ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Γιάννης κόντρα στις... δαγκάνες των Σέλτικς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Τζέισον Τέιτουμ και τον Τζέιλεν Μπράουν στο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς για τη regular season του NBA
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Τζέισον Τέιτουμ και τον Τζέιλεν Μπράουν στο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς © 2022 CHARLES KRUPA/ASSOCIATED PRESS

Εκκίνηση στα ημιτελικά της Ανατολής και της Δύσης απόψε με δύο σπουδαία ματς. Βοστώνη εναντίον Μιλγουόκι και Μέμφις κόντρα σε Γκόλντεν Στέιτ. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση.

Η σειρά που όλοι περίμεναν είναι εδώ! Μιλγουόκι εναντίον Βοστώνης. Οι υπερασπιστές του τίτλου απέναντι στους 17 φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ. Η ομάδα με τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, απέναντι στην καλύτερη άμυνα της λίγκας (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι μπουκ, μάλλον λογικά, δίνουν φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής τους Σέλτικς, σε τιμές λίγο πάνω από το 1.60, διότι οι Μπακς έχουν τραυματία τον Κρις Μίντλετον. Πάνω από το 2.35 προσφέρεται το ενδεχόμενο να προκριθούν τα "ελάφια" με μειονέκτημα έδρας.

Βοστώνη - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με ακριβώς το ίδιο ρεκόρ (51-31) και μοιράστηκαν από δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, κερδίζοντας η κάθε μία τα ματς στην έδρα της.

Για τον Μάικ Μπουντενχόλτσερ το βασικό ερώτημα στη σειρά, είναι πώς θα διαχειριστεί την απουσία του Μίντλετον. Κόντρα στο Σικάγο, αυτή δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, ωστόσο απέναντι στη Βοστώνη οι απαιτήσεις είναι πολύ διαφορετικές.

Ο κόουτς των Μπακς φαίνεται πως έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να παίξει με ψηλό σχήμα, έχοντας στην ίδια πεντάδα τους Πόρτις και Λόπεζ δίπλα στον Γιάννη. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη τριάδα τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στους Μπουλς, όμως το 4-1 επί των "ταύρων" δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί απλά ένα ζέσταμα εν όψει της συνέχειας.

Φυσικά, είναι κομβικό για τα "ελάφια" να βρουν σημαντικά σουτ με τους Αλεν, Πόρτις, Μάθιους και Κόνατον, προκειμένου να ανοίξουν το γήπεδο και τις αποστάσεις στην άμυνα της Βοστώνης. Στην περιφέρεια πάντως υπάρχει σοβαρό ζήτημα για το Μιλγουόκι, απέναντι στην τριάδα Μπράουν, Σμαρτ και Γουάιτ.

O Άλεν είναι "ψυχρός εκτελεστής" στην επίθεση, αλλά η άμυνά του δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ο Κόνατον είναι καθαρά 3-and-D παίκτης, κάνει λοιπόν πολύ συγκεκριμένες δουλειές στο παρκέ. Ο Μάθιους στα 35 του έτη, λογίζεται πλέον... βετεράνος, ενώ ο Χολιντέι αναμένεται να αναλωθεί κυρίως στον περιορισμό του Τζέιλεν Μπράουν.

Η συγκεκριμένη σειρά λοιπόν, ενδέχεται να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Γιάννη. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, με τον Μίντλετον δηλαδή στα "πιτς", ο δις MVP του ΝΒΑ οφείλει να κερδίσει κατά κράτος τον Τζέισον Τέιτουμ για να μπορέσουν οι Μπακς να ανατρέψουν τα εις βάρος τους προγνωστικά.

Ο Γιάννης έκανε φυσικά πλάκα στους Μπουλς, έχοντας στον πρώτο γύρο 28,6 πόντους, 13,4 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ και ποσοστό ευστοχίας 56,8%. Αυτός ωστόσο που έκλεψε την παράσταση στον προηγούμενο γύρο ήταν ο Τέιτουμ, ο οποίος στη σκούπα των Σέλτικς επί των Νετς, έγραψε 29,5 πόντους, 7,3 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα και είχε 42% από το τρίποντο!

Προγνωστικά NBA

Οι Σέλτικς αυτή τη στιγμή μοιάζουν η πιο καυτή ομάδα στο ΝΒΑ, αφού από τις 29 Ιανουαρίου και μετά έχουν ρεκόρ 30-6. Μάλιστα, δύο από τις έξι ήττες τους ήρθαν με διαφορά ενός καλαθιού. Σε αυτό το διάστημα, οι Κέλτες διατηρούν το κορυφαίο offensive και defensive rating στη λίγκα (+14,8 net rating). Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίπαλοί τους σουτάρουν με τα χειρότερα ποσοστά σε δίποντο και τρίποντο εναντίον τους και αυτό ασφαλώς θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους -χωρίς Μίντλετον- Μπακς, οι οποίοι ναι μεν πέρασαν άνετα τους Μπουλς, είχαν ωστόσο μέτριο offensive rating (111,6 μόλις 12ο στον πρώτο γύρο).

Παρότι οι Μπακς παίζουν σε υψηλό pace, το πιθανότερο είναι πως στο TD Garden θα επικρατήσει ο ρυθμός της Βοστώνης. Συνεπώς, ας μην περιμένουμε πολύ υψηλό σκορ. Άλλωστε εδώ μιλάμε για τα playoffs, όπου οι άμυνες πλέον δεν αστειεύονται. Το Under 225,5 κοντά στο 1.50 μοιάζει με ένα σχετικά ασφαλές όριο.

Από εκεί και πέρα, οι Σέλτικς είχαν δύο ημέρες ξεκούρασης παραπάνω, αφού "σκούπισαν" τους Νετς και λογικά διατηρούν το ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη στο Game 1. Το πιθανότερο είναι πως ο Μπουντενχόλτσερ θα χρειαστεί να κάνει προσαρμογές κατά τη διάρκεια τη σειράς για να καμουφλάρει το κενό του Μίντλετον, το οποίο απόψε μάλλον θα γίνει αισθητό. Η απλή νίκη των Σέλτικς σε combo με το Under 225,5 μας βγάζει απόδοση 2.15.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το Over στους πόντους του Γκρέισον Αλεν. Ο γκαρντ των Μπακς ξεκίνησε βασικός και στα 13 ματς της κανονικής περίοδου, που έλειπε ο Μίντλετον, έχοντας 17,2 πόντους κατά μέσο όρο και 4 εύστοχα τρίποντα ανά ματς. Στη σειρά με τους Μπουλς, μετά τον τραυματισμό του Μίντλετον, παρότι ερχόταν από τον πάγκο, έγραψε σε τρία παιχνίδια 20,7 πόντους με το απίθανο 70% από το τρίποντο (4,7 εύστοχα ανά ματς)! Στο 1.93 το Over 10,5 πόντοι του Άλεν.

Αντίθετα, φαίνεται λίγο τσιμπημένο το line στους πόντους του Γιάννη, με δεδομένο ότι αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος. Στη λογική ότι περιμένουμε κλειστό σκορ και εκτιμώντας ότι η Βοστώνη θα έχει ως πρώτο της μέλημα να περιορίσει τον Greek Freak, μπορούμε να δούμε ως επιλογή το Under 30,5 του Ελληνα σούπερ σταρ.

Μην ξεχνάμε, ότι οι Σέλτικς στον πρώτο γύρο "έσβησαν" τον πιο χαρισματικό σκόρερ της λίγκας, τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος στα πρώτα τρία ματς σκόραρε 23, 27 και 16 πόντους αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας τελικά τη σειρά με το φτωχό 38,5% εντός παιδιάς. Ο Γιάννης βέβαια είναι παίκτης που ξέρει να διαβάζει άριστα το παιχνίδι και μπορεί να βοηθήσει τους Μπακς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και όχι μόνο με το σκορ, επομένως δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν ξεπεράσει το όριο των 5,5 ασίστ, που δίνουν οι μπουκ.

Μέμφις - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Εκτός από το Βοστώνη – Μιλγουόκι, απόψε ξεκινάει και η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά του Μέμφις κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ, για τα ημιτελικά της Δύσης (22:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Εδώ θα μπορούσαμε καθ' υπερβολή να ισχυριστούμε ότι κοντράρονται δύο διαφορετικές γενιές του μπάσκετ. Οι πολύπειροι Γουόριορς κόντρα στους φρέσκους και γεμάτους ενέργεια Γκρίζλις.

Παρότι στην κανονική περίοδο το Μέμφις τερμάτισε με καλύτερο ρεκόρ και έχει το πλεονέκτημα έδρας στη συγκεκριμένη σειρά, οι μπουκ βλέπουν καθαρό φαβορί για την πρόκριση την ομάδα του Στιβ Κερ σε αποδόσεις κοντά στο 1.40. Αντίθετα, το να περάσουν οι "αρκούδες" στον τελικό της Δύσης τιμάται πάνω από το 3.15!

Το Γκόλντεν Στέιτ έπαιξε σε πέντε σερί τελικούς του ΝΒΑ από το 2015 μέχρι το 2019, συνεπώς είναι πολύ πιο ψημένη ομάδα από το Μέμφις στα playoffs. Την προηγούμενοι διετία, οι "πολεμιστές" έμειναν μακριά από το προσκήνιο, φέτος όμως έχουν επιστρέψει δυναμικά σε αυτό και δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Στον πρώτο γύρο, οι Γουόριορς κυριάρχησαν απόλυτα των Νάγκετς και προκρίθηκαν άνετα με σκορ 4-1. Στη regular season, είχαν εντυπωσιάσει με τις αμυντικές τους επιδόσεις. Στα πέντε ματς όμως με το Ντένβερ εμφανίστηκε το παλιό καλό Γκόλντεν Στέιτ, που έκανε τη διαφορά μέσα από την επίθεσή του.

Οι Dubs είχαν 121,9 πόντους ανά 100 κατοχές στον πρώτο γύρο των playoffs, δηλαδή την καλύτερη επίθεση μεταξύ των 16 ομάδων που έπαιξαν στην postseason. Είναι εντυπωσιακό ότι το Γκόλντεν Στέιτ τέλειωσε τη σειρά με το Ντένβερ, εκτελώντας με 51,5% εντός παιδιάς και με 42,2% από το τρίποντο!

Κι αυτό διότι, δίπλα στους σεσημασμένους Splash Brothers έχει πλέον προστεθεί και ο Τζόρτναν Πουλ, που κόντρα στους Νάγκετς είχε 21 πόντους με 48,8% από το τρίποντο. Ο Κάρι τελείωσε τη σειρά με 28 πόντους και ο Τόμπσον με 22,6.

Το Μέμφις από την πλευρά του, έδειξε χαρακτήρα και απέκλεισε με 4-2 τη Μινεσότα, παρότι έχασε το πρώτο ματς της σειράς. Μετά δηλαδή το 0-1, έγραψε σκορ 4-1 στα επόμενα πέντε παιχνίδια.

Η πρόκριση πάντως ήρθε πολύ δύσκολα και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη... λιποψυχία των Τίμπεργουλβς στα τέταρτα δωδεκάλεπτα. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι "αρκούδες" βρέθηκαν κάτω στα πέντε από τα έξι ματς της σειράς με διψήφια διαφορά. Ειδικά, το τρίτο, το πέμπτο και το έκτο, το κέρδισαν ανατρέποντας διαφορές 21, 15 και 10 πόντων αντίστοιχα.

Οι Γκρίζλις αναδείχθηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs ως η καλύτερη ομάδα της τέταρτης περιόδου, σκοράροντας 33 πόντους κατά μέσο όρο σε αυτό το διάστημα. Κόντρα όμως στο Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο έβαζε 30 πόντους ανά παιχνίδι στην 4η περίοδο με το Ντένβερ, δεν αρκεί να είναι καλοί μόνο στο κλείσιμο των αγώνων.

Η ομάδα του Τέιλορ Τζένκινκς κέρδισε με 3-1 τη σειρά στη regular season απέναντι στους Γουόριορς και φυσικά έχει το νεανικό ενθουσιασμό και το ταλέντο για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό της Δύσης. Ο Μοράντ στον πρώτο γύρο, μπορεί να έπεσε 6 πόντους κάτω από τον μέσο όρο του στην κανονική διάρκεια, όμως μοίρασε 10,5 ασίστ! Από εκεί και πέρα, έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις τόσο ο Μπέιν (23,5 πόντους), όσο και ο Κλαρκ, ενώ ο Μπρουκς σημείωσε τουλάχιστον 23 πόντους στα τρία από τα έξι παιχνίδια κόντρα στους Τίμπεργουλβς. Ο Στίβεν Άνταμς παραμένει στο πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας του NBA για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί εκτός για απόψε.

Προγνωστικά ΝΒΑ

Το κακό για τους Γκρίζλις είναι ότι είχαν μόνο μία ημέρα ξεκούρασης για το αποψινό παιχνίδι, σε αντίθεση με τους Γουόριορς που ξεκουράστηκαν δύο. Επίσης, μάλλον είναι κακός οιωνός για το σύνολο του Τζένκινς τα κατορθώματα του Κάρι φέτος όταν συναντάει το Μέμφις. Σε τρία παιχνίδια στη regular season, o ηγέτης των Γουόριορς έγραψε 36,3 πόντους και 7,3 ασίστ κατά μέσο όρο!

Στο 1.80 το διπλό του Γκόλντεν Στέιτ κρίνεται τίμιο, με δεδομένο ότι οι Dubs ήταν εμφανώς η καλύτερη δυτική ομάδα στον πρώτο γύρο των playoffs. Οποιος θέλει να ρισκάρει για ακόμη καλύτερη απόδοση, μπορεί να ζητήσει σε combo και τουλάχιστον 26 πόντους από τον Κάρι για να φτάσει στο 2.45.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: 1 & Under 225,5 (απόδοση 2.15), 20:00
  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: Αλεν Over 10,5 πόντοι (απόδοση 1.93), 20:00
  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: Γιάννης Αντετοκούνμπο Under 30,5 (απόδοση 1.95), 20:00
  • Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: 2 (απόδοση 1.80), 22:30
  • Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: 2 & Κάρι 26+ πόντοι (απόδοση 2.45), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ