ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Ο κεφάτος Χάρντεν, το σερί των Χόρνετς και η φόρμα των Τζαζ

Ο άσος των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ κατά τη διάρκεια του αγώνα ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς
Ο άσος των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ Ⓒ 2022 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Ο κεφάτος Χάρντεν, οι φορμαρισμένοι Τζαζ, η εκπληκτική παράδοση των Χόρνετς απέναντι στους Πίστονς, οι μπερδεμένοι Λέικερς και ο one man show Λούκα Ντόντσιτς, συνθέτουν τις στοιχηματικές μας επιλογές από το αποψινό πρόγραμμα στο ΝΒΑ.

Μεγάλα κέφια είχε ο Τζέιμς Χάρντεν στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Σίξερς (36-23). Έκανε πανεύκολα double-double (27 πόντοι, 12 ασίστ) και μάλιστα ήταν εξαιρετικά οικονομικός με 7/12 σουτ (5/7 τρίποντα) στην επιβλητική νίκη της Φιλαντέλφεια επί της Μινεσότα με 133-102. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες επιθετικές της εμφανίσεις φέτος, σημειώνοντας 133 πόντους για πρώτη φορά μετά τις 4 Ιανουαρίου, όταν είχε κερδίσει τους αδύναμους Ρόκετς.

Ο Χάρντεν έδειξε εμπράκτως πόσο ήθελε να φύγει από το Μπρούκλιν και στην πρώτη του εμφάνιση δίπλα στον Τζόελ Εμπίντ και τον Τομπάιας Χάρις, αγωνίστηκε με πολύ μεγάλη όρεξη και ήταν εμφανώς ανεβασμένος ψυχολογικά. Το χαμόγελό του ήταν διάπλατο και στη συνέντευξη Τύπου, επικοινωνώντας με κάθε τρόπο ότι αισθάνεται πολύ πιο άνετα στους Σίξερς απ' ότι στους Νετς.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς με τους Νικς (25-35), οι Σίξερς προφανώς και είναι το απόλυτο φαβορί (20:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Η χρονιά της Νέας Υόρκης έχει εκτροχιαστεί και τα εναπομείναντα ματς ως το φινάλε της regular season μοιάζουν τυπική διαδικασία για την ομάδα του Τίμποντο.

Κόντρα στο Μαϊάμι, ο Μπάρετ έκανε ρεκόρ καριέρας με 46 πόντους και όμως οι Νικς ηττήθηκαν στο τέλος με -15. Περισσότερο όμως από την ήττα, πόνεσε ο τραυματισμός του ανερχόμενου Κουεντίν Γκράιμς, καθώς η περιφέρεια της ομάδας αδυνατίζει ακόμη περισσότερο, με δεδομένο ότι παραμένει εκτός ροτέισον ο Γουόκερ και τραυματίας ο Ρόουζ.

Το βασικό χάντικαπ βρίσκεται στους 8,5 πόντους, μπορούμε ωστόσο να το κατεβάσουμε κάτω από το μισό, στο -3,5 για μεγαλύτερη ασφάλεια και να πάρουμε το combo με το double-double του Χάρντεν σε απόδοση 2.20. Υπενθυμίζεται, ότι ο "μούσιας" έχει φέτος 30 double-doubles σε 45 αγώνες, ποσοστό επαλήθευσης δηλαδή 66%.

Φοίνιξ - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Φοίνιξ (49-11) μετρούσε οχτώ σερί νίκες και 19 στα τελευταία 20 ματς, πριν χάσει άνετα με 117-102 από τη Νέα Ορλεάνη στο δεύτερο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό του Κρις Πολ. Οι Σανς καλούνται να προσαρμοστούν στην απώλεια του πολύπειρου πόιντ-γκαρντ και θα προσπαθήσουν απόψε κόντρα στη Γιούτα (37-22), να μην υποστούν δεύτερη κολλητή ήττα για πρώτη φορά μετά τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα δεδομένα πάντως είναι ευνοϊκά για τους Τζαζ (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), διότι εκτός από τον Πολ, συνεχίζει εκτός και ο Κάμερον Πέιν, ενώ είναι questionable ο Ααρον Χολιντέι, άρα το βάρος στην περιφέρεια θα πέσει εξ ολοκλήρου στο δίδυμο Μπούκερ-Μπρίτζις.

Οι μορμόνοι είναι πρακτικά πλήρεις και στο πρώτο παιχνίδι τους μετά το All-Star κέρδισαν 114-109 το Ντάλας, με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να δείχνει πολύ ζεστός, αφού σημείωσε 33 πόντους, με επτά εύστοχα τρίποντα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας.

Γενικά, οι Τζαζ είναι καλά μέσα στον Φεβρουάριο με ρεκόρ 7-1, το καλύτερο net rating (+16,1) στη λίγκα και μία επίθεση φωτιά με 122,8 πόντους ανά 100 κατοχές. Το τάιμινγκ λοιπόν μοιάζει ιδανικό για να σπάσουν ένα σερί πέντε ηττών κόντρα στους Σανς. Στο 1.87 το διπλό της Γιούτα. Οποιος θέλει να ρισκάρει λίγο παραπάνω, μπορεί να παίξει και τους 25+ πόντους του Μίτσελ, ο οποίος σε 11 παιχνίδια κόντρα στον Μπούκερ, έχει την υπεροχή, με 25,5 πόντους κατά μέσο όρο έναντι 24,9 του ηγέτη των Σανς. Το combo νίκη Γιούτα και Μίτσελ 25+ προσφέρεται στο 2.70.

Σάρλοτ - Ντιτρόιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Σάρλοτ (30-31) χρειαζόταν επειγόντως τη διακοπή του All-Star για να ανασυνταχθεί, καθώς είχε ρεκόρ 1-9 στα τελευταία δέκα ματς πριν τη γιορτή του Κλίβελαντ. Στο πρώτο παιχνίδι ωστόσο, μετά το All-Star Weekend, οι Χόρνετς ξέσπασαν με 125-93 απέναντι στο υπολογίσιμο Τορόντο.

"Τα καλύτερα έρχονται", σχολίασε απόλυτα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του, ο Τζέιμς Μπορέγκο, βλέποντας τις "σφήκες" να βρίσκονται σταθερά στο play-in της Ανατολής, αλλά και αρκετά μακριά από την πρώτη εξάδα.

Απόψε, η Σάρλοτ αντιμετωπίζει τον αγαπημένο της αντίπαλο (28/02 02:00 Live από το SPORT24), το αδύναμο Ντιτρόιτ (14-46), κόντρα στο οποίο μετράει 15 σερί νίκες! Φέτος, οι Χόρνετς διέλυσαν δύο φορές τους Πίστονς. Στις 6 Ιανουαρίου με 140-111 και στις 12 Φεβρουαρίου με 141-119. Με δεδομένο ότι οι Πίστονς παίζουν τώρα back to back, μετά τη φυσιολογική ήττα από τη Βοστώνη, η λογική λέει ότι οι Χόρνετς δεν θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν σε ακόμη μία νίκη.

Αν μάλιστα αγωνιστούν με την ίδια όρεξη όπως κόντρα στο Τορόντο, τότε λογικά θα υπερβούν ξανά τους 120 πόντους. Στο 2.30 το συνδυαστικό άσος με -5,5 πόντους χάντικαπ και Χόρνετς Over 119,5.

Λ.Α. Λέικερς - Νέα Ορλεάνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τα πράγματα στους Λέικερς (27-32) δεν πάνε καθόλου καλά. Η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ είναι καθηλωμένη στην 9η θέση της Δύσης και στο πρώτο παιχνίδι μετά το All-Star έχασε το ντέρμπι της πόλης από τους Κλίπερς.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι δυσαρεστημένος με την απόφαση του front office να μην προχωρήσει σε κάποιο trade πριν το deadline. Μάλιστα, υπάρχει φημολογία ότι ο Λεμπρόν ζήτησε την αντικατάσταση του general manager, Ρομπ Πελίνκα, ωστόσο ο ατζέντης του "βασιλιά" διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα στον οργανισμό και μία κοινή ομολογία: Η ομάδα χτίστηκε τελείως λάθος. Βέβαια, υπάρχει και το ελαφρυντικό ότι οι τρεις σούπερ σταρ των Λέικερς, Λεμπρόν, Ντέιβις και Γουέστμπρουκ, έχουν, λόγω τραυματισμών, παίξει μαζί μόνο 20 ματς φέτος, συνεπώς δεν μπορεί να κριθεί με ασφάλεια το potential της συγκεκριμένης σύνθεσης.

Τα ξημερώματα, οι Λέικερς φιλοξενούν τους Πέλικανς (28/02 05:00 Live από το SPORT24), που κάνουν προσπάθεια να μπουν στην πρώτη δεκάδα της Δύσης. Η Νέα Ορλεάνη έχει βελτιώσει αισθητά την επίθεσή της μετά την προσθήκη του ΜακΚόλουμ, ο οποίος σε έξι παιχνίδια με τη νέα του ομάδα έχει 29 πόντους κατά μέσο όρο με 52,8% ποσοστό ευστοχίας.

Σε αυτήν την εξάδα αγώνων, οι Πέλικανς έχουν αρνητικό ρεκόρ (2-4), ωστόσο έχουν εξαιρετικό offensive rating (117,2) και σημειώνουν 112,5 πόντους κατά μέσο όρο. Στο τελευταίο παιχνίδι τους, οι "πελεκάνοι" κέρδισαν άνετα τους επικεφαλής της Δύσης, Σανς με τον ΜακΚόλουμ να έχει 32 πόντους και τον Ινγκραμ 28. Ο Ινγκραμ έδειξε αρκετά μπερδεμένος μετά την έλευση του ΜακΚόλουμ, ωστόσο κόντρα στο Φοίνιξ, για πρώτη φορά και οι δύο σούπερ σταρ του Γουίλι Γκριν ήταν τόσο παραγωγικοί.

Το μομέντουμ φαίνεται πως ευνοεί τη Νέα Ορλεάνη για να κάνει τη μίνι έκπληξη απόψε στο Λος Άντζελες, δεδομένου ότι παραμένει εκτός για τους Λέικερς ο AD και δίνεται questionable ο Λεμπρόν. Θα πρέπει πάντως να πάμε συντηρητικά, διότι οι Πέλικανς κέρδισαν εύκολα τους Σανς, διότι τους πέτυχαν χωρίς τον Πολ και σε back to back παιχνίδι, άρα πρέπει να δώσουν κι άλλες εξετάσεις για να μας πείσουν.

Ανεβάζουμε λοιπόν το χάντικαπ στο +6,5 και παίρνουμε το διπλό σε combo με το Over 104,5 των Πέλικανς, ποντάροντας στη δεδομένη επιθετική βελτίωση των "πελεκάνων" με τον ΜακΚόλουμ στις τάξεις τους.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σαν Φρανσίσκο, οι Γουόριορς υποδέχονται τους Μάβερικς και ασφαλώς η μονομαχία του Στέφεν Κάρι με τον Λούκα Ντόντσιτς, μαγνητίζει τα βλέμματα (28/02 02:30 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη δύο φορές φέτος, αμφότερες τον Ιανουάριο. Το Ντάλας κέρδισε εντός έδρας 99-82 το Γκόλντεν Στέιτ, ωστόσο οι Dubs απάντησαν εμφατικά στη δική τους έδρα με 130-92.

Σε αυτά τα δύο ματς, ο Ντόντσιτς είχε 26 και 25 πόντους αντίστοιχα, ενώ στο πιο πρόσφατο χρονικά παιχνίδι των Μάβερικς με τους Τζαζ, όπου η ομάδα του Τζέισον Κιντ ηττήθηκε 114-109, ο Σλοβένος σούπερ σταρ έμεινε στους 23 με μόλις 8/24 σουτ.

Η εξαιρετική άμυνα των Γουόριορς είναι δεδομένο πως θα επικεντρωθεί πάνω στον Ντόντσιτς, συνεπώς ο ηγέτης των Μάβερικς θα πρέπει να κάνει μία πληθωρική εμφάνιση σε όλους τους τομείς για να έχει ελπίδα το Ντάλας. Στα τελευταία 12 ματς, ο Λούκα έχει γράψει 11 double-doubles, αποτυγχάνοντας μόνο κόντρα στους Κλίπερς, σε ένα βράδυ βέβαια που σημείωσε 51 πόντους (9 ριμπάουντ, 6 ασίστ)!

Το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη ένα double-double ο Ντόντσιτς και οι Μάβερικς να υπερασπιστούν ένα αρκετά μεγάλο χάντικαπ 13,5 πόντων, προσφέρεται σε αξιοπρεπείς τιμές, άνω του 1.90.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Φιλαντέλφεια: 2 -3,5 & Χάρντεν double-double (απόδοση 2.20), 20:00
  • Φοίνιξ – Γιούτα: 2 & Μίτσελ 25+ πόντοι (απόδοση 2.70), 22:30
  • Σάρλοτ – Ντιτρόιτ: 1 -5,5 & Σάρλοτ Over 119,5 (απόδοση 2.30), 02:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: 2 +13,5 Ντόντσιτς double-double (απόδοση 1.93), 02:30
  • Λ.Α. Λέικερς – Νέα Ορλεάνη: 2 +6,5 & Νέα Ορλεάνη 104,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ