ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ξεκάθαρα φαβορί Μπακς και Σανς

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο σκοράρει απέναντι στους Σικάγο Μπουλς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκοράρει απέναντι στους Σικάγο Μπουλς © 2022 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Σε ρόλο ξεκάθαρου φαβορί Μπακς και Σανς απέναντι σε Μπουλς και Πέλικανς αντίστοιχα. Ζόρια περιμένουν τον Γιανγκ απέναντι στην άμυνα των Χιτ. Αναμένεται μεγάλη σειρά στο Σέλτικς - Νετς.

Η Ατλάντα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν στην ένατη θέση, ωστόσο κέρδισε δύο ματς στο play-in tournament και μαζί το δικαίωμα να παίξει στον πρώτο γύρο των playoffs απέναντι στην ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ της Ανατολής, το Μαϊάμι.

Οι Χοκς ταξίδεψαν στη Φλόριντα με δυνατό μομέντουμ, έχοντας κερδίσει τα εννιά από τα τελευταία 11 παιχνίδια τους. Στο play-in, αρχικά επικράτησαν πανεύκολα των Χόρνετς με 132-103 και εν συνεχεία άλωσαν το Κλίβελαντ (107-101), ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων, με τον Τρέι Γιανγκ, να βάζει 32 στο δεύτερο ημίχρονο!

Μαϊάμι - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τώρα όμως, το επίπεδο της πίστας ανεβαίνει απότομα για τους Χοκς, οι οποίοι θα τα βάλουν με τους Χιτ σε μία σειρά, όπου η πρόκριση του Μαϊάμι προσφέρεται οριακά πάνω από το 1.20, ενώ αυτή της Ατλάντα φτάνει το 4.60 (20:00 Live από το SPORT24).

Το άσχημο νέο για "γεράκια" είναι ότι τραυματίστηκε ο Κλιντ Καπελά, άρα θα κατέβουν στο game 1 χωρίς τον μοναδικό τους καθαρόαιμο rim protector. Από την άλλη, αναβαθμίστηκε σε questionable ο Τζον Κόλινς και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παίξει για πρώτη φορά μετά τις 11 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι Χοκς θα χρειαστούν μία πολύ μεγάλη σειρά από τον Γιανγκ για να μπορέσουν να κοντράρουν το Μαϊάμι. Τα πράγματα πάντως απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των Χιτ δεν αναμένονται καθόλου εύκολα για τον ηγέτη της Ατλάντα.

Το Μαϊάμι λογικά θα παίξει με αλλαγές τον Γιανγκ και το πιθανότερο είναι πως θα προσπαθήσει να τον εξαντλήσει. Στην επίθεση, οι Χιτ αν βρουν το σωστό spacing, λογικά δεν θα προβληματιστούν απέναντι στο 5ο χειρότερο defensive rating (114,8) της λίγκας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην κανονική περίοδο, οι Χιτ κέρδισαν τη σειρά με 3-1, επικρατώντας στις 9 Απριλίου 113-109, στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι. Η μοναδική νίκη της Ατλάντα, ήρθε στην αναμέτρηση που έλειπαν ο Λάουρι και ο Χίρο. Απόψε και οι δύο θα είναι παρόντες.

Το Μαϊάμι έχει περισσότερες λύσεις, είναι πολύ πιο σκληρό στην άμυνα και λογικά θα ξεκινήσει με το δεξί τα playoffs. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Χιτ το 2020 ήταν φιναλίστ του ΝΒΑ και το 2021 αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Μπακς. Δεν μιλάμε λοιπόν για μία τυχαία ομάδα, αλλά για έναν οργανισμό, που εδώ και μία τριετία βρίσκεται στο τοπ επίπεδο της λίγκας και στοχεύει ψηλά.

Στο 1.70 ο άσος του Μαϊάμι με -4,5 πόντους χάντικαπ. Παίζεται και το Under 9,5 ασίστ του Τρέι Γιανγκ σε τιμές άνω του 2.00, στη λογική ότι ο ηγέτης των Χοκς έχει μόλις 7,3 στα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους Χιτ φέτος, ενώ η απουσία του Καπελά, σίγουρα θα του στερήσει κάποιες συνεργασίες κοντά στο καλάθι.

Βοστώνη - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η πιο ενδιαφέρουσα και μάλλον πιο ανταγωνιστική σειρά αναμένεται να είναι αυτή των Σέλτικς με τους Νετς (22:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Σπάνια στον πρώτο γύρο των playoffs, κοντράρονται δύο ομάδες με τόσο μεγάλο star quality. Η μοίρα βέβαια τα έφερε έτσι, διότι το Μπρούκλιν πέρασε από χίλια κύματα, μέχρι τελικά να πάρει το 7ο seed στην Ανατολή, κερδίζοντας το Κλίβελαντ στο play-in tournament με 34 πόντους του Ιρβινγκ και 25 του Ντουράντ.

Το ότι περιμένουμε μία πολύ αμφίρροπη σειρά φαίνεται και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών, που προσφέρουν στο 1.70 την πρόκριση της Βοστώνης και στο 2.20-2.25 το ενδεχόμενο να συνεχίσει το Μπρούκλιν στον δεύτερο γύρο.

Στην κανονική διάρκεια, η Βοστώνη κέρδισε τη σειρά με 3-1. Έχασε το πρώτο ματς, τον περασμένο Νοέμβριο, στη συνέχεια όμως, απάντησε με τρεις διαδοχικές νίκες, σκοράροντας 126, 129 και 126 πόντους! Στην πρώτη και στη δεύτερη νίκη των Σέλτικς δεν αγωνίστηκαν ούτε ο Ντουράντ, ούτε ο Ιρβινγκ. Στην τρίτη νίκη της Βοστώνης, οι δύο σούπερ σταρ των Νετς έδωσαν κανονικά το "παρών", με την ομάδα του Ίμε Ουντόκα να λυγίζει τελικά το Μπρούκλιν χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Τζέισον Τέιτουμ, που έβαλε 54 πόντους.

Με τους Ντουράντ και Ιρβινγκ κανονικά στο παρκέ, το Μπρούκλιν είναι σίγουρο πως θα βρει σκορ, ακόμη και απέναντι στην άμυνα των Σέλτικς, οι οποίοι μπαίνουν στα playoffs με το καλύτερο defensive rating (106,2) στη λίγκα. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που λείπει ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Η απουσία του βασικού σέντερ της Βοστώνης είναι πολύ σημαντική, αφού στο ρόστερ δεν υπάρχει άλλος παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο Γουίλιαμς είναι εκρηκτικός, είναι μακρύς, έχει γρήγορα πλάγια βήματα και αποδείχθηκε καταλυτικός στο να αναδειχθούν οι Σέλτικς, η κορυφαία άμυνα της λίγκας.

Το βασικό ερωτηματικό ωστόσο για την ομάδα του Στιβ Νας είναι αν μπορεί να βάλει στοπ στην παραγωγικότητα των Κελτών. Η μία λύση είναι πάει με small-ball και πεντάρι τον Κλάξτον, ο οποίος μπορεί να αλλάξει σε όλα τα σκριν. Η άλλη λύση είναι να εμπιστευτεί περισσότερο τον Αντρέ Ντράμοντ, ο οποίος σε μέγεθος και δύναμη υπερισχύει ξεκάθαρα του Αλ Χόρφορντ και του Ντάνιελ Τάις, αλλά είναι πολύ αργός στα πόδια.

Συμπερασματικά, το Μπρούκλιν διαθέτει το ατομικό ταλέντο να πληγώσει την άμυνα των Σέλτικς με τα iso του Ντουράντ και του Ιρβινγκ, ωστόσο στο πίσω μέρος του παρκέ είναι τελείως αβέβαιο αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Οι Νετς δεν έχουν το αμυντικό φίλτρο και την αθλητικότητα στην περιφέρειά τους για να τα βάλουν με την τετράδα Τέιτουμ, Μπράουν, Σμαρτ και Γουάιτ. Πρώτη σκέψη λοιπόν το Over 221,5 στο 1.72, όριο που επαληθεύτηκε τρεις φορές στα τέσσερα μεταξύ τους ματς.

Από εκεί και πέρα, στέκεται σε combo και το διπλό με +9,5 πόντους στο 2.45, στη λογική ότι περιμένουμε μία πολύ αμφίρροπη σειρά, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τα επτά παιχνίδια. Οι Νετς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Γουίλιαμς και πιθανότατα θα κυνηγήσουν απόψε ένα break. Δεν θα είναι εύκολο να το κάνουν, αλλά τουλάχιστον μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Μιλγουόκι - Σικάγο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη σειρά του Μιλγουόκι με το Σικάγο τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα (01:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Πρακτικά, εδώ ψάχνουμε να βρούμε αν οι Μπακς θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με "σκούπα" ή θα καταφέρουν οι Μπουλς να "κλέψουν" ένα ματς. Οι μπουκ πάντως δίνουν κάτω από το 1.10 την πρόκριση των πρωταθλητών, επομένως είναι εμφανές ότι υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το Σικάγο επιστρέφει στα playoffs για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Η έκτη θέση που κατέλαβε στην Ανατολή είναι η καλύτερη από τη σεζόν 2014/15, όταν τερμάτισε τρίτο.

Οι Μπουλς ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη φετινή regular season, πάτησαν στην κορυφή της Ανατολής, ωστόσο μετά το All-Star Break η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα με συνέπεια να κάνουν ρεκόρ 8-15. Επίσης, πλήρωσαν ακριβά τον τραυματισμό του Λόνζο Μπολ. Χωρίς τον βασικό τους πόιντ-γκαρντ, από τα μέσα Ιανουαρίου, το ρεκόρ των "ταύρων" είναι 24-23.

Οι Μπακς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με 14 νίκες στα τελευταία 20 παιχνίδια τους. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους, οι Πατ Κόνατον και Μπρουκ Λόπεζ, συνεπώς οι πρωταθλητές ξεκινούν χωρίς προβλήματα απουσιών την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλτσερ "σκούπισε" τη σειρά με 4-0 στη regular season. Μάλιστα στα τελευταία δύο ματς κόντρα στους Μπουλς, τα "ελάφια" επικράτησαν με 28 και 21 πόντους διαφορά αντίστοιχα. Θα πρέπει το δίδυμο ΝτεΡόζαν – ΛαΒιν να κάνει υπεράνθρωπες εμφανίσεις για να κρατήσει όρθιο το Σικάγο απέναντι στην υπεροπλία του Μιλγουόκι.

Πάντως οι "ταύροι" καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισαν τρομακτικά προβλήματα απέναντι στους δυνατούς οργανισμούς του ΝΒΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως έκλεισαν τη regular season με ρεκόρ 2-21 απέναντι στις τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο περιφερειών!

Με δεδομένο ότι το Σικάγο δεν έχει παίκτη να ματσάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μπορούμε να ζητήσουμε στο 1.80 το Over 12,5 ριμπάουντ του Greek Freak, ο οποίος κατεβάζει φέτος 13,5 κόντρα στο Σικάγο. Μαζί με τον άσο με 5,5 πόντους χάντικαπ χτίζουμε ένα αξιόλογο combo στο 2.50.

Φοίνιξ - Νέα Ορλεάνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Φοίνιξ μετέτρεψε σε κίνητρο την περσινή απογοήτευση από τους χαμένους τελικούς κόντρα στο Μιλγουόκι και επέστρεψε φέτος πιο δυνατό, κάνοντας ρεκόρ οργανισμού με 64 νίκες στην κανονική περίοδο. Οι Σανς είναι το πιο δυνατό φαβορί του πρώτου γύρου στα playoffs, αφού προσφέρονται μόλις στο 1.05 για πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης (04:00 Live από το SPORT24).

Από την άλλη, η Νέα Ορλεάνη θα παίξει στα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2018. Οι Πέλικανς έκαναν οχτώ νίκες στα τελευταία 13 ματς της κανονικής περιόδου και μπήκαν στο play-in tournament. Εκεί υπερασπίστηκαν την έδρα τους κόντρα στους Σπερς (113-103) και την Τετάρτη έκαναν το break στο Λος Άντζελες, επί των Κλίπερς (105-101) εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Πολ Τζορτζ.

Για τους "πελεκάνους" και μόνο η παρουσία στην postseason αποτελεί επιτυχία και πλέον στόχος είναι να πάρουν έστω ένα ματς απέναντι στους πρωταθλητές της Δύσης. Το σταύρωμα με τους Σανς είναι αρκετά ιδιαίτερο, διότι ο ρούκι head coach των Πέλικανς, Γουίλι Γκριν, ήταν μέχρι πέρυσι βοηθός του Μόντι Γουίλιαμς στο Φοίνιξ. Πρωτάρης στα playoffs είναι ασφαλώς και ο Μπράντον Ινγκραμ, ο οποίος ήταν καθοριστικός στα δύο ματς του play-in με 27 και 30 πόντους.

Στην κανονική διάρκεια, το Φοίνιξ κέρδισε τη Νέα Ορλεάνη 3-1 με τον Ντέβιν Μπούκερ να σκοράρει 27 πόντους κατά μέσο όρο σε αυτά τα τέσσερα ματς. Στο 2,52 το combo άσος με -4,5 πόντους και Μπούκερ Over 27,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Ατλάντα: 1 -4,5 (απόδοση 1.70), 20:00
  • Μαϊάμι – Ατλάντα: Γιανγκ Under 9,5 ασίστ (απόδοση 2.07), 20:00
  • Βοστώνη – Μπρούκλιν: Over 221,5 (απόδοση 1.72), 22:30
  • Βοστώνη – Μπρούκλιν: 2 +9,5 & Over 221,5 (απόδοση 2.45), 22:30
  • Μιλγουόκι – Σικάγο: 1 -5,5 & Γιάννης Αντετοκούνμπο Over 12,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.50), 01:30
  • Φοίνιξ – Νέα Ορλεάνη: 1 -4,5 & Μπούκερ Over 27,5 πόντοι (απόδοση 2,52), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ