ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η πρόκληση του ΝτεΡόζαν και οι απαντήσεις των Μπακς

Chicago Bulls' DeMar DeRozan goes up for a dunk during the first half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks Thursday, Feb. 24, 2022, in Chicago. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)
Chicago Bulls' DeMar DeRozan goes up for a dunk during the first half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks Thursday, Feb. 24, 2022, in Chicago. (AP Photo/Charles Rex Arbogast) 2022 AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST

Το μεγάλο ματς κορυφής στην Ανατολή ανάμεσα στο Μαϊάμι και το Σικάγο, οι απαντήσεις που χρωστάει το Μιλγουόκι, οι δυνατές επιστροφές του Σαν Αντόνιο και το ντεφορμέ Τορόντο, συνθέτουν τις στοιχηματικές επιλογές μας από το πρόγραμμα του ΝΒΑ.

Ντέρμπι κορυφής στην Ανατολή, με τους Χιτ (40-21) να υποδέχονται τους Μπουλς (39-22), στο κορυφαίο παιχνίδι της ημέρας από το πρόγραμμα του ΝΒΑ (01/03 02:30 Live από το SPORT24). Το Μαϊάμι έχει ρεκόρ 20-7 φέτος εντός έδρας κι έχει την ευκαιρία να σκουπίσει τη σειρά με το Σικάγο, καθώς το έχει κερδίσει ήδη δύο φορές στην τρέχουσα regular season.

Οι Μπουλς έτρεξαν ένα σερί έξι νικών πριν χάσουν από το Μέμφις το Σάββατο. Ετσι, ο απολογισμός τους απέναντι σε ομάδες που έχουν ρεκόρ άνω του 60% είναι 1-10. Αναλυτικά, το σύνολο του Μπίλι Ντόνοβαν, έχει χάσει δις από το Γκόλντεν Στέιτ, το Μέμφις και το Μαϊάμι, τρεις φορές από τη Φιλαντέλφεια και μία από το Φοίνιξ, ενώ έχει κερδίσει μόνο τη Γιούτα.

Προφανώς, για τους "ταύρους" το παιχνίδι στο Μαϊάμι αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση, δεδομένου μάλιστα ότι συνεχίζουν εκτός οι Καρούζο και Μπολ. Φυσικά, μπορεί να εξελιχθεί και σε μία ιστορική αναμέτρηση για τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος σκοράρει 30+ πόντους δέκα σερί ματς και θέλει άλλο ένα για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του οργανισμού, που κρατάει ασφαλώς ο Μάικλ Τζόρνταν από τη σεζόν 1990/91.

Παρότι η άμυνα του Μαϊάμι είναι πολύ σκληρή, ο ΝτεΡόζαν εδώ που έφτασε αναμένεται να ισοφαρίσει το ρεκόρ του MJ. Η νίκη πάντως, μάλλον θα πάει στην έδρα κι ας λείπει ο Λάουρι, αφού το Σικάγο έχει δείξει αδυναμία κόντρα σε αντιπάλους πρώτης γραμμής. Κοντά σε τιμές τριπλασιασμού το συνδυαστικό στοίχημα να κερδίσει το Μαϊάμι και να βάλει ο ΝτεΡόζαν τουλάχιστον 30 πόντους.

Μπρούκλιν - Τορόντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Τορόντο (32-27) σε δύο ματς μετά το All-Star γνώρισε ισάριθμες συντριβές από Ατλάντα (-32) και Σάρλοτ (-27). Οι Ράπτορς δείχνουν σημάδια κάμψης, έχουν εκτός τον Ανουνόμπι, questionable τον ΦανΦλιτ και στα τελευταία πέντε παιχνίδια το ρεκόρ τους είναι 1-4, σημειώνοντας μόλις 99 πόντους κατά μέσο όρο.

Απόψε, οι Καναδοί θα παίξουν στο Μπρούκλιν (32-29), το οποίο μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ, υπέστη 15 ήττες σε 21 ματς. Στο πιο πρόσφατο πάντως, ο Καϊρί Ιρβινγκ πραγματοποίησε μία απίστευτη εμφάνιση με 38 πόντους και οδήγησε τους Νετς στο διπλό επί των Μπακς, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Στιβ Νας δέχθηκε 16 τρίποντα!

Για το παιχνίδι με το Τορόντο όμως, ο Ιρβινγκ δεν θα είναι διαθέσιμος, επομένως πολύ δύσκολα θα δούμε το Μπρούκλιν να ανεβάζει ξανά τόσο ψηλά το σκορ. Άλλωστε, στα τελευταία τέσσερα ματς στο Barclays Center, οι Νετς σημείωσαν μόλις 102,2 πόντους.

Με το Τορόντο λοιπόν να βρίσκεται σε μέτρια φόρμα και το Μπρούκλιν να έχει εκτός τους Ιρβινγκ και Ντουράντ, δύσκολα ο νικητής σε αυτό το ματς θα ξεπεράσει τους 110 πόντους. Πρώτη σκέψη συνεπώς, το Under 220,5 στο 1.65.

Μέμφις - Σαν Αντόνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μέμφις (42-20) συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον Τζα Μοράντ να κάνει ξανά τα μαγικά του. Ο ηγέτης των Γκρίζλις πέτυχε 46 πόντους στην τελευταία νίκη της ομάδας του με 116-110 επί των Μπουλς κι έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε νέο ρεκόρ franchise στη regular season, ξεπερνώντας τους 45 πόντους που είχε βάλει ο Μάικ Μίλερ του 2007.

Οι "αρκούδες" είναι προφανώς το φαβορί κόντρα στους Σπερς (01/03 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), οι οποίοι ολοκληρώνουν απόψε ένα road trip μαμούθ οχτώ αγώνων, με ενδιάμεσα βέβαια το All-Star. Στα προηγούμενα επτά παιχνίδια, το Σαν Αντόνιο (24-37) ήταν ανταγωνιστικό κι έβγαλε τέσσερα διπλά κόντρα σε Ατλάντα, Νέα Ορλεάνη, Οκλαχόμα και Ουάσινγκτον.

Το Σάββατο, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έχασε πολύ δύσκολα με 133-129 στο Μαϊάμι, παρότι έλειψαν ο ηγέτης Ντεζούντε Μάρεϊ και οι βασικοί Γιάκομπ Πελτλ και Κέλντον Τζόνσον. Άπαντες, αναμένονται να δώσουν κανονικά το "παρών" στο Μέμφις, συνεπώς οι Σπερς θα είναι ενισχυμένοι και δεν αποκλείεται να κοντράρουν ως ένα σημείο το τρίτο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Άλλωστε, τα "σπιρούνια" έχουν έξτρα κίνητρο, διότι μετρούν πέντε σερί ήττες από το Μέμφις, οι δύο την τρέχουσα σεζόν. Στο 1.70 να υπερασπιστεί το Σαν Αντόνιο ένα χάντικαπ 10,5 πόντων.

Μιλγουόκι - Σάρλοτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μιλγουόκι μετράει τέσσερις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς, οι τρεις εκ των οποίων εντός έδρας. Το Σάββατο έχασε από το Μπρούκλιν, πληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 23-13 στα τελευταία 5,5 λεπτά του αγώνα. Πήγαν στράφι έτσι, οι 30 πόντοι που έβαλε ο Μπόμπι Πόρτις, κάνοντας season high.

Το θετικό για τους Μπακς, είναι πως παίζουν τώρα με την ντεφορμέ Σάρλοτ (01/03 03:00 Live από το SPORT24), η οποία μετράει 10 ήττες στα 12 προηγούμενα παιχνίδια. Μάλιστα, έρχεται από ήττα σοκ εντός έδρας, στην παράταση κόντρα στο Ντιτρόιτ και απόψε θα δώσει back to back.

Οι Χόρνετς λογικά δεν θα έχουν την απαιτούμενη ενέργεια για να σταθούν όρθιοι στο Fiserv Forum. Τα "ελάφια" άλλωστε, χρωστούν απαντήσεις στις "σφήκες" για τις δύο κολλητές ήττες που γνώρισαν στις 8 και 10 Ιανουαρίου στο Spectrum Center. Λογικά παίζει ψηλά το χάντικαπ στους 10 πόντους, μπορούμε να το κατεβάσουμε στο μισό και να πάρουμε το combo με το Over 119,5 των Μπακς, στη λογική ότι η Σάρλοτ παίζει μέτρια άμυνα και ανεβάζει το pace. Σημειώνεται εξάλλου, ότι πρωταθλητές έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο έξι φορές στα οχτώ τελευταία παιχνίδια τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Τορόντο: Under 220,5 (απόδοση 1.65), 02:30
  • Μαϊάμι – Σικάγο: 1 & ΝτεΡόζαν Οver 29,5 πόντοι (απόδοση 2.95), 02:30
  • Μέμφις – Σαν Αντόνιο: 2 +10,5 (απόδοση 1.70), 03:00
  • Μιλγουόκι – Σάρλοτ: 1 -5,5 & Μιλγουόκι Over 119,5 (απόδοση 1.80), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ