ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η μάχη Βούτσεβιτς - Εμπίντ και οι Νετς που προβληματίζουν

Ο άσος των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς
Ο άσος των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς Ⓒ 2022 AARON GASH/ASSOCIATED PRESS

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΝΒΑ στις 22:30. Ευκαιρία για το Ντένβερ να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στο Μπρούκλιν, που παραπαίει. Μάχη... γιγάντων στο United Center με το Σικάγο να φιλοξενεί τη Φιλαντέλφεια.

Από την ημέρα που ο Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε, το Μπρούκλιν (29-23) βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Από την κορυφή της Ανατολής έχει κατρακυλήσει στην έκτη θέση και κινδυνεύει πλέον άμεσα από το έβδομο Τορόντο. Χωρίς τον KD στα τελευταία δέκα ματς, το ρεκόρ των Νετς είναι 2-8, με την ομάδα του Στιβ Νας να μετράει επτά διαδοχικές ήττες. Πιο πρόσφατη, αυτή στη Γιούτα, όπου οι Νετς έχασαν με κάτω τα χέρια.

Μέσα σε όλα, πληθαίνουν οι φήμες για ανταλλαγή του Χάρντεν, εν όψει του trade deadline και ασφαλώς στην ομάδα επικρατεί ένα κλίμα αναστάτωσης. Ο «μούσιας» είναι ξεκάθαρο πως είναι δυσαρεστημένος με την κατάσταση που επικρατεί στο Μπρούκλιν και κυρίως με το part-time status του ανεμβολίαστου Ιρβινγκ, ο οποίος παίζει μόνο στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Το Ντένβερ (28-24), οφείλει απόψε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί στο Μπρούκλιν (22:30 Live από το SPORT24) και να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Αλλωστε, οι Νετς θα παραταχθούν ξανά με σοβαρές απουσίες (Ντουράντ, Χάρις, Ολντριτζ, Μίλσαπ), ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Χάρντεν.

Νορμάλ ο άσος στο 1.70 με χάντικαπ 3,5 πόντων. Για όποιον θέλει να ρισκάρει παραπάνω, ο καθαρός άσος του Ντένβερ από το 1.50 φτάνει στο 3.90 σε combo με το triple-double του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σούπερ σταρ έχασε το triple-double στις ήττες με Νέα Ορλέανη και Μινεσότα για μία και δύο ασίστ αντίστοιχα. Στα τελευταία εννιά ωστόσο ματς του Ιανουαρίου, είχε έξι triple-doubles. Αν μάλιστα λείψει και ο φιλότιμος Κλάξτον (δίνεται questionable) από το Μπρούκλιν, τότε δεν θα υπάρχει κανένας διαθέσιμος παίκτης στο ρόστερ των Νετς, που να μπορεί να περιορίσει τον Joker.

Σικάγο - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανατολική μονομαχία (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) μεταξύ του Σικάγο (33-19), που βρίσκεται στην κορυφή της περιφέρειας και της Φιλαντέλφεια (31-21).

Οι Σίξερς έχασαν τα τελευταία δύο παιχνίδια τους με Γουίζαρντς και Μάβερικς και σίγουρα θα ψάξουν αντίδραση. Οι Μπουλς συνεχίζουν να έχουν εκτός τους Μπολ και Καρούζο, παράλληλα είναι αμφίβολοι οι ΛαΒιν και Γουάιτ, παρόλα αυτά, έχουν πλέον κερδίσει τον σεβασμό όλων και το γεγονός ότι προσφέρονται αουτσάιντερ εντός έδρας προξενεί αν μη τι άλλο κάποια εντύπωση.

Σίγουρα, η μάχη που θα κρίνει πολλά στην αναμέτρηση θα είναι αυτή του Βούτσεβιτς με τον Εμπίντ. Ο Μαυροβούνιος σέντερ έφτασε σε σημείο να αποδοκιμάζεται από το ίδιο το κοινό των Μπουλς, ωστόσο έχει πλέον γυρίσει τελείως το κλίμα, αφού διανύει περίοδο φόρμας. Στην τελευταία νίκη μάλιστα των «ταύρων», επί των Πέισερς, ήταν εκπληκτικός με 36 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Απόψε βέβαια, ο Βούτσεβιτς θα κληθεί όχι τόσο να σκοράρει, αλλά κυρίως να περιορίσει τον Εμπίντ, ο οποίος φέτος σκοράρει 29 πόντους κατά μέσο όρο και τον Ιανουάριο είχε 34! Οι μπουκ έχουν βάλει το όριο στους 32,5.

Ο Βούτσεβιτς είναι δεδομένο πως δεν θέλει να... διασυρθεί από τον Εμπίντ μπροστά στο κοινό των Μπουλς. Στο Σικάγο άλλωστε, ξέρουν πως αν κρατήσουν τον Καμερουνέζο σέντερ κάτω από τους 30, θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους για νίκη. Στα τελευταία δύο ματς, που οι Σίξερς έχασαν, ο Εμπίντ σημείωσε από 27 πόντους, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο, στα δύο ματς με το Σικάγο, είχε 18 και 30 αντίστοιχα. Στο 1.87 το under 32,5 του Εμπίντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντένβερ – Μπρούκλιν: 1 -3,5 (απόδοση 1.70), 22:30
  • Ντένβερ – Μπρούκλιν: 1 & Γιόκιτς triple-double (απόδοση 3.90), 22:30
  • Σικάγο – Φιλαντέλφεια: Εμπίντ Under 32,5 (απόδοση 1.87), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ