ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Germany's Ilkay Gundogan watches during the international friendly soccer match between Germany and Greece at the Borussia Park in Moenchengladbach, Germany, Friday, June 7, 20204. (AP Photo/Martin Meissner)
Germany's Ilkay Gundogan watches during the international friendly soccer match between Germany and Greece at the Borussia Park in Moenchengladbach, Germany, Friday, June 7, 20204. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού είναι εδώ! Πρεμιέρα για το Euro 2024 με την οικοδέσποινα Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία στο Μόναχο.

Η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία (1972, 1980, 1996) φιλοξενεί τη Σκωτία στο Μόναχο, στο εναρκτήριο ματς του Euro 2024. Η Μάνσαφτ ηττήθηκε στις τρεις τελευταίες πρεμιέρες της σε μεγάλες διοργανώσεις, δηλαδή στο προηγούμενο Euro και τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Τώρα όμως έχει απέναντί της έναν αντίπαλο, κόντρα στον οποίο μετράει τρεις διαδοχικές νίκες κι έχει να χάσει 25 χρόνια. Επίσης, η Σκωτία δεν έχει προκριθεί ποτέ από τη φάση των ομίλων του Euro στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές της κι έχει να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι σε τελική φάση από το 1996. Η νίκη της Γερμανίας είναι αναμενόμενα γκράντε φαβορί. Εκτός ότι υπάρχει σημαντική ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελζμαν έχει επίσης το πλεονέκτημα της έδρας και κυρίως μεγάλη δίψα για απαντήσεις, μετά τις αποτυχίες στα προηγούμενα τουρνουά.

Ο Νάγκελζμαν θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία των Euro. Ο 37χρονος πρώην προπονητής της Μπάγερν έχει κατασταλάξει στο ποια θα είναι η 11αδα του. Ο Τόνι Κρόος θα έχει ρόλο deep-lying playmaker και ο Ιλκάι Γκουντογκάν θα παίζει πιο μπροστά ως δεκάρι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι ο εκτελεστής των πέναλτι για τη Γερμανία και φέτος με τους Καταλανούς είχε ανά ματς 1,23 σουτ. Ο Νάγκελζμαν θέλει από τον πολύπειρο χαφ να κινείται κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να είναι απειλητικός, επομένως το ενδεχόμενο να βρει τουλάχιστον μία τελική στο στόχο συγκεντρώνει αρκετά καλές πιθανότητες.

Η Σκωτία του Στιβ Κλαρκ πραγματοποίησε εντυπωσιακά προκριματικά για να φτάσει ως εδώ, όμως κακά τα ψέματα δεν έχει τη δυναμική να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας μέσα στο Μόναχο, απέναντι στο τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το πιθανότερο είναι πως θα επιστρατεύσει τη δύναμη για να μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική. Δεν είναι άλλωστε και εύκολο να ελέγξεις παίκτες με την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα του Τζαμάλ Μουσιάλα και του Φλόριαν Βιρτς. Υπενθυμίζεται, ότι στο τελευταίο επίσημο ματς της Σκωτίας με αντίπαλο τοπ επιπέδου, όπως η Ισπανία, βγήκαν συνολικά επτά κίτρινες κάρτες. Διόλου απίθανο να αναγκαστεί και ο Γάλλος διαιτητής, Κλεμάν Τουρπέν, να βγάλει από το τσεπάκι του πάνω από τρεις κάρτες για να "ελέγξει" το παιχνίδι.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ