ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ζόρισαν οι σειρές για Μπακς και Σανς

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι σε όλη την άμυνα των Σικάγο Μπουλς στο game 2 για τον πρώτο γύρο των playoffs
Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι σε όλη την άμυνα των Σικάγο Μπουλς © 2022 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Μπακς και Σανς είδαν τις έδρες τους να σπάνε στο game 2 και τώρα καλούνται να διορθώσουν την κατάσταση, έχοντας να διαχειριστούν σημαντικές απουσίες. Επικίνδυνη στην έδρα της η Ατλάντα, αναμένεται πιο ανταγωνιστική στο game 3 με το Μαϊάμι.

Το Μαϊάμι υπερασπίστηκε την έδρα του στα πρώτα δύο ματς της σειράς με την Ατλάντα. Στο game 1 κέρδισε πανεύκολα περιορίζοντας στους 91 πόντους τους Χοκς. Στο game 2 τα "γεράκια" ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικά, αλλά ο ηγέτης των Χιτ, Τζίμι Μπάτλερ αποδείχθηκε ασταμάτητος, έβαλε 45 πόντους και έκοψε τις ορέξεις των φιλοξενούμενων. Το σκορ πλέον είναι στο 5-1 υπέρ των Χιτ, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αν συμπεριλάβουμε και τα ματς της regular season.

Ατλάντα - Μαϊάμι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μαϊάμι δεν έχει χάσει ποτέ σειρά όταν προηγήθηκε με 2-0. Το ρεκόρ του είναι 17-0 σε τέτοιες περιπτώσεις, συνεπώς οι οιωνοί είναι θετικοί για την ομάδα του Ερικ Σποέλστρα. Από την άλλη βέβαια, η Ατλάντα μετράει 20 νίκες στα τελευταία 23 παιχνίδια της στη State Farm Arena, άρα δεν θα είναι εύκολο οι Χιτ να κλείσουν τη σειρά στην Τζόρτζια (23/04 02:00 Live από το SPORT24).

Το κακό για τους Χοκς είναι ότι παραμένει εκτός ο Κλιντ Καπελά και ως εκ τούτου δεν έχουν ένα πεντάρι να εκμεταλλευτεί τη μέτρια φόρμα του Αντεμπάγιο, ο οποίος παίζει με ενοχλήσεις (δίνεται ξανά questionable για απόψε). Αυτό σημαίνει ότι θα ζήσουν και θα πεθάνουν με την περιφέρειά τους και τα σουτ των Γιανγκ, Μπογκντάνοβιτς, Χέρτερ και Γκαλινάρι.

Από την άλλη, το Μαϊάμι έχει τρομερό βάθος. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Ρόμπινσον, που έμεινε άποντος στο δεύτερο ματς, παίζοντας μόλις επτά λεπτά, στο πρώτο είχε 8/9 τρίποντα και 27 πόντους! Με τους Χιτ λοιπόν, δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει.

Για την Ατλάντα, χρωστάει ένα μεγάλο ματς στη σειρά ο Γιανγκ. Στο πρώτο παιχνίδι έκανε αρνητικό ρεκόρ σεζόν με 8 μόλις πόντους. Στο δεύτερο έβαλε μεν 25, αλλά είχε 2/10 τρίποντα. Για να έχουν ελπίδες απόψε οι Χοκς για το 2-1, πρέπει ο ηγέτης τους να βγει μπροστά και να επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό του για πρώτος σκόρερ του αγώνα, στο 1.75. Σε combo με το ενδεχόμενο να μην κάνει double-double ο Αντεμπάγιο, παίρνουμε μία απόδοση κοντά στο 2.50. Ο σέντερ των Χιτ, στα πρώτα δύο ματς έπαιξε μόνο 24 και 28 λεπτά αντίστοιχα και κατέβασε συνολικά μόλις 10 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα, στέκεται το Over 13,5 του σταθερού ΝτεΑντρε Χάντερ. 16 πόντους είχε στο game 1, 14 στο game 2. Αποδεκτό το 1.80 στην περίπτωσή του.

Σικάγο - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μετά το game 1, όπου ο ΝτεΡόζαν πραγματικά τα έσπασε με 6/25 σουτ, υποσχέθηκε πως αποκλείεται στη συνέχεια της σειράς να είναι ξανά τόσο άστοχος. Ο ηγέτης των Μπουλς τήρησε το λόγο του και στο game 2, ξέρανε τους Μπακς, βάζοντας 41 πόντους.

Το Σικάγο ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και ενώ πριν την εκκίνησή της, άπαντες πίστευαν ότι το Μιλγουόκι θα φτάσει χωρίς δράματα στα ημιτελικά της Ανατολής, τα πράγματα τώρα έχουν δυσκολέψει αρκετά, αφού τραυματίστηκε και ο Μίντλετον για τους πρωταθλητές.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα των Μπακς στα τελευταία 19 ματς απέναντι στους Μπουλς, οι οποίοι ήταν πραγματικά μεταμορφωμένοι στο δεύτερο ματς. Στο πρώτο η τριάδα ΝτεΡόζαν, Βούτσεβιτς, ΛαΒιν είχε 21/71 σουτ (29,6%) και στο δεύτερο 33/62 (53,2%).

Πλέον, οι Μπακς καλούνται να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας, κάνοντας break στο United Center, τη στιγμή που οι
"ταύροι" θα ψάξουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στα playoffs μετά το 2015 (23/04 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Χωρίς τον Μίντλετον, θα πρέπει να αρχίσει να δίνει περισσότερα πράγματα ο πάγκος των Μπακς και παίκτες όπως οι Πόρτις, Κόνατον και Γκρέισον Αλεν, που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι στα πρώτα δύο παιχνίδια. Επίσης, αναμένεται να έχει περισσότερες εκτελεστικές αρμοδιότητες ο Τζρου Χολιντέι, ο οποίος στα δύο ματς του Fiserv Forum είχε στατιστικά καρμπόν με 6/16 σουτ και 15 πόντους. Στο 1.88 το Over 21,5 πόντοι του Χολιντέι.

Από εκεί και πέρα, σταθερή αξία αποτελούν τα ριμπάουντ του Γιάννη, ο οποίος μέσα στις δύο ρακέτες είναι απόλυτος κυρίαρχος και έχει μαζέψει ήδη 34 "σκουπίδια" στα πρώτα δύο ματς της σειράς. Στο 1.72 το Over 13,5 ριμπάουντ του Αντετοκούνμπο. Στο 3,15 σε combo με τους πόντους του Χολιντέι.

Στα υπόψιν μπορεί να μπει και κάποιο Under, αφού μέχρι στιγμής στη σειρά, το Μιλγουόκι έχει offensive rating 101,5 και το Σικάγο 100. Ακόμη και στο δεύτερο ματς, που οι Big Three των Μπουλς τα πήγαν περίφημα, το σύνολο των πόντων έφτασε τους 224. Οι Μπακς χωρίς τον Μίντλετον δεν θα έχουν την ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα. Οι Μπουλς με τον Καρούζο στην πεντάδα τους έχουν σκληρύνει εμφανώς αμυντικά. Έχει λογική συνεπώς το Under 225,5 στο 1.72.

Νέα Ορλεάνη - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αν ένα ζευγάρι είχε καθαρό φαβορί και τις περισσότερες πιθανότητες για sweep ήταν το Φοίνιξ – Νέα Ορλεάνη. Μετά το game 2 όμως τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και όλα δείχνουν ότι πάμε για μεγάλη μάχη και εδώ (23/04 04:30 Live από το SPORT24).

Το πρώτο παιχνίδι κύλησε φυσιολογικά, με τους Σανς να κερδίζουν 110-99 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο δεύτερο όμως, πήγαν όλα στραβά για τους πρωταθλητές της Δύσης. Αφενός ηττήθηκαν, δεχόμενοι 125 πόντους, αφετέρου είδαν τον κορυφαίο τους σκόρερ, Ντέβιν Μπούκερ να τραυματίζεται και να τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σειράς.

Πλέον, η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς καλείται να δείξει χαρακτήρα και να πάρει τουλάχιστον ένα ματς στη Νέα Ορλεάνη για να ισορροπήσει τα πράγματα. Παρά την απουσία του Μπούκερ, οι Σανς εξακολουθούν να είναι το φαβορί καθώς πρόκειται για ομάδα με πολύ μεγάλο βάθος.

Από την άλλη βέβαια, οι Πέλικανς κέρδισαν σε αυτοπεποίθηση, πήραν ψυχολογία και πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ειδικά ο Ινγκραμ, που ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο ματς με 37 πόντους και 3/3 τρίποντα.

Ελλείψει του Μπούκερ, αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο και πιο πολλές επιθετικές προσπάθειες ο Κάμερον Τζόνσον, που είχε 11 και 13 πόντους στα πρώτα δύο ματς. Βατό το Over 15,5 στο 1.88 για τον φόργουορντ των Σανς.

Από την πλευρά των Πέλικανς μπορεί να σταθεί ένα ωραίο combo με τον Βαλανσιούνας και τον ΜακΚόλουμ. Ο Λιθουανός γίγαντας κατέβασε 25 ριμπάουντ στο game 1 και 13 στο game 2. Στο 11 είναι το κάτω όριο για τον σέντερ των "πελεκάνων" στο game 3. Αν βάλει παράλληλα και μίνιμουμ τρία τρίποντα ο ΜακΚόλουμ παίρνουμε μία απόδοση στο 2.30+. Ο γκαρντ της Νέας Ορλεάνης είχε 3/8 στο εναρκτήριο ματς της σειράς και 6/10 την Τρίτη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλάντα – Μαϊάμι: Γιανγκ πρώτος σκόρερ & Αντεμπάγιο να μην κάνει double-double (απόδοση 2.47), 02:00
  • Ατλάντα – Μαϊάμι: Χάντερ Over 13,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 02:00
  • Σικάγο – Μιλγουόκι: Γιάννης Αντετοκούνμπο Over 13,5 ριμπάουντ & Χολιντέι Over 21,5 πόντοι (απόδοση 3.15), 03:30
  • Σικάγο – Μιλγουόκι: Under 225,5 (απόδοση 1.72), 03:30
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: Κάμερον Τζόνσον Over 15,5 πόντοι (απόδοση 1.88), 04:30
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: Βαλανσιούνας 11+ ριμπάουντ & ΜακΚόλουμ Over 2,5 τρίποντα (απόδοση 2.32), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ