ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Χάρντεν κόντρα στους Νετς και η κυριαρχία του Γιόκιτς

Προγνωστικά NBA: Ο Χάρντεν κόντρα στους Νετς και η κυριαρχία του Γιόκιτς
2022 AP PHOTO/ADAM HUNGER

Το πρώτο συναπάντημα του Τζέιμς Χάρντεν με την πρώην ομάδα του, τους Μπρούκλιν Νετς και ο εκπληκτικός Νίκολα Γιόκιτς, που απειλεί ξανά τους Γουόριορς.

Το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ περιλαμβάνει μόνο δύο αναμετρήσεις, ωστόσο και οι δύο είναι σπουδαίες. Ασφαλώς, κεντρικό πρόσωπο στη μία εξ αυτών, είναι ο Τζέιμς Χάρντεν. Οι Σίξερς (40-24) λοιπόν φιλοξενούν τους Νετς (33-33) και ο "μούσιας", που απαίτησε επιτακτικά το trade στη Φιλαντέλφεια, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του (11/03 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ο Χάρντεν κατά τη θητεία του στο Μπρούκλιν είχε σαφές πρόβλημα χημείας με τον Ιρβινγκ και οι σχέσεις τους, για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται, ήταν ψυχρές. Ειδικά, η επιλογή του Ιρβινγκ να μην κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, είχε εξοργίσει τον Χάρντεν.

Το trade λοιπόν του "μούσια" με τον Σίμονς εξελίχθηκε σε μονόδρομο, διότι Χάρντεν και Ιρβινγκ ήταν δεδομένο πως δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν πλέον στην ίδια ομάδα.

Φιλαντέλφεια - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Όπως καταλαβαίνετε, η αποψινή κόντρα των Νετς με τους Σίξερς θα λάβει εκ των πραγμάτων και χαρακτήρα προσωπικής υπόθεσης για τους δύο πρώην συμπαίκτες.

Ο Χάρντεν από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Φιλαντέλφεια, βρήκε ξανά το κέφι του και μεταμόρφωσε την επίθεση των Σίξερς. Στα πέντε παιχνίδια με τον "μούσια" στο παρκέ, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έχει ρεκόρ 5-0. Μετά το All-Star η Philly έχει το τρίτο καλύτερο offensive rating (120,4) στο ΝΒΑ.

Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα έδεσε ο Χάρντεν με τον Εμπίντ και τον Μάξεϊ. Οι τρεις τους έχουν δημιουργήσει μία θανατηφόρα επιθετική τριάδα, που σκοράρει 82 πόντους κατά μέσο όρο στα πέντε παιχνίδια που έχουν συνυπάρξει.

Στον αντίποδα, τα πράγματα για το Μπρούκλιν δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες. Το part-time στάτους του Ιρβινγκ, ο τραυματισμός του Ντουράντ και η φυγή του Χάρντεν, συνετέλεσαν για να βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα του Στιβ Νας μόλις στην 8η θέση της Ανατολής.

Στα τελευταία 20 ματς, οι Νετς έχουν ρεκόρ 4-16 και δέχονται 118,4 πόντους ανά 100 κατοχές. Εχουν δηλαδή σε αυτό το διάστημα την τρίτη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ. Η επιστροφή του Ντουράντ, από τον τραυματισμό του, αποτέλεσε ένα ευχάριστο νέο, ωστόσο στα τρία τελευταία ματς, όπου ο KD αγωνίστηκε, το Μπρούκλιν έπαιξε ακόμη χειρότερη άμυνα (120,4 πόντοι ανά 100 κατοχές).

Το Μπρούκλιν πάντως, μετά από τέσσερις σερί ήττες, πέτυχε μία νίκη ψυχολογίας μέσα στη Σάρλοτ, με τον Ιρβινγκ να υπενθυμίζει ότι παραμένει ένας εκ των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ, σημειώνοντας 50 πόντους με 15/19 σουτ και 9 εύστοχα τρίποντα!

Στοιχηματικά, τα κάτω όρια πόντων του Χάρντεν (23) και του Ιρβινγκ (22) κρίνονται απολύτως βατά, δεδομένου ότι κανένας από τους δύο δεν θα κάνει πίσω στην προσωπική τους μονομαχία. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι πρόκειται για αθλητές με τεράστια "εγώ". Αν λοιπόν ο "μούσιας" σκοράρει μίνιμουμ 23 πόντους και ο Uncle Drew και 22, παίρνουμε απόδοση 2.30.

Παίζεται ασφαλώς και το over 230,5, στο 1.62, στη λογική ότι οι Σίξερς έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την παραγωγικότητά τους με την προσθήκη του Χάρντεν και οι Νετς διαθέτουν φυσικά το επιθετικό ταλέντο με τον Ντουράντ και τον Ιρβινγκ να ακολουθήσουν.

Ντένβερ - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο αργότερα, οι Νάγκετς (40-26) υποδέχονται στο Ντένβερ τους Γουόριορς (44-22). Οι μπουκ θεωρούν φαβορί το Γκόλντεν Στέιτ, κυρίως διότι η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν θα παίξει απόψε back to back. Η φόρμα πάντως των δύο ομάδων δεν συμφωνεί με τον φαβοριτισμό των "πολεμιστών" (11/03 05:00 Live από το SPORT24).

Το Ντένβερ μετά το All-Star έχει ρεκόρ 7-1, ενώ το Γκόλντεν Στέιτ μετρούσε πέντε σερί ήττες πριν κερδίσει τους Κλίπερς. Οι Dubs πάντως έχουν υποχωρήσει στην τρίτη θέση της Δύσης και όσο παραμένει εκτός ο Γκριν, τόσο χειροτερεύουν τα αμυντικά τους νούμερα.

Οι Γουόριορς δεν έχουν παίκτη να κοιτάξει τα μάτια τον Γιόκιτς, ο οποίος στα τελευταία δύο ματς εναντίον τους, σημείωσε συνολικά 67 πόντους, κατέβασε 32 ριμπάουντ και μοίρασε 21 ασίστ! Στο 2.05 να σημειώσει 25+ πόντους ο Joker, κατεβάζοντας παράλληλα μίνιμουμ 13 ριμπάουντ. Την Τετάρτη με τους Κινγκς είχε 38 και 18.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Μπρούκλιν: Χάρντεν 23+ πόντοι & Ιρβινγκ 22+ πόντοι (απόδοση 2.30), 02:30
  • Φιλαντέλφεια – Μπρούκλιν: Οver 230,5 (απόδοση 1.62), 02:30
  • Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ: Γιόκιτς 25+ πόντους & 13+ ριμπάουντ (απόδοση 2.05), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ