βοστώνη και συμπλήρωσαν τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι ματς. Από την άλλη, οι Καβαλίερς (31-21) έρχονται από την απρόσμενη ήττα στο Χιούστον κόντρα στη χειρότερη ομάδα της Δύσης και άνοιξαν άσχημα τον Φεβρουάριο, μετά από έναν ιδανικό Ιανουάριο με ρεκόρ 11-4.

Το Κλίβελαντ θα παίξει στη Σάρλοτ (05/02 02:00 Live από το SPORT24) χωρίς τον πρώτο του σκόρερ, Ντάριους Γκάρλαντ, ενώ συνεχίζει εκτός και ο Λάουρι Μάρκανεν, ένα κλασικό stretch-4, που μπορεί να ανοίξει το γήπεδο με το καλό του τρίποντο.

Οι Καβαλίερς λοιπόν θα στερηθούν δύο πολύ σημαντικά επιθετικά τους όπλα, ωστόσο αμυντικά είναι εξαιρετικοί και με το ύψος που διαθέτουν αναμένεται να ζορίσουν αρκετά τους Χόρνετς. Οι «ιππότες» ξέρουν να προστατεύουν καλά τη ρακέτα και μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό για να μη δώσουν στις «σφήκες» το δικαίωμα να κάνει το αγαπημένο της παιχνίδι στο transition.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η Σάρλοτ δεν διανύει την καλύτερή της περίοδο και ότι το Κλίβελαντ μετράει έξι σερί under 220,5 θα το κρατήσουμε στο 1.65.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Κλίβελαντ: Under 220,5 (απόδοση 1.65), 02:00
  • Ντιτρόιτ – Βοστώνη: 2 -3,5 & Γουίλιαμς 9+ ριμπάουντ (απόδοση 1.88), 02:00
  • Ντένβερ – Νέα Ορλεάνη: 1 & Γιόκιτς 24+ πόντους (απόδοση 1.98), 04:00
  • Γιούτα – Μπρούκλιν: 2 +11,5 & Ιρβινγκ 26+ πόντους (απόδοση 2.10), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ