WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Το πρώτο "πραγματικό" match ball του Ολυμπιακού και η πρόκληση του Παναθηναϊκού

Προγνωστικά Στοιχήματος: Το πρώτο "πραγματικό" match ball του Ολυμπιακού και η πρόκληση του Παναθηναϊκού
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τέταρτο τελικό της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Οι τελικοί της Stoiximan Basket League πήραν παράταση μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR τη Δευτέρα επί του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι μείωσαν σε 2-1 τη σειρά και πλέον φιλοδοξούν να πάρουν πίσω το break που υπέστησαν στο Game 1 για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΟΑΚΑ.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει προφανώς να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα του ΣΕΦ για να κλείσει τη σειρά στο Φάληρο και να αναδειχθεί πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική σεζόν. Σημειώνεται, ότι ο Ολυμπιακός μόνο μία φορά στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ, την πενταετία 93-97, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο πέντε σερί σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την ΑΕΚ το 2002, που επιστρέφει από το 0-2 και στέφεται πρωταθλήτρια. Υπενθυμίζεται, πως και τότε, "θύμα" της Ένωσης ήταν ο Ολυμπιακός.

Μέχρι στιγμής, τα τρία παιχνίδια των τελικών έχουν πάει σε μεγάλα σκορ, κάτι μάλλον μη αναμενόμενο. Είναι ενδεικτικό πως ανεξαρτήτως νικητή, επιβεβαιώθηκε το Over και στις τρεις αναμετρήσεις. Αυτό ασφαλώς έρχεται σε αντίθεση με την ένταση που υπάρχει στα ματς ανάμεσα στους δύο αιώνιους, η οποία πολλές φορές υπερβαίνει και τα στενά όρια του παρκέ.

Σε ό,τι αφορά στο Game 3, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε ευστοχώντας σε μόλις πέντε τρίποντα, ενώ είχε χάσει τα πρώτα δύο ματς, έχοντας ασφαλώς πολύ καλύτερο απολογισμό έξω από τα 6.75 (16/36 στο Game 1 και 10/24 στο Game 2).

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επέλεξε στον τρίτο τελικό να επιτεθεί πολύ περισσότερο κατά μέτωπο στη ρακέτα. Εκτέλεσε 34 δίποντα έναντι μόλις 19 τριπόντων και υπερίσχυσε γιατί λειτούργησε σε απόλυτο βαθμό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Για τον Παναθηναϊκό άλλωστε, το ζητούμενο στο Game 3 ήταν να μείνει ζωντανός στη σειρά και όχι να κάνει επίδειξη επιθετικού ταλέντου, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι περίσσιο στις τάξεις του.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, η ήττα της Δευτέρας δεν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα. Εξ αρχής, βασικός στόχος των ερυθρόλευκων ήταν να βρουν ένα break στις πρώτες δύο επισκέψεις τους στο ΟΑΚΑ για να έχουν ένα match ball εντός έδρας.

Κακά τα ψέματα, το "πραγματικό" match ball του Ολυμπιακού είναι το αποψινό και εδώ η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα καλείται ουσιαστικά να κάνει all-in. Προφανώς, σε περίπτωση που το τριφύλλι ισοφαρίσει σε 2-2, η ψυχολογία της σειράς θα αλλάξει άρδην και οι πράσινοι στο Game 5 θα είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Οι τρεις προηγούμενοι τελικοί δείχνουν το δρόμο

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, μιλάμε για μία αναμέτρηση η οποία απαιτεί το μέγιστο της πνευματικής συγκέντρωσης. Νικητής στο τέλος θα είναι αυτός που θα ελέγξει καλύτερα τα συναισθήματά του και θα προτάξει το καθαρό μυαλό και την αποφασιστικότητα.

Εξάλλου, έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που έχουν αναμετρηθεί φέτος ήδη δέκα φορές (6-4 το σκορ υπέρ του Ολυμπιακού), άρα γνωρίζονται άριστα και τα περιθώρια προσαρμογών είναι περιορισμένα. Η βασική στρατηγική δεν αλλάζει και τα ατού είναι δεδομένα. Προφανώς, πάντα μπορεί να προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες, ή ανέλπιστοι πρωταγωνιστές, όμως το πλάνο και οι αρχές σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν παίρνουν δραματικές διαφοροποιήσεις.

Προς το παρόν έχουμε δει και οι τρεις τελικοί να κρίνονται σε διαφορές μικρότερες των 10 πόντων και ο νικητής να σκοράρει πάνω από 80. Πατώντας σε αυτό το μοτίβο, μπορούμε να επιλέξουμε να χτίσουμε ένα Bet Builder απόδοσης 2.25 με το Over 149,5 και το +10,5 και για τις δύο ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι στους προηγούμενους τρεις τελικούς σημειώθηκαν 173, 178 και 159 πόντοι αντίστοιχα.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το +9 πόντοι του Αϊζέια Κάναν, ο οποίος σημείωσε συνολικά 30 πόντους στο Game 2 και το Game 3. Στην περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ενδεχομένως ο τέταρτος τελικός να είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αφού όλα δείχνουν ότι δεν θα βρίσκεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ και την επόμενη σεζόν. Το κίνητρό του λοιπόν, για μία επιτυχημένη τελευταία παράσταση θα είναι αυξημένο.

Από την άλλη, αρκετά βατό δείχνει το όριο των τεσσάρων πόντων για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε χαμηλά στο πρώτο ματς, με μόλις δύο πόντους, όμως προοδευτικά άρχισε να βελτιώνεται. Στο Game 2 σημείωσε έξι πόντους και στο Game 3 ήταν καθοριστικός, αφού έβαλε οκτώ σε πάνω από 32 λεπτά συμμετοχής.

Σε combo το 9+ πόντοι του Κάναν με το 4+ πόντοι του Παπαπέτρου αποδίδει 2.60.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ