ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο καυτός Τέιτουμ και το ντέρμπι της Νέας Υόρκης

Ο Τέιτουμ καρφώνει την μπάλα
Ο Τέιτουμ καρφώνει την μπάλα © 2022 MARY SCHWALM / AP IMAGES

Οι σούπερ φορμαρισμένοι Σέλτικς φιλοξενούν τους Μάβερικς. Ντέρμπι στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στους Νετς και τους Νικς. Στην καλύτερή τους κατάσταση φέτος οι Πίστονς. Αναμένονται απαντήσεις από τον Χάρντεν.

Ντέρμπι απόψε στη Νέα Υόρκη (19:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), με τους Νετς (34-33) να υποδέχονται στο Μπρούκλιν τους Νικς (28-39). Είναι η τρίτη κόντρα των δύο ομάδων φέτος. Στις προηγούμενες δύο κέρδισαν οι Νετς και συμπλήρωσαν πέντε σερί νίκες εναντίον των Νικς.

Ειδικά το διπλό στο Madison Square Garden, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν ιστορικό, αφού οι Νετς επικράτησαν χωρίς να έχουν στη σύνθεσή τους κανέναν σούπερ σταρ και μάλιστα ανέτρεψαν διαφορά 28 πόντων, κάνοντας νέο ρεκόρ για τον οργανισμό!

Η ομάδα του Στιβ Νας έχει ρεκόρ 2-2 από τότε που επέστρεψε ο Κέβιν Ντουράντ από τον τραυματισμό του. Οι Νετς έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους στα τελευταία δύο παιχνίδια, όπου κέρδισαν με 132-121 στη Σάρλοτ και διέλυσαν τη Φιλαντέλφεια με 129-100!

Οι Νικς από την πλευρά τους, κάνουν την ύστατη προσπάθεια, μήπως προλάβουν τη 10η θέση της Ανατολής. Το σύνολο του Τομ Τίμποντο πανηγύρισε τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Κλίπερς, Κινγκς και Μάβερικς, πριν χάσει την Παρασκευή στο Μέμφις, σε ένα ματς που προηγήθηκε ακόμη και με 15 πόντους διαφορά, αλλά έχασε με 31-18 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Οι Νετς προφανώς έχουν τελείως άλλη δυναμική με τον Ντουράντ στην πεντάδα τους. Μπορεί να έχασαν στο Μαϊάμι και τη Βοστώνη, από δύο τοπ ομάδες, ήταν όμως ανταγωνιστικοί. Ο KD έχει επιστρέψει δυνατός και σκοράρει 26,8 πόντους κατά μέσο όρο στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Απόψε αναγκαστικά θα το πάρει πάνω του, αφού θα λείψει ο Ιρβινγκ. Έβδομο σερί ματς στο δρόμο για τους Νικς, που είχαν και μία ημέρα λιγότερη για ξεκούραση συγκριτικά με τους Νετς. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το προβάδισμα πάει στην έδρα. Ο άσος με -1,5 σε combo με τους 29+ πόντους του Ντουράντ προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.25.

Ντιτρόιτ - Λ.Α. Κλίπερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Κλίπερς (35-34) είναι σταθερά στην έβδομη θέση της Δύσης. Ούτε κινδυνεύουν να βγουν εκτός του play-in tournament, ούτε έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν την εξάδα. Οσο παραμένουν εκτός οι Τζορτζ, Λέοναρντ και Πάουελ, οι Κλίπερς απλά θα είναι μία σοβαρή, καλά δουλεμένη ομάδα, χωρίς ωστόσο προοπτική για κάτι μεγάλο.

Το Ντιτρόιτ (18-49) από την άλλη, ήταν εξ αρχής συνειδητοποιημένο ότι φέτος θα επιδοθεί σε tanking με στόχο το καλύτερο δυνατό lottery pick. Από τα μέσα Φεβρουαρίου πάντως και μετά, έχει βελτιώσει την εικόνα του. Το ρεκόρ του είναι 6-4 στα τελευταία δέκα ματς. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως ακόμη και στις ήττες του είναι πλέον αξιοπρεπές. Εχασε την Παρασκευή στη Βοστώνη με -11, είχε χάσει προηγουμένως από το Σικάγο με -6 και από την Ουάσινγκτον με -3. Γενικά, στα τελευταία δέκα ματς, κανένας αντίπαλος δεν κάλυψε το βασικό χάντικαπ απέναντι στους Πίστονς.

Ο Κλίπερς βρίσκονται σε μέτρια φόρμα, με τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Δεν αναμένεται να περάσουν εύκολα από τη Little Caesars Arena (21:00 Live από το SPORT24), ικανά λοιπόν τα "πιστόνια" να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 7,5 πόντων σε απόδοση 1.60. Οποιος θέλει να ανεβάσει ρίσκο και απόδοση (2.25) μπορεί να δει και το combo με τους 19+ πόντους του φορμαρισμένου Κέιντ Κάνινγχαμ, ο οποίος σε έξι ματς μέσα στον Μάρτιο, δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τους 20 και σημειώνει 23,2 κατά μέσο όρο.

Βοστώνη - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Βοστώνη (41-26) είναι η πιο καυτή ομάδα της Ανατολής αυτή τη στιγμή (21:30 Cosmote Sport4HD, Live από το SPORT24). Εχει ρεκόρ 16-2 στα τελευταία 18 ματς, όπου παίζει άμυνα για σεμινάριο και δέχεται κατά μέσο όρο μόλις 101,4 πόντους.

Το Ντάλας (41-26) κάνει προσπάθεια να προσπεράσει στην 4η θέση της Δύσης τη Γιούτα, ωστόσο για απόψε έχει αμφίβολους τους Μπράνσον και Φίνεϊ-Σμιθ, ενώ συνεχίζει σταθερά εκτός ο Χαρνταγουέι. Θα πρέπει ο Ντόντσιτς να κάνει πολύ μεγάλο ματς για να επιβιώσουν οι Μάβερικς στο TD Garden.

Οι Σέλτικς μετά το All-Star έχουν το δεύτερο καλύτερο offensive rating (120,1) στο NBA με τον Τζέισον Τέιτουμ να βλέπει πλέον το καλάθι σαν βαρέλι! Ο ηγέτης της Βοστώνης σημειώνει μέσα στον Μάρτιο 39,8 πόντους κατά μέσο όρο. Στα τελευταία πέντε ματς, δεν έχει πέσει κάτω από τους 31! Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν με το Ντάλας, τον περασμένο Νοέμβριο είχε βάλει 32.

Στη φόρμα που βρίσκεται ο Τέιτουμ, το κάτω όριο των 27 πόντων μοιάζει αρκετά βατό. Σε κόμπο με τον άσο στο -2,5 παίρνουμε μία απόδοση κοντά στο 2.10.

Ορλάντο - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Φιλαντέλφεια (40-25) μετά την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στο Μπρούκλιν. Οι Σίξερς στα πρώτα πέντε παιχνίδια με τον Χάρντεν στη σύνθεσή τους έκαναν ισάριθμες νίκες, ωστόσο την Πέμπτη συνετρίβησαν από τους Νετς, δεχόμενοι 72 πόντους στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Χάρντεν ήταν κάκιστος στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του, σημειώνοντας μόλις 11 πόντους με 3/17 σουτ και -30 στο net rating όσο ήταν στο παρκέ! Το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε πολύ νωρίς, έδωσε την ευκαιρία στον Ντοκ Ρίβερς να τραβήξει στον πάγκο τον "μούσια", ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 29 λεπτά.

Ο Χάρντεν λοιπόν δεν επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα και απόψε (00:00 Live από το SPORT24) κόντρα στο αδύναμο Ορλάντο (18-50), αναμένεται να δώσει απαντήσεις με μία σαφώς πιο γεμάτη εμφάνιση. Βατό όριο οι 21,5 πόντοι για τον σταρ των Σίξερς, ο οποίος έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο line τέσσερις φορές σε έξι εμφανίσεις με τη νέα του ομάδα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Νέα Υόρκη: 1 -1,5 & Ντουράντ 29+ πόντοι (απόδοση 2.27), 19:00
  • Ντιτρόιτ – Λ.Α. Κλίπερς: 1 +7,5 & Κάνινγχαμ 20+ πόντοι (απόδοση 2.25), 21:00
  • Βοστώνη – Ντάλας: 1 -2,5 & Τέιτουμ 27+ πόντοι (απόδοση 2.10), 21:30
  • Ορλάντο – Φιλαντέλφεια: Χάρντεν Over 21,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 00:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ