WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Άνεμος αλλαγής με Γιοβάνοβιτς στην Εθνική, φουλ για την ιδανική πρεμιέρα στο Nations League

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα της Εθνικής μας στο Nations League 2024/25, κόντρα στη Φινλανδία.

Η Εθνική μας γύρισε σελίδα και πέρασε σε νέα εποχή, έχοντας πλέον στο τιμόνι της τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του αυτό το Σάββατο κόντρα στη Φινλανδία, στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Nations League 2024/25, το οποίο συνδέεται μερικώς και με την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026. Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε, ότι η Εθνική, εκτός από νέο τεχνικό, έχει και νέο γήπεδο, αφού επιστρέφει στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μετά από επτά χρόνια.

Το φινάλε της πορείας μας στα προκριματικά που προηγήθηκαν ήταν άδοξο. Η Ελλάδα παρουσίασε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό πρόσωπο με τον Γκουστάβο Πογέτ στον όμιλο, αλλά δεν κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις του γκρουπ, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Στη συνέχεια, όλο το βάρος έπεσε στη δεύτερη ευκαιρία και στα μπαράζ, που είχαμε εξασφαλίσει μέσω του προηγούμενου Nations League. Στον ημιτελικό η δουλειά κόντρα στο Καζακστάν έγινε εύκολα, όμως στον τελικό της Τιφλίδας, κόντρα στη Γεωργία του Κβαρατσκέλια, ηττηθήκαμε στα πέναλτι και πλέον έχουμε συμπληρώσει μία δεκαετία εκτός μεγάλων διοργανώσεων.

Αυτό ελπίζουμε να αλλάξει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ανέλαβε με στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα στην τελική φάση του επόμενου Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ. Πρώτα βέβαια, υπάρχει η διαδικασία του Nations League, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη και να μας δώσει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ, όπως συνέβη στο Euro, αν κερδίσουμε τον όμιλο.

Η αποστολή μας πάντως δεν θα είναι εύκολη, δεδομένου ότι στο γκρουπ, εκτός από τη Φινλανδία, είναι επίσης η Αγγλία και η Ιρλανδία. Σε πρώτη φάση, στόχος είναι το 2/2 στα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, με τη Φινλανδία στο Φάληρο και την Τρίτη στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία.

Υπολογίσιμη η Φινλανδία, αλλά δεν τρομάζει

Σε ό,τι αφορά στη Φινλανδία, έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και το 2020 μάλιστα, έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά, λαμβάνοντας μέρος στο επετειακό Euro. Στον πάγκο της, βρίσκεται σταθερά από το 2016 ο Μάρκου Κάνερβα, ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και τον θεωρεί αναμορφωτή της εθνικής ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ της, ξεχωρίζουν ασφαλώς οι πολύπειροι Τέεμου Πούκι (επιθετικός της Μινεσότα) και Λούκας Χραντέσκι (γκολκίπερ της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Λεβερκούζεν). Γνωστός στο ελληνικό κοινό και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ.

Επίσης, αρκετοί παίκτες της αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της κεντρικής Ευρώπης, όπως ο φορ Τζόελ Ποχγιάνπαλο (Βενέτσια) και οι χαφ Γκλεν Καμαρά (Ρεν) και Φρέντρικ Γένσεν (Αουγκσμπουργκ). Από τη νέα γενιά πάντως δεν ξεχωρίζει κάποιος ιδιαίτερα, δείγμα ότι υπάρχει ένα έλλειμμα παραγωγής ταλέντων στη χώρα.

Η Φινλανδία, είχε πάνω-κάτω παρόμοια πορεία με την Ελλάδα στην προηγούμενη προκριματική φάση. Δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στο Euro, αφού έμεινε τρίτη πίσω από Δανία και Σλοβενία και εν συνεχεία αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Ουαλία.

Στο παρελθόν, η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει 18 φορές τους Φινλανδούς και ο απολογισμός της είναι θετικός (9-3-6). Μάλιστα, στις τελευταίες συγκρούσεις μας, η Εθνική μας κέρδισε εντός έδρας τόσο το 2018 με 1-0 για το Nations League όσο και το 2019 με 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2020.

Το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί η πρόσφατη παράδοση και να ξεκινήσει με το δεξί τη θητεία του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον γαλανόλευκο πάγκο, εντοπίζεται στο 1.70 στη Stoiximan. Η νίκη της Εθνικής μας δικαίως προσφέρεται σε τιμές φαβορί, δεδομένου ότι είμαστε μία ομάδα με καλύτερα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά από τη Φινλανδία και σίγουρα περισσότερο ταλέντο. Η προσθήκη μάλιστα του Χρήστου Ζαφείρη (Σλάβια Πράγας) ήρθε για να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος στη μεσαία γραμμή, όπου υπάρχουν επιλογές και λύσεις για όλα τα γούστα (Μπακασέτας, Μάνταλος, Πέλκας, Κωνσταντέλιας, Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος, Σιώπης, Μπουχαλάκης).

Σε ό,τι αφορά στην επιθετική γραμμή, ο Σέρβος ομοσπονδιακός έχει να διαλέξει ανάμεσα στους Ιωαννίδη, Παυλίδη, Δουβίκα, Τζόλη, Μασούρα και Χατζηγιοβάνη. Για την κορυφή της επίθεσης, το προβάδισμα μάλλον έχει ο Ιωαννίδης, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Λανς, με το γκολ που πέτυχε στη Γαλλία, όταν οι πράσινοι βρίσκονταν στα σχοινιά.

Στα προκριματικά για το Euro, είχε έξι συμμετοχές και σημείωσε δύο γκολ, ένα κόντρα στο Καζακστάν κι ένα στο επικό 2-2 με τη Γαλλία. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πέρυσι έβαλε 15 γκολ στη Stoiximan Super League, σκοράροντας μάλιστα δις στο “Καραϊσκάκης” στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τον περασμένο Μάρτιο. Το ενδεχόμενο, ο Ιωαννίδης να πετύχει το πρώτο γκολ της Εθνικής μας στον αγώνα με τη Φινλανδία, προσφέρεται στο 4.45 στη Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ