ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Πόλο: Αξίζει το 2.32 της Ελλάδας στον "τελικό" πρωτιάς με τις ΗΠΑ

Konstantinos Genidounias of Greece reacts after scored a goal during the Men's water polo semifinal match between Italy and Greece at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Friday, July 1, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi)
Konstantinos Genidounias of Greece reacts after scored a goal during the Men's water polo semifinal match between Italy and Greece at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Friday, July 1, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, για το τουρνουά πόλο ανδρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Φουκουόκα.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έχει ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Την πρώτη αγωνιστική κέρδισε με 13-9 την Αυστραλία και τη δεύτερη συνέτριψε με 18-2 το αδύναμο Καζακστάν.

Η αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκυο θα αναμετρηθεί το πρωί της Παρασκευής με τις ΗΠΑ, στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης (21/07 07:30 ERT 3, Live από το SPORT24).

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ κέρδισαν με 18-5 το Καζακστάν και με 16-8 την Αυστραλία. Υπερτερούν δηλαδή στη διαφορά τερμάτων για ένα γκολ, επομένως τους βολεύει και η ισοπαλία στην αναμέτρηση με την Ελλάδα. Αντίθετα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου χρειάζεται μόνο τη νίκη προκειμένου να προκριθεί απευθείας στην οκτάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ταξίδεψε στην Ιαπωνία χωρίς τον Άγγελο Βλαχόπουλο. Ο εκ των ηγετών της γαλανόλευκης έμεινε πίσω για να συμπαρασταθεί στη μητέρα του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Ο Θοδωρής Βλάχος πάντως, παραμένει αισιόδοξος και θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει την ποιότητα και το βάθος να διεκδικήσει ακόμη ένα βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση, έστω και χωρίς την παρουσία του κομβικού Άγγελου Βλαχόπουλου.

"Αν εμείς κάνουμε αυτά που συνήθως κάνουμε και είμαστε σε καλή ημέρα, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο", σχολίασε εν όψει του αγώνα με τις ΗΠΑ, ο Θοδωρής Βλάχος, αμέσως μετά το παιχνίδι... προπονητικού χαρακτήρα με το Καζακστάν. Βέβαια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε παράλληλα, ότι οι Αμερικάνοι είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το ελληνικό τεχνικό σταφ, τούς γνωρίζει πλέον πολύ καλά, αφού οι δύο ομάδες έχουν κάνει μαζί προετοιμασίες στο παρελθόν.

Έχει πάνω χέρι η Ελλάδα

Στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Βουδαπέστη το 2022, η Ελλάδα είχε κερδίσει τις ΗΠΑ με 16-11 στον προημιτελικό και έφτασε τότε μέχρι το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το 2021, η γαλανόλευκη είχε συντρίψει τους Αμερικανούς στον όμιλο με 14-5.

Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να επικρατήσει των ΗΠΑ, διότι θα αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία ενός έξτρα νοκ άουτ αγώνα για να προκριθεί στα προημιτελικά. Ακόμη πάντως και σε περίπτωση ήττας, το πιθανότερο είναι πως το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει στα χιαστί τον Καναδά, επομένως δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί στους "8", όπου εκεί θα διασταυρωθεί με την Ουγγαρία.

Στο νικηφόρο σενάριο, η Ελλάδα θα περιμένει στα προημιτελικά τον αντίπαλό της, ο οποίος θα είναι είτε η Κροατία, είτε η Σερβία, είτε το Μαυροβούνιο. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι μπορεί να κερδίσει τις ΗΠΑ και το γεγονός ότι προσφέρεται αουτσάιντερ σε τιμές άνω του 2.30 είναι αν μη τι άλλο μία απόδοση value.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΗΠΑ – Ελλάδα: 2 (απόδοση 2.32), 07:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ