ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Βρίσκει ρυθμό ο Τζορτζ, κυνηγάει την 3η θέση το Ντάλας

Ο άσος των Κλίπερς Πολ Τζορτζ εκτελεί για τρεις κόντρα στους Μπλέιζερς
Ο Πολ Τζορτζ εκτελεί για τρεις κόντρα στους Μπλέιζερς © 2021 MARCIO JOSE SANCHEZ/ASSOCIATED PRESS

Έξι παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΝΒΑ, ανάμεσα σε αυτά και το ντέρμπι της Νέας Υόρκης, μεταξύ Νικς και Νετς. Δίνουν στοιχηματικές επιλογές ο Τζορτζ και ο Χόρφορντ. Ανεβαίνει το σκορ στην Ατλάντα. Βλέπει την 3η θέση στη Δύση το Ντάλας.

Το Ντάλας (49-30) ξεπέρασε άμεσα την απρόσμενη συντριβή από την Ουάσινγκτον, κερδίζοντας εκτός έδρας το Μιλγουόκι. Οι Μάβερικς κυνηγούν την τρίτη θέση της Δύσης κι αν κερδίσουν απόψε (07/04 02:00 Live από το SPORT24) και το Ντιτρόιτ (23-56) θα φτάσουν τις 50 νίκες στη regular season για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014/15.

Οι Πίστονς προέρχονται από τρεις διαδοχικές νίκες, ωστόσο θα προξενήσει μεγάλη έκπληξη αν καταφέρουν να πετύχουν και τέταρτη σερί, κάτι που έχουν να κάνουν πάνω από τρία χρόνια. Η ομάδα του Ντουέιν Κέϊσι πάντως, είναι στα περισσότερα παιχνίδια της ανταγωνιστική και από τις 16 Φεβρουαρίου, σε 22 ματς, έχει υπερασπιστεί ή καλύψει το βασικό χάντικαπ των μπουκ 18 φορές!

Οι Μάβερικς έχουν το πιο αργό pace στο ΝΒΑ και συνήθως οδηγούν τα ματς στο δικό τους ελεγχόμενο τέμπο. Οι Πίστονς έχουν το τρίτο χειρότερο offensive rating (105,5) στη λίγκα. Στο 1.45 το Under 227,5, όριο που έχει επιβεβαιωθεί 13 φορές στα τελευταία 17 ματς του Ντιτρόιτ. Αν καλύψει παράλληλα και το Ντάλας ένα χάντικαπ 3,5 πόντων, παίρνουμε απόδοση διπλασιασμού.

Νέα Υόρκη - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο ντέρμπι της Νέας Υόρκης (07/04 02:30 Live από το SPORT24), το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο, αφού οι Νετς (41-38) κυνηγούν την έβδομη θέση στην Ανατολή, ενώ οι Νικς (35-44) έχουν μείνει οριστικά εκτός δεκάδας.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι Νικς θα αδιαφορήσουν. Σε μία απογοητευτική σεζόν, όπως η φετινή, το μόνο που μπορεί να γλυκάνει κάπως τις εντυπώσεις στο φινάλε, είναι μία επικράτηση επί του Μπρούκλιν. Άλλωστε, οι Νικς μετρούν έξι διαδοχικές ήττες κόντρα στους Νετς και θα ήθελαν να βάλουν τέλος σε αυτό το σερί.

Το Μπρούκλιν έχει κερδίσει φέτος τρεις φορές την ομάδα του Τίμποντο, όλες δύσκολα, με δύο, πέντε και τρεις πόντους διαφορά αντίστοιχα. Οι μπουκ λοιπόν είναι αρκετά προσεκτικοί κι έχουν κρατήσει χαμηλά το χάντικαπ, στους 5,5 πόντους, εκτιμώντας ότι οι γηπεδούχοι δεν θα πέσουν αμαχητί.

Αν ανεβάσουμε το χάντικαπ στους 10,5 πόντους και ζητήσουμε τουλάχιστον 23 από τον Αρ Τζέι Μπάρετ θα χτίσουμε μία απόδοση στο 2.05. Σημειώνεται, ότι για τους Νικς παραμένει εκτός ο έτερος καλός τους σκόρερ, ο Τζούλιους Ραντλ, άρα το επιθετικό βάρος πέφτει κυρίως στον Μπάρετ, ο οποίος έχει σκοράρει τουλάχιστον 23 πόντους, 17 φορές στα τελευταία 24 ματς.

Ατλάντα - Ουάσινγκτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ουάσινγκτον (35-44), παρότι έχει αποκλειστεί από το play-in tournament δείχνει αποφασισμένη να κλείσει με θετικό τόνο τη σεζόν. Μετά λοιπόν την επιβλητική νίκη επί των Μάβερικς, πέτυχε κι ένα απρόσμενο διπλό στη Μινεσότα με 132-114, ούσα αουτσάιντερ με 12,5 πόντους!

Γενικά, οι Γουίζαρντς σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της regular season παίζουν ελεύθερα κι έχουν αρκετούς παίκτες σε καλή κατάσταση. Ο Πορζίνγκις σκοράρει 23,3 πόντους στα δέκα προηγούμενα ματς. Ο Κάλντγουελ-Πόουπ έχει 22 στα έξι προηγούμενα, ενώ ο Χατσιμούρα έπιασε τουλάχιστον τους 17 στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Η Ατλάντα (41-38) μετρούσε πέντε σερί νίκες πριν χάσει στο Τορόντο. Εξακολουθεί πάντως να έχει ελπίδες για την έβδομη θέση και φυσικά παλεύει να κρατήσει μίνιμουμ την όγδοη στην Ανατολή. Οι Χοκς είναι φέτος η δεύτερη πιο εύστοχη ομάδα από το τρίποντο (37,3%) και στα τελευταία έξι ματς σκοράρουν 125 πόντους κατά μέσο όρο!

Δεδομένου ότι συγκρούονται δύο από τις χειρότερες άμυνες του ΝΒΑ (07/04 03:00 Live από το SPORT24), η 26η και η 25η, είναι λογικό να στρέφουμε το βλέμμα προς το Over. Στο 1.50 το Over 225,5, ανεβαίνει στο 1.90+ αν καλύψουν παράλληλα ένα χάντικαπ 2,5 πόντων τα "γεράκια", που έχουν και το ισχυρότερο βαθμολογικό κίνητρο.

Σικάγο - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Βοστώνη (49-30) έχει μπροστά της τρία ματς ακόμη για τη regular season. Την Τετάρτη (07/04 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) παίζει στο Σικάγο (45-34) και την Πέμπτη έχει back to back παιχνίδι στο Μιλγουόκι, ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Μέμφις.

Από τα τρία αυτά ματς, προφανώς το πιο βατό είναι αυτό με τους ντεφορμέ Μπουλς, οι οποίοι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους συνετρίβησαν στο United Center, τόσο από τους Χιτ, όσο και από τους Μπακς. Το θετικό βέβαια για τους "ταύρους" είναι ότι πήρε ανάσες κόντρα στο Μιλγουόκι ο ΛαΒιν και τώρα επιστρέφει.

Αν ο Ουντόκα δεν κάνει διαχείριση στο Σικάγο, έχοντας το μυαλό του περισσότερο στο ντέρμπι με το Μιλγουόκι, τότε οι Σέλτικς αναμένεται να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, που τους θέλουν φαβορί. Άλλωστε, μιλάμε για την καλύτερη ομάδα της Ανατολής μετά το All-Star με ρεκόρ 15-4 και γενικά την πιο σταθερή το τελευταίο δίμηνο με 24 νίκες στα 29 προηγούμενα ματς.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Αλ Χόρφορντ, ο οποίος ελλείψει του Γουίλιαμς, έχει πάρει περισσότερες αρμοδιότητες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο πολύπειρος σέντερ στα τελευταία τρία ματς έχει ξεπεράσει πανεύκολα το βασικό line (22,5) των μπουκ. Με την Ουάσινγκτον είχε 24, με την Ιντιάνα 33 και με το Μαϊάμι 25. Στο 1.95 το Over 22,5 του Χόρφορντ σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Αν κερδίσουν και οι Σέλτικς με -1,5 πόντο παίρνουμε κόμπο στο 2.60.

Λ.Α. Κλίπερς - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Λος Άντζελες τέλος (07/04 05:00 Live από το SPORT24), οι Κλίπερς (39-40) υποδέχονται τους Σανς (63-16). Το Φοίνιξ κέρδισε την Τρίτη τους Λέικερς, έκανε νέο ρεκόρ νικών για τον οργανισμό, έχει εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για την postseason και τα τελευταία τρία ματς στη regular season έχουν πρακτικά τυπική διαδικασία.

Με τους Σανς να δίνουν απόψε back to back παιχνίδι, δεν προκαλεί εντύπωση ότι προσφέρονται αουτσάιντερ στην Crypto.com Arena, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Μόντι Γουίλιαμς να προστατεύσει ορισμένους βασικούς. Από την άλλη βέβαια, και οι Κλίπερς δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η 8η θέση της Δύσης είναι κλειδωμένη.

Τον Τάιρον Λου, τον ενδιαφέρει περισσότερο να δώσει αγωνιστικό ρυθμό στον Πολ Τζορτζ, εν όψει των playoffs. Ο PG στα τρία ματς που έπαιξε μετά την επιστροφή του στη δράση, έγραψε 13/25 τρίποντα, ποσοστό δηλαδή 52%! Με τους Πέλικανς είχε 5/7, με τους Τζαζ 6/9 και με τους Μπουλς 2/9. Στο 1.80 να ευστοχήσει σε πάνω από δύο τρίποντα κόντρα στους Σανς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντιτρόιτ – Ντάλας: 2 -3,5 & Under 227,5 (απόδοση 2.02), 02:00
  • Νέα Υόρκη – Μπρούκλιν: 1 +10,5 & Μπάρετ 23+ πόντοι (απόδοση 2.05), 02:30
  • Ατλάντα – Ουάσινγκτον: 1 -2,5 & Οver 225,5 (απόδοση 1.91), 03:00
  • Σικάγο – Βοστώνη: Χόρφορντ Over 22,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.95), 03:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Φοίνιξ: Τζορτζ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.80), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ