ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με φόρα στο Λ.Α. η Γιούτα, σε ρυθμούς MVP ο Ντε Ρόζαν

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ με την φανέλα των Τζαζ
Ο Ντόνοβαν Μίτσελ με την φανέλα των Τζαζ Ⓒ 2021 GEORGE FREY/ASSOCIATED PRESS

Οι φορμαρισμένοι Τζαζ, ο ΝτεΡόζαν, που παίζει το μπάσκετ της ζωής του, το ντέρμπι της Νέας Υόρκης, ο επιβλητικός Γιόκιτς και το Τορόντο, που αναζητεί αντίδραση συνθέτουν τις στοιχηματικές μας επιλογές από το πρόγραμμα του ΝΒΑ απόψε.

Μετά από 11 σερί ήττες, το Μπρούκλιν (30-27) γεύτηκε επιτέλους τη χαρά της νίκης, κερδίζοντας το Σακραμέντο, στο ντεμπούτο των νεοφερμένων, Σεθ Κάρι και Αντρέ Ντράμοντ. Ο πρώτος είχε 23 πόντους, ενώ ο δεύτερος έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Σαμπόνις, γράφοντας μάλιστα 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα, η Νέα Υόρκη (25-33) συνεχίζει την... καταθλιπτική της πορεία. Παρότι ο Ραντλ βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο μέσα στη σεζόν, οι Νικς κατάφεραν κι έχασαν ακόμη και από τους Θάντερ, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τους δύο πρώτους σκόρερ τους.

Η ομάδα του Τίμποντο συμπλήρωσε 12 ήττες στα 15 πιο πρόσφατα ματς και απέχει πλέον δύο παιχνίδια από τη 10η θέση της Ανατολής, που βρίσκεται η Ατλάντα. Στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή οι Νικς, προσφέρονται μόνο για κόντρα, ειδικά σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, που δίνονται φαβορί.

Οι Νετς, μολονότι θα παίξουν ξανά χωρίς τους Ντουράντ, Ιρβινγκ, Σίμονς και Χάρις, έδειξαν σφυγμό απέναντι στους Κινγκς και με μπροστάρη τον Σεθ Κάρι, μπορούν να χτυπήσουν το ντέρμπι της Νέας Υόρκης (17/02 02:30 Live από το SPORT24). Στο 2.20+ το διπλό με πλεονέκτημα +9,5 σε combo με τους 15 πόντους του Κάρι.

Μινεσότα - Τορόντο: Προγνωστικά αι Ανάλυση

Το Τορόντο (31-25) μετά από οχτώ σερί νίκες έχασε δύο ματς στη σειρά. Πιο πρόσφατο αυτό στη Νέα Ορλεάνη, όπου σούταρε με 30,5%, που είναι season low φέτος για τους Ράπτορς.

Η ομάδα του Νικ Νερς θα επιχειρήσει να αντιδράσει απόψε (17/02 03:00 Live από το SPORT24), απέναντι στη Μινεσότα (31-27), η οποία κέρδισε χθες τη Σάρλοτ, στην παράταση με τον Καρλ-Αντονι Τάουνς να σημειώνει 39 πόντους.

Το κακό ωστόσο για τους Τίμπεργουλβς, είναι ότι αποχώρησε τραυματίας στον αστράγαλο ο Εντουαρντς και είναι αμφίβολος για το ματς με τους Καναδούς. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Τάουνς, παραδοσιακά τα βρίσκει μπαστούνια κόντρα στους Ράπτορς, από τότε που ανέλαβε ο Νικ Νερς. Ο ηγέτης των «λύκων» έχει μόλις 17,6 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στο Τορόντο.

Με δεδομένο, ότι η Μινεσότα παίζει back to back μετά από παράταση και έχει ρεκόρ φέτος 3-5 όταν δίνει δεύτερο ματς σε ένα 24ωρο, θα πάμε με το διπλό στο 1.80, καθώς το Τορόντο έχει 7-3 απέναντι σε αντιπάλους, που δίνουν κολλητό παιχνίδι χωρίς ημέρα ξεκούρασης ενδιάμεσα.

Λ.Α. Λέικερς - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γιούτα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την έδρα της το προηγούμενο διάστημα, έκανε έξι σερί νίκες στη Vivint Arena και πάει απόψε με φόρα στο Λ.Α. για το ματς με τους Λέικερς (17/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Τζαζ πέρασαν μία περίοδο κάμψης, πληρώνοντας τις απουσίες του Μίτσελ και του Γκομπέρ, ωστόσο τώρα είναι πλήρεις και απειλούν ανοιχτά τους λιμνάνθρωπους. Η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ προέρχεται από τρεις σερί ήττες και επτά στα τελευταία εννιά ματς.

Το βασικό ερώτημα για το αποψινό ματς, είναι αν θα παίξει ο Λεμπρόν Τζέιμς, που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Επίσημα δίνεται questionable, ωστόσο μοιάζει αρκετά πιθανό να ξεκουραστεί εν όψει του All-Star Game. Σε κάθε περίπτωση, η Γιούτα είναι πολύ πιο σοβαρή ομάδα, έχει ξεκάθαρους ρόλους, έχει βρει τη φόρμα της και μπορεί να βγάλει το διπλό στο 1.75 με 3,5 πόντους χάντικαπ.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Γκόλντεν Στέιτ (42-16) διανύει μία περίοδο μίνι κάμψης με τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, όπου δέχθηκε σε όλα από 111 πόντους και πάνω. Ειδικά το 119-104 από τους Κλίπερς, οι Γουόριορς αντιμετώπισαν πολύ σοβαρό πρόβλημα στη ρακέτα, βλέποντας τους Ζούμπατς και Χαρτενστάιν να σημειώνουν από κοινού 27 πόντους και να κατεβάζουν 14 ριμπάουντ.

Φυσικά, αν η frontline των Dubs ζορίζεται με τους ψηλούς των Κλίπερς, απόψε κόντρα στον Γιόκιτς (17/02 05:00 Live από το SPORT24), τα πράγματα αναμένονται ακόμη χειρότερα, αφού ο Σέρβος σέντερ έχει τα περισσότερα double-doubles (45) και triple-doubles (15) φέτος στο ΝΒΑ.

Το Ντένβερ (32-25) έχει κερδίσει τέσσερα παιχνίδια από τα τελευταία πέντε, με τον Γιόκιτς να σημειώνει 24,4 πόντους μέσα στον Φεβρουάριο. Αν ο Σέρβος κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες, οι Νάγκετς δεν αποκλείεται να φανούν ανταγωνιστικοί στο Σαν Φρανσίσκο. Στο 1.95 να μη χάσει το Ντένβερ με διψήφια διαφορά και να κατεβάσει ο Γιόκιτς μίνιμουμ 12 ριμπάουντ, κάτι που έχει κάνει ήδη έξι φορές σε επτά ματς τον Φεβρουάριο.

Σικάγο - Σακραμέντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τέλος, ό,τι και να ειπωθεί για τον ΝτεΜαρ Ντε Ρόζαν είναι μάλλον περιττό. Ο άσος του Σικάγο (37-21) παίζει φέτος το μπάσκετ της καριέρας του και δικαίως πλέον αποκαλείται «DeMarvelous»!

Ο ΝτεΡόζαν σημείωσε τουλάχιστον 35 πόντους στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχοντας σε όλα ποσοστό ευστοχίας πάνω από 50%, κάτι που στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο ο αείμνηστος Τσαμπερλέιν!

Παρά λοιπόν τις πολλές τους απουσίες, οι Μπουλς προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες, χάρη στον απίστευτο ΝτεΡόζαν. Στον αντίποδα, το Σακραμέντο (22-37) αναθάρρησε μετά το trade deadline και την προσθήκη του Σαμπόνις, αφού έκανε δύο σερί νίκες, πριν έρθει η κάκιστη εμφάνιση στο Μπρούκλιν, για να του κόψει ξανά τα φτερά.

Λογικά, στο επίκεντρο θα βρεθεί ξανά ο ΝτεΡόζαν (17/02 03:00 Live από το SPORT24), ο οποίος πιθανότατα δεν θα έχει πρόβλημα να γράψει ακόμη μία τριαντάρα απέναντι στην επιεικώς μέτρια άμυνα των Κινγκς. Σε τιμές διπλασιασμού το combo να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του αγώνα ο ηγέτης των Μπουλς, σημειώνοντας 32+ πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Μπρούκλιν: 2 +9,5 & Σεθ Κάρι 15+ πόντοι (απόδοση 2.22), 02:30
  • Μινεσότα – Τορόντο: 2 (απόδοση 1.80), 03:00
  • Σικάγο – Σακραμέντο: ΝτεΡόζαν πρώτος σκόρερ με 32+ πόντους (απόδοση 1.98), 03:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Γιούτα: 2 -3,5 (απόδοση 1.75), 05:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντένβερ: 2 +9,5 & Γιόκιτς 12+ ριμπάουντ (απόδοση 1.95), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ