ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Germany's goalkeeper Manuel Neuer, Toni Kroos and Thomas Mueller, from left, react after a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. Germany won the match 5-1. (AP Photo/Matthias Schrader)
Germany's goalkeeper Manuel Neuer, Toni Kroos and Thomas Mueller, from left, react after a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. Germany won the match 5-1. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Εκκίνηση της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων με δύο αναμετρήσεις για τον πρώτο όμιλο και το κρίσιμο ματς ανάμεσα στην Κροατία και την Αλβανία για τον δεύτερο.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (19/6) ξεκινάει με το κομβικό παιχνίδι Κροατία – Αλβανία. Και οι δύο ομάδες γνώρισαν την ήττα την πρώτη αγωνιστική, επομένως η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Αμβούργο έχει χαρακτήρα τελικού. Η Αλβανία ξεκίνησε ιδανικά το ματς με την Ιταλία, αφού πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Euro, ανοίγοντας το σκορ στα 23 δευτερόλεπτα. Μέχρι το 16' όμως είχε δεχθεί την ανατροπή και στη συνέχεια περισσότερο κινδύνευσε με ένα τρίτο γκολ, παρά απείλησε για το 2-2.

Στον αντίποδα, η Κροατία έχασε με το βαρύ 3-0 από την Ισπανία, ωστόσο η εικόνα της δεν ήταν τόσο κακή. Δημιούργησε ευκαιρίες, είχε χαμένο πέναλτι και άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ. Σε κάθε περίπτωση, ο Ζλάτκο Ντάλιτς ετοιμάζει διορθωτικές κινήσεις εν όψει Αλβανίας. Πιθανότατα θα προτιμηθεί αυτή τη φορά ο Πέτκοβιτς για την κορυφή της επίθεσης αντί του Μπούντιμιρ, που δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην πρεμιέρα. Επίσης, ο Γκβάρντιολ θα περάσει από αριστερός μπακ στους στόπερ για να πάρει φανέλα βασικού ο επιθετικός ακραίος αμυντικός Σόσα, ενώ αναμένεται στο αρχικό σχήμα και ο Πέρισιτς αντί του Μάγερ.

Στην Κροατία γνωρίζουν πολύ καλά ότι οφείλουν πάση θυσία να κερδίσουν το αποψινό ματς, διότι την τρίτη αγωνιστική παίζουν με την Ιταλία, άρα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποκλεισμού, αν δεν έρθει το τρίποντο κόντρα στην Αλβανία. Ο άσος έχει δικαίως τον πρώτο λόγο.

Άρεσε στην πρεμιέρα η Γερμανία

Για τον πρώτο όμιλο, η οικοδέσποινα Γερμανία κοντράρεται με την Ουγγαρία στη Στουτγάρδη. Η Μάνσαφτ ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα, αφού συνέτριψε με 5-1 τη Σκωτία στο Μόναχο. Πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της πέντε γκολ σε Euro και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 3-0 στο ημίχρονο. Γενικά, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι είναι φέτος από τα δυνατά φαβορί της διοργάνωσης.

Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα της Ουγγαρίας, που έχασα καθαρά με 3-1 από την Ελβετία. Οι Μαγυάροι ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Στο δεύτερο μέρος έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν με κεφαλιά του Βάργκα, αλλά στη συνέχεια δεν βρήκαν άλλη καθαρή φάση για να πλησιάσουν έστω το 2-2. Αντ' αυτού δέχθηκαν στο τέλος και τρίτο τέρμα πληρώνοντας ένα παιδαριώδες λάθος του έμπειρου στόπερ Ορμπάν.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον πρώτο όμιλο, το σύνολο του Μάρκο Ρόσι, πιθανότατα θα τα παίξει όλα για όλα την τρίτη αγωνιστική κόντρα στη Σκωτία, διεκδικώντας την τρίτη θέση. Βασικό μέλημα απόψε για τους Ούγγρους θα είναι να μην υποστούν κάποια ανεπανόρθωτη ήττα, που θα τους χαλάσει υπερβολικά τη διαφορά τερμάτων, διότι μπορεί στο τέλος η πρόκριση να κριθεί στις ισοβαθμίες.

Η Γερμανία είναι προφανώς το αδιαφιλονίκητο φαβορί και με φόρα από την πρεμιέρα αναμένεται να κάνει το 2/2. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ρούντι Φέλερ, στόχος της ομάδας είναι η πρωτιά για να έχει την καλύτερη δυνατή διασταύρωση στο πρώτο νοκ άουτ. Ο άσος είναι χαμηλά, αλλά μπορεί να ανέβει σε πιο ελκυστικά επίπεδα με Under 4,5.

Στο χέρι της Ελβετίας η πρόκριση

Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου, η Σκωτία κοντράρεται με την Ελβετία στην Κολωνία. Αυτή η αναμέτρηση προφανώς βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το παιχνίδι που θα προηγηθεί. Αν η Γερμανία επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και κερδίσει την Ουγγαρία, τότε η Ελβετία ουσιαστικά θα χρειάζεται μία ισοπαλία για να προκριθεί στα νοκ άουτ.

Η Σκωτία θα προσπαθήσει να αντιδράσει μετά την απογοητευτική πρεμιέρα, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής στο Euro 2024, είχε μάλλον τη χειρότερη εικόνα ανάμεσα στις 24 φιναλίστ. Το διπλό των Ελβετών είναι αναμενόμενα φαβορί. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορούμε να επιλέξουμε τη διπλή ευκαιρία (Χ2) με Under 3,5, στη λογική ότι το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν, μπορεί να βολευτεί και με τον βαθμό.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ