ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Παιχνίδι με τα γκολ στον 8ο όμιλο, δυάδα στο 3.50

Προγνωστικά Στοιχήματος: Παιχνίδι με τα γκολ στον 8ο όμιλο, δυάδα στο 3.50
@2020 KIRILL KUDRYAVTSEV/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις του 8ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024.

Με τις αναμετρήσεις Αζερμπαϊτζάν – Αυστρία (19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) και Βέλγιο – Σουηδία (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24) συνεχίζεται απόψε η δράση στον όγδοο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Το Βέλγιο εξασφάλισε ήδη από την Παρασκευή την πρόκρισή του στην τελική φάση, κερδίζοντας με 3-2 στη Βιέννη την Αυστρία. Πλέον, μένει να φανεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους “κόκκινους διαβόλους” στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Αυστρία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το δεύτερο εισιτήριο, δεδομένου ότι βρίσκεται στο +7, με ματς περισσότερο, από την τρίτη Σουηδία και υπερισχύει ακόμη και στο ενδεχόμενο της ισοβαθμίας, αφού έχει κερδίσει δύο φορές τους Σουηδούς.

Πρακτικά, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ χρειάζεται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της στον όμιλο, είτε με το Αζερμπαϊτζάν απόψε, είτε με τον Εσθονία τον Νοέμβριο, για να τσεκάρει και τυπικά την πρόκρισή της στο Euro 2024. Βέβαια, η Αυστρία μπορεί να προκριθεί ακόμη και με δύο ήττες, φτάνει να μην κερδίσει η Σουηδία σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η ιδιαίτερη συνθήκη απόψε, είναι ότι το παιχνίδι της Αυστρίας στο Μπακού διεξάγεται νωρίτερα, επομένως η Σουηδία θα γνωρίζει το αποτέλεσμα της Αυστρίας και κατ' επέκταση αν παραμένει ακόμη “ζωντανή”.

Κακά τα ψέματα, οι συσχετισμοί είναι ξεκάθαρα με την Αυστρία και θα πρέπει στα τελευταία ματς να έρθουν τα πάνω κάτω για να γίνει η ανατροπή. Η αναμέτρηση πάντως με το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι τόσο απλή όσο μαρτυρούν τα 1.38 στο διπλό.

Προφανώς οι μπουκ έχουν βγάλει τόσο χαμηλά τις αποδόσεις, διότι υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και κυρίως το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο. Παρόλα αυτά, σε επίπεδο εθνικών ομάδων κανένας δεν αδιαφορεί.

Το Αζερμπαϊτζάν άλλωστε, έχει αποδείξει ότι στην έδρα του μπορεί να βάλει δύσκολα σε ανώτερους αντιπάλους. Τον Σεπτέμβριο για παράδειγμα, έχασε οριακά στο Μπακού από το Βέλγιο με 1-0, χάρη σε ένα τυχερό γκολ του Καράσκο. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι το Αζερμπαϊτζάν θα παίξει για πρώτη φορά επί ημερών Τζιάνι Ντε Μπιάζι στο "Τοφίκ Μπαχράμοφ", ένα γήπεδο χωρητικότητας σχεδόν 32.000 θεατών, δείγμα ότι περιμένει απόψε ισχυρή υποστήριξη. Στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του στον όμιλο είχε χρησιμοποιήσει την Ντάλγκα Αρένα, χωρητικότητας 9.200 θεατών.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η Αυστρία ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν με αρκετά προβλήματα απουσιών, καθώς είναι εκτός ηγετικές φυσιογνωμίες όπως ο Μάρκο Αρναούτοβιτς (Ιντερ) και ο Νταβίντ Αλάμπα (Ιντερ). Επίσης απουσιάζουν χρήσιμοι αμυντικοί όπως οι Πος (Μπολόνια), Τράουνερ (Φέγενορντ), Μουένε (Μάιντς), αλλά και ο αξιόλογος επιθετικός Ονισίβο (Μάιντς). Συν τοις άλλοις είναι ανέτοιμος ο καλός φορ Γκρέγκοριτς (Φράιμπουργκ).

Είναι προφανές πως η Αυστρία παραμένει πιο ποιοτικό σύνολο, όμως στοιχηματικά έχει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον το Goal/Goal σε τιμές διπλασιασμού σε σύγκριση με το φαβορί διπλό. Το Αζερμπαϊτζάν έρχεται από την πρώτη του νίκη στον όμιλο, κερδίζοντας την Παρασκευή στην Εσθονία και είναι δεδομένο πως θα κυνηγήσει τώρα ένα αποτέλεσμα που θα προκαλέσει αίσθηση. Από την άλλη, η Αυστρία σκοράρει με συνέπεια, ωστόσο στα τελευταία επτά παιχνίδια της μετράει έξι αμφίσκορα.

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση του Βελγίου με τη Σουηδία εξαρτάται ασφαλώς από το παιχνίδι στο Μπακού. Αν η Αυστρία έχει περάσει νωρίτερα από το Αζερμπαϊτζάν, το ματς στις Βρυξέλλες ουσιαστικά αποκτάει τυπικό χαρακτήρα και για τους δύο και περισσότερο θα μοιάζει με φιλικό. Σε αντίθετη περίπτωση, η Σουηδία, που δεν έχει λείψει σε κανένα Euro από το 2000 και μετά, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της, κυνηγώντας μία νίκη μέσα στη βελγική πρωτεύουσα, έστω και χωρίς τον τραυματία Ισακ (Νιούκαστλ).

Το Βέλγιο βέβαια, έστω και χωρίς άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει την πόρτα αδιαφορώντας επιδεικτικά, ωστόσο σε τιμές άνω του 5,30 το διπλό αν μη τι άλλο δεν περνάει απαρατήρητο. Άλλωστε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Ντομένικο Τεντέσκο να προχωρήσει σε ροτέισον απόψε. Ας μην ξεχνάμε ότι σε συλλογικό επίπεδο το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ, επομένως δεν αποκλείεται να προστατευτούν ορισμένοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.

Εξάλλου, το Βέλγιο μετράει και κάμποσους απόντες. Μετά τους Ντε Μπρόινε (Σίτι), Κουρτουά (Ρεάλ), Καστέιλς (Βόλφσμπουργκ) και Τροσάρ, προστέθηκε στο απουσιολόγιο και ο χαφ Ονάνα (Έβερτον), που αποβλήθηκε την Παρασκευή στην Αυστρία.

Εναλλακτικά, μπορούμε να στραφούμε στο αμφίσκορο σε αποδόσεις 1.75-1.80. Στα τελευταία τρία σοβαρά παιχνίδια, το Βέλγιο κέρδισε 3-2 τη Γερμανία σε φιλικό, έφερε 1-1 με την Αυστρία στις Βρυξέλλες και κέρδισε στη Βιέννη την Παρασκευή με 3-2, κινδυνεύοντας στο τέλος ακόμη και με το 3-3, ενώ προηγήθηκε με 3-0 στο 58'. Η Σουηδία από την πλευρά της, κέρδισε με 3-1 τη Μολδαβία σε φιλική αναμέτρηση την Πέμπτη και πλέον έχει βρει δίχτυα στα 12 από τα τελευταία 14 παιχνίδια της.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αζερμπαϊτζάν – Αυστρία: Goal/Goal (απόδοση 2.00), 19:00
  • Βέλγιο – Σουηδία: Goal/Goal (απόδοση 1.75), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ