ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Τελικός για τη Σερβία, για το 4x4 η Αργεντινή

Ο άσος της Αργεντινής Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στο Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στο Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ © 2022 GUSTAVO GARELLO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Σερβία - Μαυροβούνιο και Περού - Αργεντινή για τα προκριματικά του Euro και τα προκριματικά του Μουντιάλ αντίστοιχα.

Εκτός από γειτονικό ντέρμπι, το αποψινό παιχνίδι τη Σερβίας με το Μαυροβούνιο στο Βελιγράδι έχει και χαρακτήρα τελικού (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Η αναμέτρηση γίνεται πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024. Η Σερβία έχει 10 βαθμούς σε έξι αγώνες και το Μαυροβούνιο ακολουθεί με 8 βαθμούς κι ένα ματς λιγότερο. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, όποιος κερδίσει απόψε θα κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς έχασε το Σάββατο στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία με 2-1 και έμπλεξε σε περιπέτειες. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της και θα περάσει στην τελική φάση αν αξιοποιήσει την έδρα της στα τελευταία δύο ματς με Μαυροβούνιο τώρα και Βουλγαρία τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι Σέρβοι είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο, στην Ποντγκόριτσα, 2-0 με δύο γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος όμως τώρα δεν βρίσκεται στην αποστολή λόγω τραυματισμού. Η Σερβία βέβαια έχει πληθώρα λύσεων για την επίθεσή της και έτσι στην κορυφή απόψε θα παίξει ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς.

Το Σάββατο με την Ουγγαρία ξεκίνησαν βασικοί και δύο παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ) και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ). Ο πρώτος πάντως έγινε αναγκαστική αλλαγή και θα χάσει τον αγώνα με το Μαυροβούνιο. Μάλιστα, κόντρα στην Ουγγαρία τη θέση του Γκατσίνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο πήρε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς του Παναθηναϊκού.

Στο Μαυροβούνιο αγωνίζονται ο Στέφαν Γιόβετιτς του Ολυμπιακού και ο Μάρκο Μπάκιτς του ΟΦΗ. Από το ρόστερ ξεχωρίζει επίσης ο πολύπειρος στόπερ Στέφαν Σάβιτς (Ατλέτικο). Αμυντικά πάντως, το Μαυροβούνιο δεν είναι και από τις πιο σταθερές ομάδες. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του, φιλικά και επίσημα, κόντρα σε Τσεχία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Λίβανο δέχθηκε συνολικά 9 γκολ.

Στο 1.70 ο άσος της Σερβίας με Over 1,5. Σε τρία μεταξύ τους παιχνίδια από το 2018 και μετά, η Σερβία μετράει ισάριθμες νίκες απέναντι στο Μαυροβούνιο με 2-0, 2-1 και 2-0 αντίστοιχα.

Με το ένα πόδι στην... έξοδο ο Ρεϊνόσο

Τα ξημερώματα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή δοκιμάζεται στο Περού (18/10 05:00 Live από το SPORT24). Η Αργεντινή είναι αλάνθαστη στον όμιλο και μετά από τρεις αγωνιστικές έχει 9 βαθμούς με γκολ 5-0. Τον Σεπτέμβριο κέρδισε με 1-0 εντός έδρας τον Ισημερινό και με 3-0 τη Βολιβία στη Λα Παζ, ενώ πριν πέντε ημέρες επικράτησε με 1-0 της Παραγουάης στο Μπουένος Άιρες.

Στην αποστολή είναι κανονικά ο Λιονέλ Μέσι, ωστόσο η συμμετοχή του στην αρχική 11αδα δεν είναι δεδομένη. Ο Λιονέλ Σκαλόνι βέβαια, έχει ουκ ολίγες επιλογές στην επιθετική του γραμμή, με παίκτες όπως ο Χουλιάν Άλβαρες (Σίτι) και ο Λαουτάρο Μαρτίνες (Ιντερ). Ερωτηματικά υπάρχουν επίσης για τους Νίκο Γκονζάλες (Φιορεντίνα) και Ναχουέλ Μολίνα (Ατλέτικο). Αν οι δύο προαναφερθέντες δεν καταφέρουν να αγωνιστούν τότε μπορεί να προτιμηθούν ο Γκονζάλο Μοντιέλ (Νότιγχαμ) και ο Λούκας Οκάμπος (Σεβίλλη).

Σε κάθε περίπτωση, η Αργεντινή είναι πολλές σκάλες πάνω από το Περού, το οποίο μετά από τρεις αγωνιστικές έχει ρεκόρ 0-1-2 και ψάχνει ακόμη το πρώτο του γκολ. Το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ και υπάρχει έντονη αμφισβήτηση προς τον τεχνικό Χουάν Ρεϊνόσο, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν εφόσον το Περού δεν πάρει κάτι απόψε κόντρα στην αλμπισελέστε.

Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι διευρυμένο και από την Conmebol περνούν απευθείας στην τελική φάση έξι χώρες. Αυτό σημαίνει ότι δυνατές ομάδες όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν με αποκλεισμό, επομένως δεν αποκλείεται να δούμε κάμποσες εκπλήξεις στην πορεία των προκριματικών. Βέβαια, στην παρούσα φάση το Περού δεν μοιάζει ικανό να απειλήσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του προηγούμενου Μουντιάλ είναι αήττητοι 13 σερί ματς (11-2-0).

Λογικά χαμηλά το διπλό στο 1.40, ανεβαίνει στο 1.80 με Over 1,5. Από το 2000 και μετά σε 15 μεταξύ τους ματς η Αργεντινή είναι αήττητη, μετρώντας 11 νίκες (11-4-0). Από αυτές τις 11 νίκες οι εννιά ήρθαν με Over 1,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σερβία – Μαυροβούνιο: 1 & Over 1,5 (απόδοση 1.70), 21:45
  • Περού – Αργεντινή: 2 & Οver 1,5 (απόδοση 1.80), 05:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ