TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Η πρώτη κούπα της σεζόν κρίνεται στο Βέλγιο

Ο Τζούτγκλα πανηγυρίζει γκολ της Μπριζ απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Conference League
Ο Τζούτγκλα πανηγυρίζει γκολ της Μπριζ απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Conference League @2024 GIANNIS PAPANIKOS/AP IMAGES

Ο Λάμπρος Μπαλάφας αναλύει το στοιχηματικό πρόγραμμα του Σαββάτου και ποντάρει σε μία δυάδα από το βελγικό Σούπερ Καπ και την πρεμιέρα στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Πριν καν φύγει ο Ιούλιος, σε κάποιες χώρες αρχίζει η νέα σεζόν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πρώτη… ψαριά. Στο Βέλγιο διεξάγεται το Super Cup, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ και την Κυπελλούχο, Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ. Η αναμέτρηση γίνεται στην έδρα της πρώτης, αν το ματς τελειώσει ισόπαλο, οι δύο ομάδες εκτελούν κατευθείαν πέναλτι.

Οι δυο τους έδωσαν τεράστια μάχη πέρυσι για τον τίτλο, τον πήρε κυριολεκτικά στο... νήμα, η Κλαμπ Μπριζ, στην έναρξη των πλέι οφ ήταν 19 βαθμούς πίσω, αλλά το σύστημα διεξαγωγής (διαίρεση των βαθμών διά δύο) σε συνδυασμό με τις τρομερές επιδόσεις της, την χάρισαν το πιο γλυκό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Φαίνεται ενισχυμένη μεταγραφικά, εννοείται έμεινε ο… πρωτομάστορας της επιτυχίας, Νίκι Χάγεν.

Η Σεντ Ζιλουάζ έχασε τον τίτλο αν και είχε τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο, παρηγοριά αποτέλεσε η κατάκτηση του Κυπέλλου (το πρώτο της μετά το 1914). Ο τεχνικός, Μπλέσιν ανέλαβε την Ζενκτ Πάουλι, την θέση του πήρε ο 36χρονος, Ποκονιόλι, ο οποίος έχει δείξει έργο μόνο σε αναπτυξιακό επίπεδο. Παραχωρήθηκαν οι δύο καλύτεροι επιθετικοί, αλλά οι προσθήκες που έγιναν (6 και όλοι ηλικίας 19 με 22) φαίνεται να είναι στοχευμένες.

Προσεκτική πρεμιέρα στην Ελβετία

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το πρωτάθλημα Ελβετίας, θα ασχοληθούμε με την αναμέτρηση της Βίντερτουρ κόντρα στην Σεντ Γκάλεν. Η γηπεδούχος προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν για τα δεδομένα της, έφτασε να διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο, το έχασε στις λεπτομέρειες, ο προπονητής Πάτρικ Ράμεν, έκανε το βήμα παραπάνω ανέλαβε την πρωταθλήτρια, Γιουνγκ Μπόις, την θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Όγκνιεν Ζάριτς, με στόχο να διατηρήσει τη λογική που έφερε τις επιτυχίες.

Η Σεντ Γκάλεν τερμάτισε 5η πέρυσι, την προσεχή εβδομάδα παίζει στον 2ο προκριματικό του Conference League, κόντρα στην Τομπόλ Κοστανάι. Στην άκρη του πάγκου θα καθίσει ο Ενρίκο Μάασεν, (είχε βρεθεί πέρυσι μέχρι τον Οκτώβριο στην Άουγκσμπουργκ), υπάρχει καλό κλίμα, ο κόσμος διψάει για επιτυχίες, το ρόστερ έχει δυνατότητες.

Προγνωστικά στοιχήματος

Η πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ δίνεται φαβορί στο Super Cup του Βελγίου, δικαίως νομίζω, παίζει στην έδρα της, έχει τον ίδιο προπονητή, διατήρησε τον κορμό της και οι μεταγραφές προδιαθέτουν για μεγαλύτερη δυναμική. Η Σεντ Ζιλουάζ ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο, το 2.15 στον «άσο» νομίζω είναι μια χαρά απόδοση.

Ξεκίνημα στην Ελβετία, δεν είναι ακόμη έτοιμες οι ομάδες, η Βίντερτουρ θα επιχειρήσει να επαναλάβει την περσινή «γεμάτη» σεζόν, η Σεντ Γκάλεν έχει υψηλές βλέψεις, αλλά καλείται να διαχειριστεί και την ευρωπαϊκή πρόκληση. Επιλέγω 2-3 γκολ, στο εξαιρετικό 2.22 η απόδοση!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλαμπ Μπριζ – Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ: 1 (απόδοση 2.15), 21:00
  • Βίντερτουρ – Σεντ Γκάλεν: 2-3 γκολ (απόδοση 2.22), 21:30
TAGS TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ