WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Για το restart ο Παναθηναϊκός, για το 4/4 ο ΠΑΟΚ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Για το restart ο Παναθηναϊκός, για το 4/4 ο ΠΑΟΚ
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στη Stoiximan Super League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στη Stoiximan Super League είναι εδώ. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην Τούμπα στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής.

Παρότι βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα, η αναμέτρηση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, ειδικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ήδη πετάξει πέντε βαθμούς στις πρώτες τρεις στροφές. Γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ότι αν το τριφύλλι ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί στο -8 από την κορυφή και θα πρέπει στη συνέχεια να ανέβει ένα βουνό για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Θα πει κανείς ότι τίποτα δεν κρίνεται οριστικά τόσο νωρίς, ωστόσο τέτοιες διαφορές στην Ελλάδα δεν ανατρέπονται εύκολα, έστω κι αν υπάρχει η διαδικασία των playoffs μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, στον Παναθηναϊκό βλέπουν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν ως μία ευκαιρία για restast.

Είναι αλήθεια πως ο Ντιέγκο Αλόνσο το καλοκαίρι έριξε όλο το βάρος στην ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας. Έβαλε σε προτεραιότητα την πρόκριση στη League Phase και ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα στα διπλά ματς με Αγιαξ και Λανς, εξασφαλίζοντας τελικά την ευρωπαϊκή του παρουσία, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η παράλληλη διαχείριση όμως των ευρωπαϊκών προκριματικών με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος αποδείχθηκε μία πολύ δύσκολη εξίσωση για τους πράσινους, κρίνοντας από τις απρόσμενες γκέλες κόντρα στον Αστέρα AKTOR και την Athens Kallithea, αλλά και την οριακή νίκη επί του Λεβαδειακού με γκολ στις καθυστερήσεις.

Αναμφίβολα η εικόνα του Παναθηναϊκού, σε αυτά τα τρία ματς ήταν ανησυχητική. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι εκτός από την Ευρώπη, οι πράσινοι φέτος είναι ουσιαστικά μία καινούρια ομάδα, με νέο προπονητή και είναι αν μη τι άλλο λογικό ως ένα σημείο να υπάρχουν τους πρώτους μήνες αγωνιστικές αρρυθμίες, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι έγινε μία πολύ μεγάλη επένδυση.

Τελικός με το καλημέρα για τον Παναθηναϊκό

Το πράσινο ρόστερ πάντως, δείχνει σαφώς αναβαθμισμένο συγκριτικά με πέρυσι, με τις προσθήκες παικτών όπως ο Τετέ, ο Πελίστρι, ο Ινγκασον, ο Μαξίμοβιτς και ο Ουναχί. Υπάρχει λοιπόν η προσδοκία για κάτι πολύ καλύτερο στη συνέχεια από τον Παναθηναϊκό. Ο Αλόνσο βέβαια, έχει σίγουρα αντιληφθεί ότι η πίστωση χρόνου είναι πολύ σχετική στην Ελλάδα και ότι βρίσκεται σε έναν δύσκολο οργανισμό, που η λέξη υπομονή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο, έπειτα από 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Έστω λοιπόν κι αν ακούγεται υπερβολικό για ένα παιχνίδι 4ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στην Τούμπα για "τελικό", με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην υλοποίησε τον μεγάλο καλοκαιρινό του στόχο, να μπει δηλαδή στη League Phase του Champions League, πέτυχε ωστόσο τον μίνιμουμ με την είσοδο στη League Phase του Europa League και την ίδια ώρα απέφυγε τις κακοτοπιές στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος φλέρταρε με την γκέλα κυρίως στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο, παρόλα αυτά έδειξε χαρακτήρα κι έφτασε στο διπλό χάρη στο γκολ του Καμαρά στο 90'.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Οι πρωταθλητές, έχοντας κάνει το 3/3, δεν έχουν την ίδια πίεση όπως ο Παναθηναϊκός. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει κάτι στη λογική του Λουτσέσκου και των παικτών του. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως θα κατέβει για τη νίκη, αφενός για να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, αφετέρου για να αφήσει ακόμη περισσότερο πίσω του έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του τίτλου.

Στα θετικά για τον Ρουμάνο τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από τον τραυματία Μπράντον Τόμας. Η απουσία του Ισπανού δημιουργεί ένα δίλημμα για την επίθεση, ανάμεσα σε Τσάλοφ και Τισουντάλι. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο Καμαρά, διότι είχε το πιο δύσκολο ταξίδι από τους διεθνείς παίκτες του Δικεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι το δίδυμο των χαφ αναμένεται να συνθέσουν ο Οζντόεφ με τον Σβαμπ, αφού ο νεοαποκτηθείς Μπακαγιόκο είναι λίγες μέρες στην Τούμπα και ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης.

Ο Τάισον θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα αντί του Σορετίρε, ενώ στην άμυνα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ξανά ο Μιχαηλίδης με τον Κεντζιόρα, δεδομένου ότι το τελευταίο απόκτημα του Δικεφάλου, ο Ντέγιαν Λόβρεν, έκλεισε κυριολεκτικά στο 90' των μεταγραφών και ο Κόλι έκανε την πρώτη του προπόνηση, μόλις την Τετάρτη.

Στον Παναθηναϊκό, μπήκε την Πέμπτη για πρώτη φορά στις προπονήσεις ο Ουναχί και θα βρίσκεται στις επιλογές του Αλόνσο, αν θελήσει να αλλάξει κάτι κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, από τον πάγκο. Επίσης, υπολογίζεται κανονικά ο Πελίστρι, παρότι έρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι. Μεσοεπιθετικά, ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένεται να πάει με την τριάδα Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι, πίσω από τον Ιωαννίδη. Στους χαφ, ο Μαξίμοβιτς έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον Τσέριν για να είναι ο παρτενέρ και στην τετράδα της άμυνας, το βασικό ερωτηματικό αφορά τη θέση του δεξιού μπακ, όπου ο Βαγιαννίδης μπορεί να προτιμηθεί αντί του Κώτσιρα.

Σε τακτικό επίπεδο, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια από τις δύο ομάδες θα επιβληθεί. Ο Παναθηναϊκός έχει το μεγάλο πρέπει και θεωρητικά οφείλει να επιτεθεί, αλλά αν πάρει αλόγιστα ρίσκα, μπορεί να εκτεθεί. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ιδανικά χαρακτηριστικά για να χτυπήσει σε γρήγορες μεταβάσεις κι αν βρει ανοιχτό το τριφύλλι, θα το τιμωρήσει.

Το πιθανότερο λοιπόν σενάριο είναι ο Αλόνσο να επιλέξει ένα πλάνο υπομονής, όπως έκανε για παράδειγμα στη ρεβάνς με τη Λανς, όπου ειδικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός, κοίταξε σε πρώτη φάση να κρατήσει το μηδέν για να μείνει ζωντανός. Σε αυτή τη λογική, παρουσιάζει ενδιαφέρον το Χ ημίχρονο σε απόδοση 2.18 στη Stoiximan.

Τα βαριά χαρτιά

Για το τελικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στο 1.91 στη Stoiximan με τη νίκη του Παναθηναϊκού να προσφέρεται στο 4.25. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι ο Δικέφαλος είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με το τριφύλλι. Σε τέσσερα συνολικά ματς για το πρωτάθλημα, σε κανονική περίοδο και playoffs, ο απολογισμός ήταν 3-1-0 υπέρ του Δικεφάλου. Ο Παναθηναϊκός πάντως, στις τελευταίες έξι επισκέψεις του στην Τούμπα, για πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει βγάλει τρία διπλά, με τον ΠΑΟΚ να μετράει αντίστοιχα ισάριθμες νίκες (3-0-3).

Σε ατομικό επίπεδο τέλος, πρέπει να γίνει αναφορά στα βαριά χαρτιά των δύο ομάδων. Στον Παναθηναϊκό τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς Φώτη Ιωαννίδη. Ο διεθνής στράικερ ήταν εντυπωσιακός στα δύο ματς της Ελλάδας για το Nations League, με Φινλανδία και Ιρλανδία, σημειώνοντας συνολικά τρία γκολ. Ο 24χρονος άσος έρχεται με φόρα από το παράθυρο των εθνικών και προφανώς θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στους γηπεδούχους, εντυπωσιακή εκκίνηση έχει πραγματοποιήσει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ σκόραρε στη ρεβάνς με τη Μάλμε, βρήκε δίχτυα και στο 2-1 επί του Ατρόμητου. Επίσης, έκανε μία σπουδαία εμφάνιση με την εθνική Σερβίας, στο 0-0 κόντρα στην Ισπανία για το Nations League. Το κυριότερο όμως είναι ότι έχει χτίσει εξαιρετική παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος εξτρέμ, μόνο πέρυσι, σημείωσε τέσσερα γκολ κόντρα στους πράσινους σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το ενδεχόμενο να βρουν τουλάχιστον μία τελική στο στόχο ο Ζίβκοβιτς και ο Ιωαννίδης, προσφέρεται στο 2.35 στη Stoiximan με την επιλογή Bet Builder.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ