ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Σπάει την αρνητική παράδοση η Αντερλεχτ στο 2.20

Οι παίκτες της Άντερλεχτ πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Άντερλεχτ πανηγυρίζουν 2023 AP PHOTO/FRED SIERAKOWSKI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουά και την Αντερλεχτ.

Με πρωτευουσιάνικο ντέρμπι ξεκινάει απόψε το βελγικό πρωτάθλημα. Η Ουνιόν Σεντ Ζιλουά, που βίωσε το απόλυτο δράμα την τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν, υποδέχεται την Αντερλεχτ, η οποία θα προσπαθήσει φέτος να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μετά την απογοητευτική της πορεία την αγωνιστική περίοδο 2022/23.

Η Ουνιόν Σεντ Ζιλουά τερμάτισε πέρυσι στην τρίτη θέση, ωστόσο μέχρι το 88ο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής στεφόταν πρωταθλήτρια! Στην τελική στροφή η Ουνιόν ήξερε πως με νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά Κλαμπ Μπριζ, εντός έδρας, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Στο 46ο λεπτό άνοιξε το σκορ και είχε ουσιαστικά αγκαλιάσει τον τίτλο, ωστόσο μερικά δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο δέχθηκε την ισοφάριση και... χάρισε το πρωτάθλημα. Μετά από αυτό το "χαρακίρι" ο τεχνικός Κάρελ Χέραρτς αποχώρησε από τον πάγκο, έχοντας καθοδηγήσει ως επικεφαλής σε 57 παιχνίδια την Ουνιόν και ενώ την προηγούμενη τριετία ήταν βοηθός προπονητή στην ομάδα των Βρυξελλών.

Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Γερμανός, Αλεξάντερ Μπλεσίν, ο οποίος έχει εμπειρία από τη βελγική λίγκα, αφού πριν αναλάβει την Τζένοα, ήταν για μία διετία προπονητής της Οστάνδης. Σε σύγκριση πάντως με πέρυσι, η Ουνιόν είναι φανερά αποδυναμωμένη, καθώς πώλησε τρεις στηλοβάτες του ρόστερ. Έδωσε με 20,5 εκατομμύρια ευρώ τον φορ Μπονιφάς στη Λεβερκούζεν, με 4,6 εκατομμύρια τον χαφ Τέουμα στη Ρεν και με 2,7 εκατομμύρια τον στόπερ Φαν ντερ Χέιντεν στη Μαγιόρκα. Επίσης, παραχώρησε στη Γάνδη και τον έτερο βασικό στόπερ, Καντούς.

Προς το παρόν, τριταθλητές Βελγίου έχουν προσθέσει επτά νέα πρόσωπα στους ρόστερ τους. Μεταξύ αυτών, έχουν αποκτήσει τον Αργεντινό στόπερ ΜακΑλιστερ (Αρχεντίνος). Για αντικαταστάτη του Τέουμα έφεραν τον Νορβηγό χαφ Ράσμουσεν (Μπραν), ενώ για την επίθεση πήραν τον Βελγοκονγκολέζο Καμπάνγκου (Βίλεμ).

Στο τελευταίο της φιλικό, η Ουνιόν κέρδισε με 1-0 τη Βαλενσιέν, ενώ προηγουμένως είχε φέρει ισοπαλίες με Μονακό (1-1) και Φέγενορντ (0-0).

Νέο ξεκίνημα η Αντερλεχτ

Στον αντίποδα, η Αντερλεχτ είναι η πολυνίκης ομάδα στο Βέλγιο, με 34 πρωταθλήματα, ωστόσο το τελευταίο της ήρθε το 2017. Έκτοτε η πορεία της είναι σταθερά πτωτική και πέρυσι πραγματοποίησε μία αποκαρδιωτική σεζόν, αφού τερμάτισε στην 11η θέση, τη χειρότερη στην ιστορία της.

Με τεχνικό τον Μπράιαν Ρίμερ (πρώην βοηθός στην Μπρέντφορντ), ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο, η Αντερλεχτ θα προσπαθήσει φέτος να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης, με στόχο ασφαλώς να επιστρέψει μίνιμουμ στην πρώτη εξάδα και τα πλέι οφ.

Για τα δεδομένα της κατηγορίας, η Αντερλεχτ έκανε αρκετά δυνατές μεταγραφές, αφού απέκτησε για την επίθεσή της, τον 25χρονο Ντόλμπεργκ (Νις/5 εκατομμύρια ευρώ) και τον 22χρονο Λουίς Βάσκες (Μπόκα Τζούνιορς/4,5 εκατομμύρια ευρώ), με τον δεύτερο βέβαια να μην είναι διαθέσιμος για την πρεμιέρα.

Συν τοις άλλοις, στο ρόστερ υπάρχουν ουκ ολίγοι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες, με πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, όπως για παράδειγμα ο 19χρονος στόπερ Ντεμπάστ και ο 23χρονος εξτρέμ Αμούζου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μοναδικός παίκτης της ομάδας, που είναι πάνω από 30 ετών, είναι ο αρχηγός Γιαν Φερτόνγκχεν (36 ετών).

Οι μπουκ προσφέρουν λογικά φαβορί την έδρα, στο 2.25, δεδομένου ότι η Ουνιόν μετράει 6x6 νίκες στα ντέρμπι με την Αντερλεχτ από τότε που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Κάποια στιγμή βέβαια, αυτό το σερί θα σπάσει. Η Αντερλεχτ παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στα φιλικά και στα τελευταία συνέτριψε με 6-0 τη Σπάρτα Πράγας και κέρδισε με 3-0 τον Άγιαξ.

Δείχνει λοιπόν πως είναι σε θέση να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, βάζοντας στοπ στην αρνητική παράδοση κόντρα στην Ουνιόν. Η διπλή ευκαιρία προσφέρεται στο 1.70 και μπορεί να φτάσει στο 2.20 με Over 1,5, στη λογική ότι δύσκολα το συγκεκριμένο ματς, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες του βελγικού πρωταθλήματος, θα κολλήσει στο Under.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ουνιόν Σεντ Ζιλουά – Αντερλεχτ: Χ2 & Over 1,5 (απόδοση 2.20), 21:45

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ