WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Η τελευταία παράσταση του Κουλιεράκη στην Τούμπα, χαμηλά τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός στη Λανς

Προγνωστικά Στοιχήματος: Η τελευταία παράσταση του Κουλιεράκη στην Τούμπα, χαμηλά τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός στη Λανς
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις σπουδαίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού κόντρα στη Σάμροκ και τη Λανς αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκή εβδομάδα με τους πρώτους αγώνες των playoffs και ασφαλώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αναμετρήσεις των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Europa League και του Conference League αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε έναν πολύ σκληρό και πικρό αποκλεισμό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, από τη Μάλμε στην Τούμπα. Κρατούσε την πρόκριση σφιχτά στα χέρια του, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε την ισοφάριση και τελικά λύγισε στην παράταση.

Οι Δικέφαλος είχε φέτος αναμφίβολα μία ιστορική ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Champions League, όμως η ζωή συνεχίζεται και το αναβαθμισμένο Europa League ασφαλώς δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Έτσι μάλιστα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι μάλλον υποχρέωση να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σάμροκ, προκειμένου να βρεθούν στο League Stage.

Δεν τρομάζει η Σάμροκ

Η πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια φέτος από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου απέκλεισε τη Βικινγκούρ (Ισλανδία). Στη συνέχεια ωστόσο, αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Σπάρτα Πράγας και συνολικό σκορ 6-2. Υποβιβάστηκε λοιπόν στο Europa League και χρειάστηκε την παράταση για να περάσει την Τσέλιε (Σλοβενία) στον προηγούμενο γύρο.

Η Σάμροκ, η οποία παρεμπιπτόντως βρίσκεται στην 128η θέση του UEFA Ranking, δηλαδή 79 θέσεις κάτω από τον ΠΑΟΚ, δεν είχε υποχρεώσεις για την ιρλανδική Premier αυτό το σαββατοκύριακο και προετοιμάστηκε απερίσπαστη για την αναμέτρηση της Τούμπας. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή η Σάμροκ, έστω με ένα ματς λιγότερο, είναι στο -10 από την κορυφή και όπως φαίνεται πολύ δύσκολα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Εν ολίγοις, η ομάδα του Στέφεν Μπράντλεϊ (39 ετών, την καθοδηγεί από το 2016) δεν είναι ένα μέγεθος που μπορεί να τρομάξει τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, μιλάμε για ένα σύνολο, που δεν έχει ούτε έναν παίκτη με χρηματιστηριακή αξία, τουλάχιστον μισό εκατομμύριο. Δυνατό της στοιχείο βέβαια, είναι η ομοιογένεια, δεδομένου ότι βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Κακά τα ψέματα πάντως, ο σοβαρός ΠΑΟΚ όχι μόνο μπορεί να προκριθεί, μπορεί να το κάνει και με δύο νίκες, ούτως ώστε να προσφέρει σημαντικούς βαθμούς στη βαθμολογία της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι στο πρώτο παιχνίδι προσφέρεται καθαρό φαβορί στο 1.17 στη Stoiximan, ενώ η πρόκρισή του δίνει 1.07.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη φορά που θα βρει στο δρόμο του τη Σάμροκ, αφού την είχε αντιμετωπίσει ξανά στους ομίλους του Europa League, το 2011/12 και την είχε κερδίσει τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο Δουβλίνο. Γενικά, κόντρα σε ιρλανδικές ομάδες διατηρεί θετικές αναμνήσεις, αφού το 2021/22 είχε αποκλείσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, την Μποέμιανς.

Στα θετικά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι η επιστροφή των Τάισον, Μπάμπα και Κοτάρσκι, που τραυματίστηκαν κόντρα στη Μάλμε κι έχασαν την πρεμιέρα της Stoiximan Super League με τον Πανσερραϊκό, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε διαχείριση απέναντι στους Σερραίους, προστατεύοντας τους περισσότερους παίκτες, που καταπονήθηκαν στην απαιτητική μάχη με τους Σουηδούς.

Βασικό ζητούμενο βέβαια για τον Λουτσέσκου κόντρα στη Σάμροκ, είναι να δει επιτέλους την ομάδα του να κρατάει ανέπαφη την εστία της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί φέτος συνολικά οκτώ γκολ σε τρία επίσημα ματς εντός έδρας με Μπάνια Λούκα, Μάλμε και Πανσερραϊκό. Η Σάμροκ έχει περιορισμένες δυνατότητες επιθετικά και ο ΠΑΟΚ αναμένεται διπλά προσεκτικός, μετά τα τελευταία παθήματα. Στο 1.80 στη Stoiximan ο άσος με No/Goal.

Το αντίο του Κούλιε

Φυσικά, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο Λουτσέσκου θα ξεκινήσει στην 11αδα τον Κουλιεράκη, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί κανονικά στη λίστα και προβλέπεται να ενσωματωθεί στη Βόλφσμπουργκ, μετά τα παιχνίδια με τη Σάμροκ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Κουλιεράκης πιθανότατα θα παίξει για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πριν πετάξει με προορισμό τη Γερμανία και φυσικά θα αποθεωθεί από τους φίλους του Δικεφάλου. Το κλίμα θα είναι φορτισμένο συγκινησιακά, όπως και κόντρα στη Μάλμε, όπου ο διεθνής άσος έσπασε μετά το τελικό σφύριγμα. Το ενδεχόμενο ο Κουλιεράκης να συνδυάσει την τελευταία του εμφάνιση στην Τούμπα με ένα γκολ προσφέρεται στο 5.50 στη Stoiximan. Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός έχει ήδη πετύχει τρία γκολ φέτος στα προκριματικά και είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Σαφώς πιο δύσκολο αναμένεται το έργο του Παναθηναϊκού, ο οποίος στάθηκε πολύ άτυχος στις κληρώσεις και καλείται να αποκλείσει τη Λανς για να βρεθεί στο League Stage του Conference League. Οι πράσινοι πάλεψαν γενναία στο Άμστερνταμ για να προκριθούν στα playoffs του Europa League. Κατάφεραν να φτάσουν το ζευγάρι στα πέναλτι, αλλά έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία με συνολικά 34 εκτελέσεις (επίδοση ρεκόρ για ματς της UEFA), λύγισαν.

Σαν να μην έφθανε αυτό για τους πράσινους, ήρθε και η ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, από τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, με την απόφαση του Ντιέγκο Αλόνσο, για εκτεταμένο ροτέισον, να αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος εσφαλμένη. Βέβαια, σε αυτή τη φάση της σεζόν, είναι απολύτως λογικό ο Ουρουγουανός να κεντράρει περισσότερο τα ευρωπαϊκά ματς. Στις δύο αναμετρήσεις με τη Λανς, το τριφύλλι παίζει πρακτικά όλη του τη χρονιά στην Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα και τα λάθη μπορούν να διορθωθούν στην πορεία.

Κλειδί ο ρυθμός στη Γαλλία

Ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε πέρυσι δύο φορές τη Γαλλία. Την πρώτη πέτυχε πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Μαρσέιγ, στα πέναλτι. Στους ομίλους όμως του Europa League, δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα στα δύο ματς με τη Ρεν. Οι πράσινοι έχουν φυσικά παρελθόν και με τη Λανς. Το 2006/07 είχαν αποκλειστεί στο πρώτο νοκ άουτ μετά τον όμιλο του Κυπέλλου UEFA, ενώ το 1998/99 είχαν μοιραστεί από μία νίκη με 1-0, στους ομίλους του Champions League.

Η Λανς τερμάτισε πέρυσι στην 7η θέση και ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι σε επίπεδο προσώπων στο ρόστερ. Μοναδική σοβαρή απώλεια ο ανερχόμενος επιθετικός Γουαχί, τον οποίο πούλησε στη Μαρσέιγ με 25 εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν, δεν έχει κάνει κάποια μεταγραφή, που την ανεβάζει επίπεδο. Η σημαντικότερη φυσικά αλλαγή, αφορά τον πάγκο, καθώς ανέλαβε ο 31χρονος, Γουίλ Στιλ, που ήταν μέχρι πέρυσι στη Ρεμς.

Στην πρεμιέρα της, για το γαλλικό πρωτάθλημα, την Κυριακή, η Λανς κέρδισε εκτός έδρας την Ανζέ με 1-0, με γκολ του επιθετικού Σαΐντ. Ο Στιλ επέλεξε να παίξει με τρεις στόπερ και σύστημα 3-4-1-2. Η Λανς, όπως οι περισσότερες γαλλικές ομάδες, είναι ένα εξαιρετικά αθλητικό και φίσικαλ σύνολο. Ο Παναθηναϊκός πάντως, έδειξε μέσα στο Άμστερνταμ ότι μπορεί να ελέγξει το ρυθμό και να σταθεί όρθιος σε δύσκολες έδρες. Το ίδιο θα προσπαθήσει και στο Μπολάρ-Ντελελίς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πολύ επικίνδυνος αν βρει χώρους.

Στη λογική λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει προσεκτικά, σφιχτά και σε σχετικά χαμηλά μέτρα, είναι μάλλον δικαίως φαβορί το Under 2,5 στο 1.72 στη Stoiximan.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ