ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Αξιοποιούν την απουσία του Ντόντσιτς οι Τζαζ

Ο άσος των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ κατά τη διάρκεια του αγώνα ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς
Ο άσος των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ Ⓒ 2022 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Η δράση στα playoffs ξεκινάει από τη Δύση και συγκεκριμένα με το ζευγάρι Ντάλας-Γιούτα, όπου οι Τζαζ έχουν τον πρώτο λόγο, εξαιτίας της απουσίας του Λούκα Ντόντσιτς. Λίγο αργότερα, το Μέμφις υποδέχεται τη Μινεσότα, όντας το καθαρό φαβορί.

Το πιο συναρπαστικό κομμάτι της σεζόν στο NBA είναι ασφαλώς τα playoffs, τα οποία ξεκινούν απόψε (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) με τη σειρά του Ντάλας (52-30) κόντρα στη Γιούτα (49-33). Παρότι οι Μάβερικς έχουν το πλεονέκτημα έδρας, οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης τους Τζαζ στο 1.30! Αντίθετα, το ενδεχόμενο να προκριθεί η ομάδα του Τζέισον Κιντ προσφέρεται στο 3.70.

Ντάλας - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Προφανώς, αυτή η αντιμετώπιση οφείλεται στον τραυματισμό του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος δίνεται doubtful για το εναρκτήριο ματς της σειράς, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να χάσει και το δεύτερο παιχνίδι. Φυσικά, χωρίς τον ηγέτη τους, οι Μάβερικς είναι πρακτικά μισή ομάδα και αυτό δίνει την ευκαιρία στους Τζαζ να ξεκινήσουν απόψε με break τη σειρά.

Στην κανονική διάρκεια της σεζόν, το ρεκόρ των Τεξανών, στα παιχνίδια που έλειψε ο Ντόντσιτς ήταν αρνητικό (8-9). Μεταξύ αυτών των εννιά ηττών συμπεριλαμβάνεται και το 120-116 στο Σολτ Λέικ από τη Γιούτα, τα Χριστούγεννα.

Οι δύο ομάδες έκαναν από δύο νίκες στη regular season, στα μεταξύ τους ματς, υπερασπιζόμενη η καθεμιά την έδρα της. Σημειώνεται, ότι το Ντάλας έχει να περάσει τον πρώτο γύρο των playoffs από το 2011, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με ηγέτη τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Από την πλευρά της, η Γιούτα, μετά την παρουσία τους στους τελικούς της Δύσης το 2007, έχει ταβάνι της τον δεύτερο γύρο.

Για το αποψινό παιχνίδι, η ομάδα του Κούιν Σνάιντερ δίνεται φαβορί στους 5,5 πόντους. Οι Τζαζ είναι πρακτικά πλήρεις και οφείλουν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Ντόντσιτς για να πάρουν κεφάλι με το καλημέρα. Το διπλό με -2,5 πόντους στο 1.65 είναι μία αξιοπρεπής επιλογή.

Από εκεί και πέρα, σε ατομικό επίπεδο, μπορούμε να στραφούμε στην πλευρά των Μάβερικς, αφού ελλείψει του Luka-Magic θα πρέπει οι υπόλοιποι να κάνουν step-up και να πάρουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο λόγος για παίκτες όπως ο Ντινγουίντι, ο Μπράνσον, ο Φίνεϊ-Σμιθ και ο Μπούλοκ.

Ειδικά, ο Μπράνσον θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά. Ο πόιντ-γκαρντ του Ντάλας ολοκλήρωσε τη regular season με 16,3 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ. Στο τελευταίο ματς με τους Τζαζ, στα τέλη Μαρτίου είχε κάνει μία γεμάτη εμφάνιση με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Στο 1.91 να επαναλάβει απόψε κάτι παρόμοιο και να γράψει Over 30,5 στο άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ.

Κομβικό ρόλο για το Ντάλας θα παίξει επίσης το τρίποντο. Αν οι παίκτες του Κιντ είναι εύστοχοι από την περιφέρεια θα μπορέσουν ως ένα σημείο να φανούν ανταγωνιστικοί, έστω και χωρίς τον Ντόντσιτς. Κατ' εξοχήν παίκτης που ζει και αναπνέει για το τρίποντο είναι ο Ρέτζι Μπούλοκ. Στα τελευταία 13 ματς που αγωνίστηκε, μόνο δύο φορές εκτέλεσε κάτω από 6 τρίποντα. Στο πιο πρόσφατο ματς με τη Γιούτα, είχε κάνει ένα απίστευτο πάρτι με 7/11 τρίποντα. Στο 1.75 να ευστοχήσει σε τουλάχιστον τρία απόψε. Στο 3.50 σε combo με την επιλογή του Μπράνσον.

Μέμφις - Μινεσότα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η δεύτερη σειρά που παίρνει εκκίνηση απόψε (22:30 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24) είναι αυτή του Μέμφις (56-26) κόντρα στη Μινεσότα (46-36). Εδώ το ξεκάθαρο φαβορί για πρόκριση είναι οι Γκρίζλις σύμφωνα με τους μπουκ, καθώς τους προσφέρουν σε τιμές γύρω στο 1.30, όταν η μετοχή των Τίμπεργουλβς αγγίζει το 4.00!

Το σύνολο του Τέιλορ Τζένκινς άφησε άριστες εντυπώσεις στη regular season. Ισοφάρισε το ρεκόρ οργανισμού με 56 νίκες και ήταν η μόνη ομάδα μαζί με τους Σανς, που βρέθηκαν στην κορυφαία εξάδα τόσο στο offensive rating (4η), όσο και στο defensive (6η). Το πιο εντυπωσιακό βέβαια απ' όλα, ήταν ότι τα κατάφεραν με τον Τζα Μοράντ να χάνει 25 παιχνίδια, διάστημα που το Μέμφις έκανε 20 νίκες!

Τώρα, ο ηγέτης των Γκρίζλις επιστρέφει και οι "αρκούδες" φιλοδοξούν ασφαλώς να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται στα φετινά playoffs. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι είχαν μπει στα playoffs μέσω του play-in tournament, αλλά στον πρώτο γύρο αποκλείστηκαν με 4-1 από τη Γιούτα.

Στον αντίποδα, και μόνο η παρουσία της Μινεσότα στην postseason αποτελεί επιτυχία, διότι αυτό συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά μετά το 2004. Οι Τίμπεργουλβς προκρίθηκαν, κερδίζοντας σε νοκ άουτ ματς τους Κλίπερς. Παρά την άσχημη εμφάνιση του Τάουνς, βγήκαν μπροστά οι Εντουρντς (30 πόντοι) και Ράσελ (29 πόντοι) και η ομάδα του Κρις Φιντς, ολοκλήρωσε μία μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί, με τον αμυντικό "εξολοθρευτή" Πάτρικ Μπέβερλι να ξεσπάει σε κλάματα συγκίνησης.

Στην κανονική διάρκεια, η σειρά έληξε 2-2 με τις δύο ομάδες να υπερασπίζονται την έδρα τους. Σε αυτά τα τέσσερα ματς, φάνηκε πόσο διαφορετικό στιλ μπάσκετ υπηρετούν οι Γκρίζλις από τους Τίμπεργουλβς, αφού η Μινεσότα πήρε 204 πόντους από το τρίποντο, ενώ το Μέμφις μόλις 111. Στο 1.65 να ευστοχήσουν απόψε σε περισσότερα τρίποντα οι “λύκοι”.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντάλας – Γιούτα: 2 -1,5 (απόδοση 1.65), 20:00
  • Ντάλας – Γιούτα: Μπούλοκ Over 2,5 τρίποντα (απόδοση 1.75), 20:00
  • Ντάλας – Γιούτα: Μπράνσον Over 30,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.91), 20:00
  • Μέμφις – Μινεσότα: Περισσότερα εύστοχα τρίποντα Μινεσότα (απόδοση 1.65), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ