ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Τσακίζει κόκαλα η άμυνα της Βοστώνης

Ο Ντέρικ Γουάιτ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς
Ο Ντέρικ Γουάιτ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς © 2022 MICHAEL DWYER/ASSOCIATED PRESS

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Μπορούν να επαληθεύσουν τον φαβοριτισμό τους οι φορμαρισμένοι Σέλτικς. Σταθερά σκορ και θέαμα στα ματς των Τίμπεργουλβς.

Το ενδιαφέρον στην Αμερική απόψε, μονοπωλεί ο τελικός του Super Bowl, ωστόσο πριν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στην αμερικανική ήπειρο, έχουμε στο στοιχηματικό πρόγραμμα και δύο αναμετρήσεις για το ΝΒΑ.

Βοστώνη - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Βοστώνη, οι φορμαρισμένοι Σέλτικς (32-25) υποδέχονται τους Χοκς (26-29) του Τρέι Γιανγκ (21:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Κέλτες μετρούν επτά σερί νίκες και εννιά στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Αντίθετα, τα «γεράκια» γνώρισαν τέσσερις ήττες στα έξι πιο πρόσφατα ματς και βρίσκονται οριακά στο play-in tournament, αφού είναι στη 10η θέση της Ανατολής.

Η Ατλάντα δυσκολεύεται αρκετά απέναντι στις καλές ομάδες της λίγκας, αφού έχει ρεκόρ 9-19 κόντρα σε αντιπάλους με θετικό ρεκόρ. Επίσης, είναι αρκετά ευάλωτη εκτός έδρας, αφού μετράει εννιά ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια της on the road, έχοντας μάλιστα αρνητικό net-rating (-2,7).

Στον αντίποδα, η Βοστώνη έχει την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ μέσα στο 2022 με 100,9 πόντους ανά 100 κατοχές. Επίσης, η προσθήκη του Ντέρικ Γουάιτ κρίνεται εξαιρετική για τους Σέλτικς, οι οποίοι πρόσθεσαν ακόμη έναν αθλητικό και καλό αμυντικό παίκτη.

Ο πρώην άσος των Σπερς, ήταν άψογος στο ντεμπούτο του την Παρασκευή, στη νίκη (108-102) επί των Νάγκετς, αφού σε λιγότερο από 24 λεπτά, είχε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ερχόμενος από τον πάγκο.

Οι Σέλτικς πλέον, με Γουάιτ και Σμαρτ έχουν δύο «εξολοθρευτές» στην περιφέρειά τους και φυσικά αναμένεται με κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή του Τρέι Γιανγκ. Αν συνυπολογίσουμε και τη σημαντική απουσία του Τζον Κόλινς (16,8 πόντοι) για τα «γεράκια», η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα προς την έδρα.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Βοστώνη θέλει να πάρει και ρεβάνς από την Ατλάντα, καθώς φέτος μετράει δύο ήττες εναντίον της. Στο 1.65 ο άσος με -4,5 πόντους. Στέκεται και σε combo με το under 228,5 σε απόδοση 2.30, καθώς οι Σέλτικς παίζουν σπουδαία άμυνα μέσα στο 2022 και δύσκολα θα επιτρέψουν στην Ατλάντα να ανεβάσει πολύ το σκορ. Στα τελευταία ματς η ομάδα του Ιμε Ουντούκα δέχθηκε κατά μέσο όρο μόλις 93,5 πόντους και σε κανένα από αυτά το σύνολο δεν πέρασε τους 220.

Ιντιάνα - Μινεσότα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ιντιάνα ξεκίνησε το rebuilding process από το φετινό trade deadline, όπου απομάκρυνε τους Σαμπόνις, ΛεΒερτ, Τζάστιν Χολιντέι, Κρεγκ και Λαμπ για να φέρει τους Χαλιμπέρτον, Χιλντ, Τζέιλεν Σμιθ και Τρίσταν Τόμπσον.

Πρακτικά, η Ιντιάνα αποφάσισε να επενδύσει πάνω στον Χαλιμπέρτον. Αυτή είναι η σημαντική προσθήκη στο ρόστερ των Πέισερς. Ο 21χρονος πόιντ-γκαρντ ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Μπορεί η Ιντιάνα να έχασε 120-113 από το Κλίβελαντ, ωστόσο ο Χαλιμπέρτον είχε 23 πόντους με 9/15 σουτ και 6 ασίστ, παίζοντας 40 λεπτά!

Η Μινεσότα από την πλευρά της, γνώρισε δύο κολλητές ήττες μετά από πέντε διαδοχικές νίκες. Παραμένει έτσι στην έβδομη θέση της Δύσης. Αυτό που χαρακτηρίζει τα ματς των Τίμπεργουλβς είναι τα μεγάλα σκορ. Στα τελευταία 12 παιχνίδια τους, δέκα φορές το σύνολο των πόντων ξεπέρασε τους 230!

Λογικά, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και απόψε κόντρα στην Ιντιάνα (22:00 Live από το SPORT24), η οποία πλέον παίζει τελείως ελεύθερα, αφού δεν έχει τον παραμικρό στόχο ως το φινάλε της σεζόν. Στο 1.60 το over 230,5. Στο 2.15 σε combo με τους 23+ πόντους του Καρλ-Αντονι Τάουνς, όριο που έπιασε επτά φορές στα εννιά προηγούμενα ματς, ο σέντερ των Τίμπεργουλβς. Υπενθυμίζεται, ότι παραμένει εκτός ο Τέρνερ για τους Πέισερς, συνεπώς ο Τάουνς δεν θα έχει απόψε σοβαρό αντίπαλο δέος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Ατλάντα: 1 -4,5 & Under 228,5 (απόδοση 2.30), 21:00
  • Ιντιάνα – Μινεσότα: Over 230,5 & Tάουνς 23+ πόντους (απόδοση 2.15), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ