WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με οδηγό τον Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με οδηγό τον Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον ιστορικό τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα για το Conference League.

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός σήμερα το βράδυ, καθώς αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League κι έχει τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτάει ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο ανδρών.

Σε μία πολύ περίπλοκη σεζόν, κατά την οποία οι ερυθρόλευκοι απέλυσαν δύο τεχνικούς και τερμάτισαν στην 3η θέση της Stoiximan Super League, ήρθε η μεγαλύτερη επιτυχία του κλαμπ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε παίξει ποτέ στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό ημιτελικό πριν τα ματς με την Άστον Βίλα και τώρα θα γίνει μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό το 1971, που θα αγωνιστεί σε τελικό.

Ασφαλώς, το τσιπάκι άλλαξε εντελώς, όταν η διοίκηση αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κάρλος Καρβαλιάλ, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το Europa League, αναλαμβάνοντας μεσούσης της σεζόν, τη Σεβίλλη, ο Ολυμπιακός κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε.

Οι Πειραιώτες άρχισαν να αποκτούν ξεκάθαρη λογική στο παιχνίδι τους, ανέβασαν κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση και την επιθετικότητά τους και η μία πρόκριση διαδέχονταν την άλλη. Η αρχή έγινε στην ενδιάμεση φάση του Conference League, εκεί όπου ο Ολυμπιακός απέκλεισε με δύο νίκες, με 1-0, τη Φερεντσβάρος. Ειδικά στη ρεβάνς της Βουδαπέστης, οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μία άψογη τακτικά εμφάνιση, απενεργοποιώντας πλήρως την επιθετική γραμμή των Μαγυάρων.

Στη φάση των 16 οι περισσότεροι πίστεψαν πως θα έμπαινε μία τελεία στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, μετά το βαρύ 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Φάληρο. Ο Μεντιλίμπαρ όμως, και οι παίκτες του είχαν διαφορετική άποψη. Ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Μπάτσκα Τόπολο πέτυχε τη μεγαλύτερη ανατροπή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπης, παίρνοντας την πρόκριση με 6-1 στην παράταση.

Από εκεί και πέρα, η πίστη στον οργανισμό ισχυροποιήθηκε και κανένας αντίπαλος στα προημιτελικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει φόβητρο. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι με τη Φενέρ, στο Καραϊσκάκης, έκανε για 60 λεπτά την τέλεια εμφάνιση και βρέθηκε να προηγείται με 3-0. Δύο αδράνειες έβαλαν την τουρκική ομάδα ξανά στο κόλπο, ωστόσο στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης μίλησε το άστρο του Τζολάκη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε τρεις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι και υπέγραψε τη θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού, μέσα στην πύρινη έδρα της Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε ως αουτσάιντερ και στα ημιτελικά, κόντρα στην Άστον Βίλα, που την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στα σαλόνια του Champions League, αφού τερμάτισε στην 4η θέση της Premier League. Η εικόνα στο γήπεδο ωστόσο, ήταν πολύ διαφορετική από τη θεωρία πριν τα δύο ματς με τους Villans. Ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε την ομάδα του Ουνάι Εμερι με έξι γκολ συνολικά στα δύο παιχνίδια και προκρίθηκε στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας πανάξια και χωρίς το παραμικρό άγχος, στη ρεβάνς του Καραϊσκάκης.

Η τελευταία μεγάλη πρόκληση

Επόμενη πρόκληση για το σύνολο του Μεντιλίμπαρ, η Φιορεντίνα. Η ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο φτάνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό του Conference League. Πέρυσι στην Πράγα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Γουέστ Χαμ, φέτος όμως θέλει να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο και να πανηγυρίσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό της τίτλο και πρώτον μετά το 1961, όταν είχε κατακτήσει το κύπελλο Κυπελλούχων.

Για τη Φιορεντίνα, ο τελικός της Αθήνας θα είναι ο έκτος στην ιστορία της. Στους προηγούμενους πέντε έχει μία νίκη και τέσσερις ήττες. Το φετινό της ρεκόρ στη διοργάνωση είναι 7-6-1. Η μοναδική της ήττα (1-0) ήρθε στο πρώτο ματς, το περασμένο καλοκαίρι, στα πλέι-οφ με τη Ραπίντ, την οποία απέκλεισε με ανατροπή (2-0) στο Αρτέμιο Φράνκι. Στον όμιλο τερμάτισε πρώτη με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, παίζοντας κόντρα σε τρεις ομάδες (Φερεντσβάρος, Γκενκ, Τσουκαρίτσκι), που αντιμετώπισε φέτος και ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Εν συνεχεία, στα νοκ άουτ, οι βιόλα απέκλεισαν διαδοχικά τη Μακάμπι Χάιφα, που αντιμετώπισε φέτος τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του Europa League, τη Βικτώρια Πλζεν στην παράταση και την Κλαμπ Μπριζ, η οποία είχε με τη σειρά της αποκλείσει στα προημιτελικά τον ΠΑΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, η Φιορεντίνα χρωστάει ακόμη ένα ματς με την Αταλάντα, το οποίο όμως είναι αδιάφορο βαθμολογικά. Με τη νίκη της, 3-2 επί της Κάλιαρι εκτός έδρας, την περασμένη Πέμπτη, εξασφάλισε την 8η θέση στη Serie A και τη συμμετοχή της στα προκριματικά του επόμενου Conference League, εφόσον δεν κατακτήσει τον τίτλο απόψε για να πάει απευθείας στη League Phase του Europa League 2024/25.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό στιλ των βιόλα, ο Ιταλιάνο μένει πιστός στο 4-2-3-1. Στον άσο παίζει ο πολύπειρος Τερατσιάνο. Δεξιός μπακ είναι ο Βραζιλιάνος Ντοντό, εξαιρετικά επιθετικός με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως αυτά του Ροντινέι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνθέτουν ο Σέρβος Μιλένκοβιτς με τον Αργεντινό Κουάρτα και αριστερός μπακ είναι ο αρχηγός Μπιράγκι.

Στους χαφ κινούνται ο εξαιρετικά κοντρολαρισμένος Βραζιλιάνος Αρτούρ και ο έμπειρος Μποναβεντούρα, ενώ υπάρχει περίπτωση να κερδίσει θέση και ο Μαντραγκόρα. Στους εξτρέμ ξεχωρίζουν ο ταχυδυναμικός Κουαμέ και ο εκρηκτικός Αργεντινός, Νίκο Γκονζάλες. Δεκάρι παίζει ο πρώην άσος της Ρίβερ Πλέιτ, Λούκας Μπελτράν, και στην κορυφή της επίθεσης, ο Ιταλιάνο εναλλάσσει τους Ενζολά και Μπελότι. Πιο δυναμικός ο πρώτος, καλύτερος εκτελεστής ο δεύτερος.

Φαβορί η Φιορεντίνα, αλλά...

Προφανώς η Φιορεντίνα είναι μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι προσφέρεται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο 1.78 στη Stoiximan, παρότι ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του Ολυμπιακού.

Το κίνητρο ωστόσο στον ερυθρόλευκο οργανισμό είναι τεράστιο. Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν κάθε χρόνο την ευκαιρία να βρίσκονται σε αυτό το σημείο, να απέχουν δηλαδή 90 ή 120 λεπτά από έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να γράψει ιστορία την Τετάρτη το βράδυ στον αττικό ουρανό κι αν παρουσιαστεί το ίδιο συγκεντρωμένος και αποφασιστικός όπως στα παιχνίδια με τη Βίλα, οι πιθανότητές του θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Σε κάθε περίπτωση, το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού την τρέχουσα σεζόν είναι ονειρικό και αξίζει να τελειώσει με χαμόγελα. Στο 2.05 στη Stoiximan το ενδεχόμενο να κατακτήσει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν αυτό θα γίνει στην κανονική διάρκεια, στην παράταση ή τα πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, δεν προξενεί εντύπωση ότι το Under 2,5 είναι φαβορί στο 1.70. Στους τελικούς πολλές φορές επικρατεί η σκοπιμότητα και οι φιναλίστ επιλέγουν να κάνουν παιχνίδι υπομονής. Ο Μεντιλίμπαρ βέβαια, προτιμά από την ομάδα του να ανεβάζει τις γραμμές της και να μεταφέρει πίεση στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός το έκανε με τρομερή επιτυχία κόντρα στη Βίλα και πιθανότατα θα το επιχειρήσει και απέναντι στη Φιορεντίνα.

Σε ατομικό επίπεδο, είναι απολύτως λογικό να στραφεί κάποιος στον Ελ Κααμπί, που έχει γράψει απίστευτα νούμερα φέτος, στην πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα. Ο Μαροκινός φορ έβαλε πέντε γκολ στα δύο παιχνίδια με τη Βίλα κι έφτασε συνολικά στη σεζόν τα 32, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Αλέκου Αλεξανδρή. Μόνο στην Ευρώπη, έχει σκοράρει 15 φορές συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Ελ Κααμπί σκόραρε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο ισόπαλο ντέρμπι με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ενώ είχε κλασική ευκαιρία για να βρει γκολ και στην ήττα του Ολυμπιακού από την Ενωση με 1-0, στο ίδιο γήπεδο, τον Μάρτιο για τα πλέι-οφ. Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Ελ Κααμπί στον τελικό προσφέρεται στο 2.77 στη Stoiximan και στο 6.20 το σενάριο να είναι αυτός που θα πετύχει το πρώτο γκολ του ιστορικού αγώνα.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ