ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ψάχνουν αντίδραση Βοστώνη και Μέμφις

Προγνωστικά NBA: Ψάχνουν αντίδραση Βοστώνη και Μέμφις
2022 AP PHOTO/STEVEN SENNE

Βοστώνη και Μέμφις υπέστησαν break στο game 1 από Μιλγουόκι και Γκόλντεν Στέιτ αντίστοιχα και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο εν όψει του δεύτερου παιχνιδιού των δύο σειρών. Προγνωστικά και ανάλυση για τους δύο μεγάλους ημιτελικούς σε Ανατολή και Δύση.

Η Βοστώνη στον πρώτο γύρο κατάφερε να "εξαφανίσει" τον Κέβιν Ντουράντ και να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό, ίσως και ανέλπιστο sweep κόντρα στους Νετς. Στο πρώτο ματς όμως του δευτέρου γύρου, κόντρα στους πρωταθλητές Μπακς, η άμυνα των Σέλτικς βρήκε τον μάστορά της στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και πλέον φαβορί για την πρόκριση γύρισε το Μιλγουόκι στο 1.60 από το 2.35 (2.45 δίνει τώρα η Βοστώνη).

Ο Γιάννης μπορεί να σούταρε μόνο με 36% εντός παιδιάς, ενώ είχε 57,8% κόντρα στους Μπουλς στον πρώτο γύρο, ωστόσο κατάφερε να κάνει ένα επιβλητικό triple-double (24 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 12 ασίστ), οδηγώντας εκ του ασφαλούς τα "ελάφια" στο break.

Βοστώνη - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο δις MVP και δεύτερο φαβορί αυτή τη στιγμή για MVP των τελικών του NBA, πίσω από τον Στεφ Κάρι, έκανε το δεύτερο triple-double της καριέρας του στα playoffs, διαβάζοντας άριστα την άμυνα των Σέλτικς. Μοίρασε εκπληκτικά το παιχνίδι των Μπακς και εντυπωσίασε με την ικανότητά του στο playmaking.

Εξαιρετικός ήταν και ο Τζρου Χολιντέι, ο οποίος ελλείψει του Κρις Μίντλετον έκανε step up, πέτυχε 25 πόντους και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο game 1.

Την ουσιαστική διαφορά ωστόσο, για να φτάσουν οι Μπακς στο 1-0 με 101-89, την έκανε ξεκάθαρα η άμυνά τους. Το Μιλγουόκι έδειξε πως μπορεί να παίξει εξίσου σπουδαία άμυνα με τη Βοστώνη. Αντετοκούνμπο, Πόρτις και Λόπεζ πραγματικά έκρυψαν τον... ουρανό για τους Σέλτικς, έχοντας και οι τρεις διψήφιο αριθμό ριμπάουντ.

Οι Κέλτες "μάτωναν" για κάθε καλάθι. Οι δύο σούπερ σταρ τους, ο Τέιτουμ και Μπράουν, που είχαν 52 πόντους κατά μέσο όρο κόντρα στους Νετς, έβαλαν μόλις 33 στους Μπακς με 10/31 σουτ. Επίσης, ολόκληρη η ομάδα ολοκλήρωσε το game 1 με το απογοητευτικό 28/84 εντός παιδιάς (33,3%). Είναι επίσης χαρακτηριστικό, πως οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 32,3% στις προσπάθειες μέσα στο "ζωγραφιστό" (10/31).

Προγνωστικά NBA

Παρά την κυριαρχική εικόνα του Μιλγουόκι την Κυριακή, οι μπουκ δίνουν εκ νέου φαβορί απόψε τη Βοστώνη, εκτιμώντας ότι η ομάδα του Ιμε Ουντόκα θα βγάλει αντίδραση (04/05 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Προφανώς, δεν είναι εύκολο για τους Μπακς να κάνουν το 2-0 μέσα στο TD Garden, σε μία έδρα που πριν το game 1 είχαν να κερδίσουν από τη σεζόν 2018/19.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τα "ελάφια" συνεχίζουν να έχουν εκτός τον Κρις Μίντλετον, δηλαδή τον δεύτερο καλύτερό τους σκόρερ. Αντίθετα, οι Σέλτικς λογικά θα είναι ξανά κομπλέ, αφού ο κορυφαίος αμυντικός παίκτης της χρονιάς, Μάρκους Σμαρτ (δίνεται questionable), παρότι τραυματίστηκε στον ώμο και στον τετρακέφαλο, αναμένεται να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο Ουντόκα.

Ακόμη και να κάνουν το 1-1 απόψε οι Σέλτικς, σε ένα παιχνίδι must win για αυτούς, οι Μπακς είναι ομάδα με μαχητικό DNA. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε ένα αρκετά safe χάντικαπ 11,5 πόντων υπέρ του Μιλγουόκι και να ζητήσουμε παράλληλα το Under 222,5 για να χτίσουμε απόδοση διπλασιασμού. Χωρίς τον Μίντλετον, τα "ελάφια" θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τους 105 πόντους μέσα στη Βοστώνη, άρα είναι υποχρεωμένα να παίξουν ξανά υποδειγματική άμυνα, αν θέλουν να διεκδικήσουν το 2-0.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιάννης έδειξε στο game 1 πόσο καλά ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας 12 ασίστ. Με βάση αυτήν την εικόνα, το Over 6,5 σε απόδοση 1.72, είναι απολύτως βατό όριο για τον Greek Freak, ο οποίος έχοντας να αντιμετωπίσει τις συμπληγάδες του Χόρφορντ και του Γουίλιαμς, είναι υποχρεωμένος να πασάρει καλά.

Σε ό,τι αφορά στους πόντους του ηγέτη των Μπακς, οι μπουκ έκαναν μία διόρθωση συγκριτικά με το game 1 και κατέβασαν το όριο στους 29,5 από τους 30,5. Παρότι ο Γιάννης αναμένεται να αγωνιστεί ξανά πάνω από 35 λεπτά, δεν είναι για κανέναν απλή υπόθεση να βάλει απέναντι στους Σέλτικς 30+ πόντους. Σε αυτή τη λογική, όποιος θέλει να ρισκάρει μπορεί να δει το combo Under 29,5 πόντοι και Over 6,5 ασίστ του Γιάννη στο 3.35.

Από εκεί και πέρα, έχει αξία του 2.20 του Γκρέισον Αλεν, προκειμένου να ευστοχήσει σε πάνω από δύο τρίποντα. Την Κυριακή, ο γκαρντ των Μπακς είχε 3/6 και στα τελευταία τέσσερα ματς είναι ασταμάτητος, αφού σκοράρει 18,3 πόντους κατά μέσο όρο με 65,4% από το τρίποντο.

Μέμφις - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Συγκλονιστικός ήταν ο πρώτος ημιτελικός στη Δύση, ανάμεσα στο Μέμφις και το Γκόλντεν Στέιτ, με τους Γουόριορς να κάνουν το 1-0 με 117-116. Οι Γκρίζλις είχαν την ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα να πάρουν το ματς, όμως ο Τζα Μοράντ αστόχησε στο buzzer beater που επιχείρησε.

Οπως στον πρώτο γύρο, έτσι και στον δεύτερο, οι "αρκούδες" ξεκινούν τη σειρά με εντός έδρας ήττα. Κόντρα στη Μινεσότα, αντέδρασαν εξαιρετικά και πήραν τα τέσσερα από τα επόμενα πέντε ματς. Απέναντι όμως στο Γκόλντεν Στέιτ, η αποστολή των Γκρίζλις είναι προφανώς πολύ πιο ζόρικη.

Για την ομάδα του Τέιλορ Τζένκινς το αποψινό παιχνίδι είναι πρακτικά do-or-die (04/05 04:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24), καθώς αν το Μέμφις πάει στο Σαν Φρανσίσκο, όντας κάτω με 0-2, θα είναι απίθανο να γυρίσει τη σειρά. Στο game 1, τράβηξαν όλο το σκορ οι Μοράντ (34 πόντοι) και Τζάρεν Τζάκσον (33 πόντοι). Αντίθετα, ήταν απογοητευτικοί οι Μπρουκς (8 πόντοι) και Μπέιν (9 πόντοι), οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι για να έρθει το 1-1. Βέβαια, ο Μπέιν δίνεται με ερωτηματικό, συνεπώς η συμμετοχή του δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Στον αντίποδα, οι Γουόριορς έχουν να λένε ότι έκαναν το 1-0, παίζοντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Γκριν, ο οποίος αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου για σκληρό φάουλ πάνω στον Τζάκσον. Επίσης, οι Splash Brothers είχαν ένα μάλλον ήσυχο βράδυ με 39 πόντους και 14/39 σουτ. Τη διαφορά ωστόσο, έκανε ο Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους με 12/20 προσπάθειες (5/10 τρίποντα).

Είναι ξεκάθαρο, ότι οι Dubs υπερέχουν επιθετικά των Γκρίζλις στο παιχνίδι μισού γηπέδου. Έχουν περισσότερες λύσεις και με την τριάδα Κάρι, Τόμπσον, Πουλ πραγματικά δεν ξέρεις ποιον να πιάσεις και ποιον να αφήσεις... Άλλωστε, η επιθετική κίνηση των "πολεμιστών" είναι αέναη και όπως αποδείχθηκε στο game 1 ήταν αδύνατο για το Μέμφις να μην αφήσει open looks στους δεινούς εκτελεστές των Γουόριορς.

Το Μέμφις είναι υποχρεωμένο να πιέσει την μπάλα, να πάρει περισσότερες κατοχές και να τρέξει το γήπεδο για να αλλάξει τις εις βάρος του ισορροπίες στο 5 εναντίον 5. Επίσης, ο Μοράντ αναμένεται να "χτυπάει" συνέχεια στην άμυνα τον Τόμπσον και τον Κάρι, με στόχο να τους φθείρει με φάουλ.

Προγνωστικά NBA

Με δεδομένο ότι το Μέμφις έχει το δεύτερο μεγαλύτερο pace στην postseason και το Γκόλντεν Στέιτ το πέμπτο, πρώτη σκέψη είναι το Over. Άλλωστε, στο game 1 μπήκαν 233 πόντοι, ενώ οι Γουόριορς στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους, έχουν επαληθεύσει το Over επτά φορές. Το βασικό line είναι στο 227,5. Μπορούμε να το κατεβάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο 220,5 και να ζητήσουμε ένα combo διπλασιασμού με το διπλό των Γουόριορς στους +6,5 πόντους. Αν οι Γκρίζλις βγάλουν αντίδραση και φτάσουν στο 1-1, λογικά αυτό θα γίνει στις λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, αρκετά χαμηλά είναι το line (22,5) στο άθροισμα πόντων και ριμπάουντ του Τζάκσον Τζούνιορ, ο οποίος στο game 1 έκανε θραύση με 33 πόντους (6/9 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ. Στο 1.88 το Over του πάουερ-φόργουορντ των Γκρίζλις. Αν συνδυάσουμε και το κάτω όριο στους πόντους του Μοράντ, δηλαδή το 26+, χτίζουμε ένα εξαιρετικό combo στο 3.25. Ο ηγέτης των Γκρίζλις πήρε 31 προσπάθειες στο πρώτο παιχνίδι (!), ενώ στη σειρά με τη Μινεσότα είχε μόλις 16,8 κατά μέσο όρο ανά ματς. Έδειξε λοιπόν, πως θα είναι πολύ πιο επιθετικός κόντρα στους Γουόριορς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: 2 +11,5 & Under 222,5 (απόδοση 2.00), 02:00
  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: Γιάννης Over 6,5 ασίστ (απόδοση 1.72), 02:00
  • Βοστώνη – Μιλγουόκι: Αλεν Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.20), 02:00
  • Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: 2 +6,5 & Over 220,5 (απόδοση 2.02), 04:30
  • Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: Μοράντ 26+ πόντοι & Τζάκσον Over 22,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 3.25), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ