WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με την ορμή του ΟΑΚΑ και τον Ιωαννίδη για την ανατροπή ο Παναθηναϊκός, άνετος στο Δουβλίνο ο ΠΑΟΚ

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU/TOURETTE PHOTOGRAPHY

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις ευρωπαϊκές μάχες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ κόντρα σε Λανς και Σάμροκ αντίστοιχα.

Τελευταία ημέρα των ευρωπαϊκών playoffs και φυσικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μάχες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος του Βορρά ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο ματς την πρόκρισή του στο League Stage του Europa League, εκεί που βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός ως κάτοχος του Conference League.

Το μεγάλο ζητούμενο της βραδιάς λοιπόν, είναι αν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λανς για να συμμετάσχει στο League Stage του Conference League και έτσι να έχουμε ως Ελλάδα τρεις εκπροσώπους στο κυρίως ταμπλό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Προφανώς, το εγχείρημα των πράσινων δεν είναι καθόλου απλό. Η Λανς είναι μία ομάδα εξαιρετικά δουλεμένη τακτικά και τρομερά αθλητική. Φάνηκε αυτό και στο πρώτο ματς, όπου έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 22' κι όμως βρήκε γκολ στο 34' και γενικά έλεγξε το ρυθμό, χωρίς να δεχθεί μεγάλη πίεση από τον Παναθηναϊκό. Αν δεν υπήρχε μάλιστα το εξωπραγματικό σόλο του Ιωαννίδη, που υπέγραψε τη μείωση του σκορ σε 2-1, το πιθανότερο είναι πως θα έρχονταν στην Αθήνα με καθαρό προβάδισμα πρόκρισης.

Με απώλειες στην άμυνα η Λανς

Το πρόβλημα ωστόσο, για τον Γουίλιαμ Στιλ εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, είναι ότι θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξει την τριάδα των στόπερ του. Ο Κέβιν Ντάνσο οδεύει με μεταγραφή στη Ρόμα και ο Φακούντο Μεδίνα, που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς, είναι τιμωρημένος. Εν ολίγοις, η Λανς θα παίξει στον επαναληπτικό, χωρίς τους δύο κορυφαίους στόπερ της και παράλληλα κορυφαίους παίκτες της, αν κρίνουμε από τη χρηματιστηριακή τους αξία, που ανέρχεται στα 25.000.000 ευρώ.

Από την τριάδα, που ξεκίνησε στο πρώτο ματς, σταθερός θα μείνει μόνο ο Γκραντίτ. Δίπλα του θα έχει τον Ουζμπέκο Κουσάνοφ, που έπαιξε αλλαγή πριν μία εβδομάδα και ο τρίτος της παρέας θα είναι ο νεοφερμένος από την Τσέλσι, Σαρ.

Από εκεί και πέρα, ο Στιλ πιθανότατα θα πάει σε μία αλλαγή και στη μεσοεπιθετική του γραμμή, αφού ο Νταβίντ Περέιρα ντα Κόστα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι 100% έτοιμος, άρα στη θέση του Πορτογάλου λογικά θα ξεκινήσει ο έμπειρος Φουλζινί.

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια, ότι ο Στιλ ξεκούρασε αρκετούς βασικούς στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, με την Μπρεστ, όπου η Λανς επικράτησε με 2-0 στο Boallert-Delelis κι έκανε το 2/2 στη Ligue 1. Σαφές δείγμα, ότι και για τη Λανς, στην παρούσα φάση, η Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε εκτεταμένο ροτέισον στα δύο ματς της Stoiximan Super League. Με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR το πλήρωσε, με τον Λεβαδειακό απέφυγε τη νέα γκέλα στις καθυστερήσεις. Ο Ουρουγουανός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για αυτές τις δύο εμφανίσεις, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή όλο το βάρος έχει πέσει στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη λοιπόν, όλοι περιμένουν να δουν έναν πολύ πιο ζωηρό, ενεργητικό και μαχητικό Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έχουν διαθέσει πάνω από 55.000 εισιτήρια, το ΟΑΚΑ θα θυμίσει εποχές από τις ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές του κλαμπ και η ΠΑΕ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης προς όλους, για να έρθει μαζί μία μεγάλη πρόκριση, που θα αλλάξει εντελώς το κλίμα και την ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια, θα πρέπει να παίξει με μυαλό και ελεγχόμενο ενθουσιασμό. Χρειάζεται οπωσδήποτε σωστή κατανομή δυνάμεων, διότι η Λανς είναι ένας ταχυδυναμικός αντίπαλος, που αν βρει χώρους μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τη ζημιά σε κάποια μετάβαση.

Το τριφύλλι πάντως, έχει θετική παράδοση όταν υποδέχεται γαλλικές ομάδες. Υπενθυμίζεται, ότι στην Αθήνα έχει κερδίσει στο παρελθόν, 2-0 την Οσέρ, 3-1 τη Ναντ, 1-0 τη Λανς και πέρυσι 1-0 τη Μαρσέιγ. Σε συνολικά επτά ματς με Γάλλους εντός έδρας, έχει ρεκόρ 4-1-2.

Για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα προτιμότερο να σημαδεύεις τον πιο εφικτό στόχο. Το τριφύλλι σε πρώτη φάση θα πρέπει να βρει ένα τέρμα για να φέρει τη σειρά στα ίσα και να ξέρει ότι δεν μένει εκτός. Από εκεί και πέρα, το ενδεχόμενο της παράτασης ή των πέναλτι συγκεντρώνουν πλέον σταθερά πολλές πιθανότητες, από τη στιγμή που έπαψε να ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Το ενδεχόμενο να κερδίσει η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ακριβώς με ένα γκολ διαφορά και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, προσφέρεται στο 4.50 στη Stoiximan.

Σε ατομικό επίπεδο, παίκτης κλειδί αναμένεται ξανά ο Ιωαννίδης. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα στο κέντρο της γαλλικής άμυνας και να χτυπήσει εκεί με τον διεθνή φορ. Το σενάριο να βρει έστω μία τελική στο στόχο ο Φώτης προσφέρεται στο 1.40. Με την επιλογή Bet Builder της Stoiximan, μπορούμε να ανεβάσουμε την απόδοση στο 2.05, αν επιλέξουμε ταυτόχρονα και το Under 3,5, στη λογική ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει πολύ προσεκτικά και με υπομονή.

Τυπική διαδικασία για τον ΠΑΟΚ

Σαφώς πιο βατή είναι η αποστολή του ΠΑΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε στο Δουβλίνο για να σφραγίσει την πρόκρισή του στο League Stage του Europa League, μετά το άνετο 4-0 στην Τούμπα, επί της Σάμροκ Ρόβερς.

Κακά τα ψέματα, η ρεβάνς στην Ιρλανδία έχει αποκτήσει τυπική διαδικασία και πρακτικά ο Δικέφαλος θα παίξει κυρίως για να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία δίνει μεγάλη μάχη στο raking της UEFA και θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αν αποκλειστεί και ο Παναθηναϊκός μετά την ΑΕΚ.

Από την αποστολή του Ραζβάν Λουτσέσκου κόπηκε μόνο ο τραυματίας Μπράντον Τόμας, ενώ έμειναν εκτός και οι Νάσμπεργκ, Γκόμεζ, Σορετίρε, Σαμάτα, που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Αντίθετα, συμπεριλήφθηκε για τελευταία φορά ο Κουλιεράκης, ο οποίος μετά τον αγώνα με τη Σάμροκ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga, με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ΠΑΟΚ την Κυριακή έχει ζόρικη έξοδο για τη Stoiximan Super League, αφού παίζει στο Περιστέρι με τον ενισχυμένο φέτος Ατρόμητο. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένος να κάνει διαχείριση στο Δουβλίνο, άρα είναι πολύ πιθανό να δούμε εκ νέου ροτέισον από τον Ρουμάνο τεχνικό.

Ακόμη πάντως και με εναλλακτική σύνθεση, ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα ομάδα άλλου επιπέδου συγκριτικά με τους πρωταθλητές Ιρλανδίας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι μόλις στην πέμπτη θέση της ιρλανδικής Premier League και προέρχονται από δύο σερί εντός έδρας ισοπαλίες με Ντροχέντα και Γκάλγουεϊ.

Δεν προξενεί εντύπωση επομένως, ότι το διπλό είναι καθαρό φαβορί στο 1.65, παρότι η πρόκριση έχει κριθεί. Με Under 3,5, η νίκη του ΠΑΟΚ ανεβαίνει στο 2.05 στη Stoiximan. Ο Δικέφαλος λογικά θα προσπαθήσει να βγάλει την υποχρέωση, χωρίς να πατήσει τέρμα το γκάζι, κρατώντας δυνάμεις για τη συνέχεια.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ