ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η ευκαιρία των Σπερς και η εκδίκηση των Μπουλς

Οι άσοι των Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντεζούντε Μάρεϊ και Γιάκομπ Πελτλ
Οι άσοι των Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντεζούντε Μάρεϊ και Γιάκομπ Πελτλ Ⓒ 2022 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Αποδεκατισμένο το Γκόλντεν Στέιτ στο Σαν Αντόνιο. Σε δαιμονιώδη φόρμα ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ του Τορόντο. Απελευθερώνεται ο Ντινγουίντι χωρίς τον Μπιλ. Παίρνει εκδίκηση το Σικάγο από το Ορλάντο.

Τρεις ημέρες μετά τη δραματική νίκη των Ράπτορς (25-23) στο Μαϊάμι, στην τρίτη παράταση, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά στο Τορόντο (02/02 02:30 Cosmote Sport 7HD). Αμφότερες δίνουν back to back παιχνίδι, αφού έπαιξαν και τη Δευτέρα.

Οι Χιτ (32-19) πλήρωσαν τις απουσίες των Μπάτλερ, Λάουρι και Τάκερ και ηττήθηκαν εύκολα με 122-92 στη Βοστώνη. Αντίθετα, οι Ράπτορς εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Γιανγκ στους Χοκς και πέρασαν νικηφόρα από την Ατλάντα με 106-100.

Την παράσταση για την ομάδα του Νικ Νερς έκλεψε ξανά ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους με εννιά εύστοχα τρίποντα και έγινε ο πρώτος παίκτης του Τορόντο μετά τον Καουάι Λέοναρντ το 2019, που πετυχαίνει 30+ σε τέσσερις σερί αγώνες.

Ο 23χρονος γκαρντ των Ράπτορς διανύει την καλύτερη φόρμα της καριέρας του, ωστόσο το line των πόντων του, έχει βγει στο 17,5, ακριβώς δηλαδή στον φετινό του μέσο όρο, όταν στα τελευταία τέσσερα ματς δεν έχει πέσει κάτω από τους 31 και μέσα στον Ιανουάριο έχει υπερβεί αυτό το line έξι φορές σε δέκα ματς. Στο 1.87 το over 17,5 πόντοι του Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ.

Σικάγο - Ορλάντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Σικάγο (31-18) αξιοποίησε τις δύο κολλητές ήττες του Μαϊάμι και κερδίζοντας άνετα 130-116 το Πόρτλαντ στο United Center, επέστρεψε στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας. Αυτή ήταν η έβδομη φορά φέτος, που οι Μπουλς σκοράρουν τουλάχιστον 130 πόντους, επίδοση που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στη λίγκα.

Από την πλευρά του, το Ορλάντο (11-40) εξακολουθεί να έχει το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ωστόσο βρίσκεται στην καλύτερή του φάση μέσα στη σεζόν με τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς. Μία εξ αυτών επί των Μπουλς με 114-95 την περασμένη εβδομάδα και τελευταία το 110-108 επί των σούπερ φορμαρισμένων Μάβερικς.

Λογικά, οι "ταύροι" θα πάρουν τώρα ρεβάνς από τους Μάτζικ (02/02 03:00 Live από το SPORT24). Το βασικό χάντικαπ είναι στους 8,5 πόντους, μπορούμε ωστόσο να το κατεβάσουμε στους 3,5 και να πάρουμε το combo με το over 213,5, σε τιμές διπλασιασμού, δεδομένου ότι Μπουλς σκοράρουν εύκολα πάνω από 110 πόντους και οι Μάτζικ είναι σε καλό φεγγάρι. Σημειώνεται εξάλλου, ότι το συγκεκριμένο όριο, επαληθεύτηκε στα 10 από τα τελευταία 12 ματς του Σικάγο.

Σαν Αντόνιο - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Γουόριορς (38-13) βρίσκονται στο Τέξας και μετά τη χθεσινή νίκη επί των Ρόκετς με 40 πόντους του Στέφεν Κάρι, τώρα παίζουν (02/02 03:30 Live από το SPORT24) κόντρα στους Σπερς (19-32). Το Γκόλντεν Στέιτ προέρχεται από έξι σερί νίκες και έχει το κορυφαίο net-rating (+8,3) στο ΝΒΑ.

Το ματς πάντως με το Σαν Αντόνιο μάλλον είναι από αυτά που θα... κάψει ο Στιβ Κερ, αν κρίνουμε από τον μακρύ κατάλογο στο απουσιολόγιο των Γουόριορς, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Κάρι, Γουίγκινς, Τόμπσον, Γκριν, Οτο Πόρτερ Τζούνιορ και Μπιέλιτσα.

Οι Σπερς, παρότι βρίσκονται εκτός δεκάδας στη Δύση, συνήθως μεταμορφώνονται όταν παίζουν με δυνατούς αντιπάλους και έχουν κερδίσει φέτος μεταξύ άλλων τους Νάγκετς, τους Τζαζ, τους Μπακς και φυσικά τους Γουόριορς, μέσα στο Σαν Φρανσίσκο, στις 4 Δεκεμβρίου.

Τα "σπιρούνια" έπαιξαν στο Φοίνιξ προχθές, χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη, Ντεζούντε Μάρεϊ και δύο ακόμη βασικούς, τον Γιάκομπ Πελτλ και τον Ντέρικ Γουάιτ και όμως έβγαλαν το λάδι στους επίδοξους πρωταθλητές Σανς, πριν λυγίσουν στο φινάλε με 115-110.

Για το παιχνίδι με τους Dubs, οι τρεις προαναφερθέντες επιστρέφουν, άρα οι Σπερς θα κατέβουν πρακτικά πλήρεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως το Γκόλντεν Στέιτ θα παίξει με τα δεύτερα. Στο 1.72 ο άσος με -2,5 πόντους χάντικαπ.

Φοίνιξ - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Σανς (40-9) υποδέχονται στην έρημο της Αριζόνα τους Νετς (29-20) στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της βραδιάς (02/02 05:00 Cosmote Sport 4HD Live από το SPORT24). Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς μετράει δέκα σερί νίκες και έχει καταγράψει το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία του οργανισμού έπειτα από 50 παιχνίδια.

Από την άλλη, το Μπρούκλιν βρίσκεται στη χειρότερή του φάση μέσα στη σεζόν. Με τέσσερις διαδοχικές ήττες και 11 στα τελευταία 17 ματς, έχει υποχωρήσει στην έκτη θέση της Ανατολής. Στο Σαν Φρανσίσκο πάντως, οι Νετς ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί κι ας έπαιξαν χωρίς Χάρντεν και Ντουράντ. Ο πρώτος τώρα αναμένεται να επιστρέψει, αφού αναβαθμίστηκε σε probable, ωστόσο οι απουσίες είναι ξανά σημαντικές, αφού πέρα από τον KD, λείπουν και οι Ολντριτζ, Χάρις, Μίλσαπ.

Το θετικό είναι πως ο Ιρβινγκ, παρότι παίζει μόνο στα εκτός έδρας ματς, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Με τους Γουόριορς ήταν εκπληκτικός, έχοντας 32 πόντους. Συνολικά, έχει παίξει φέτος οχτώ ματς και έχει μέσο όρο 24,5 πόντους. Στο 1.60 να σημειώσει ξανά μίνιμουμ 24, κάτι που έκανε και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Μιλγουόκι - Ουάσινγκτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Μιλγουόκι, οι Μπακς έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις νίκες μετά τη συντριβή από τους Νάγκετς, αφού υποδέχονται τους Γουίζαρντς, που μετρούν πέντε σερί ήττες (02/02 02:30 Live από το SPORT24).

Η ήττα με 36 πόντους διαφορά από το Ντένβερ είναι η δεύτερη πιο βαριά φέτος για τους πρωταθλητές μετά από εκείνη με 137-95 κόντρα στους Χιτ, στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ομάδα του Μπουντενχόλτσερ θα βγάλει αντίδραση απόψε και θα φτάσει στην επικράτηση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραπαίει αμυντικά, με 115 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο στα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η περίπτωση του Σπένσερ Ντινγουίντι, ο οποίος όταν λείπει ο Μπράντλι Μπιλ απελευθερώνεται επιθετικά. Ο ηγέτης των Γουίζαρντς θα απουσιάσει από το ματς στο Μιλγουόκι, άρα ο Ντινγουίντι αυτόματα θα επιφορτιστεί με περισσότερες επιθετικές ευθύνες.

Ο πρώην άσος των Νετς σκοράρει μόλις 13,2 πόντους φέτος, ωστόσο στα τρία τελευταία παιχνίδια που δεν είχε δίπλα του τον Μπιλ, σημείωσε 27 με το Πόρτλαντ, 17 με το Ορλάντο και 22 με την Οκλαχόμα. Σε τιμές διπλασιασμού το συνδυαστικό στοίχημα άσος με -4,5 και 15+ πόντοι ο Ντινγουίντι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τορόντο – Μαϊάμι: Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ Over 17,5 (απόδοση 1.87), 02:30
  • Μιλγουόκι – Ουάσινγκτον: 1 -4,5 & Ντινγουίντι 15+ πόντοι (απόδοση 2.02), 02:30
  • Σικάγο – Ορλάντο: 1 -3,5 & Over 213,5 (απόδοση 2.02), 03:00
  • Σαν Αντόνιο – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -2,5 (απόδοση 1.72), 03:30
  • Φοίνιξ – Μπρούκλιν: Ιρβινγκ 24+ πόντους (απόδοση 1.60), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ