ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Spain's Rodri celebrates at the end of a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Spain's Rodri celebrates at the end of a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi) AP PHOTO/EBRAHIM NOROOZI

Η έβδομη μέρα του Euro 2024 περιλαμβάνει τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις, δύο για τον τρίτο όμιλο και φυσικά το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι, Ισπανία – Ιταλία για τον δεύτερο.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 16:00 με τη βαλκανική μάχη ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Σερβία, στο Μόναχο. Ένα ματς με έντονο ελληνικό χρώμα, αφού στις αποστολές των δύο ομάδων έχουν συμπεριληφθεί συνολικά επτά παίκτες που ανήκουν σε κλαμπ της Super League. Μάλιστα, για τη Σλοβενία αναμένεται να ξεκινήσουν στην 11αδα οι άσοι του Παναθηναϊκού, Αντραζ Σπόραρ και Ανταμ Τσέριν, ενώ για τη Σερβία ο άσος του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο μπακ των πράσινων, Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο τελευταίος έπαιξε αλλαγή στην πρεμιέρα, ωστόσο μετά τον τραυματισμό του Φίλιπ Κόστιτς θα πάρει όλη την αριστερή πλευρά, για το υπόλοιπο τουρνουά, στο 3-4-3 του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Η Σερβία την πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-0 από την Αγγλία, πληρώνοντας την παθητική της στάση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς βελτιωμένη, άσκησε πίεση, αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη, η Σλοβενία ήταν πολύ περισσότερο ανταγωνιστική από το αναμενόμενο κόντρα στη Δανία και πήρε με το σπαθί της το 1-1.

Και οι δύο σήμερα θα παίξουν τα... ρέστα τους για τη νίκη. Οι Σλοβένοι ξέρουν ότι για να έχουν ελπίδες πρόκρισης πρέπει να κερδίσουν τους Σέρβους, καθώς την τρίτη αγωνιστική παίζουν με την Αγγλία. Με τη σειρά της, η Σερβία αν δεν κερδίσει θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και η γκρίνια θα χτυπήσει κόκκινο εν όψει της αναμέτρησης με τη Δανία, την ερχόμενη Τρίτη. Ούτως ή άλλως, στους Σέρβους ήδη άρχισαν τα όργανα με τις δηλώσεις δυσαρέσκειας του Ντούσαν Τάντιτς κατά του προπονητή του, επειδή δεν τον ξεκίνησε βασικό με την Αγγλία.

Στη λογική λοιπόν, ότι αμφότερες θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο, πρώτη σκέψη εδώ είναι το Goal/Goal. Εναλλακτικά, μπορούμε να δούμε και το Over 0,5 τελική στο στόχο του Μπένγιαμιν Σέσκο. Ο άσος της Λειψίας είχε μία “οβίδα” στο δοκάρι κόντρα στη Δανία και γενικά έδειξε πως είναι ένα επίπεδο μόνος του για τους Σλοβένους, αφού μιλάμε για έναν επιθετικό με προοπτική να παίξει κάποια στιγμή στην Premier League. Απέναντι στη Σερβία, αναμένεται να βρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να γίνει απειλητικός.

Με μνήμες από το προηγούμενο Euro

Η δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου, ολοκληρώνεται στις 19:00, στη Φρανκφούρτη με την αναμέτρηση της Δανίας κόντρα στην Αγγλία. Ένα παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες από το προηγούμενο Euro, όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά, με την Αγγλία να παίρνει δραματική πρόκριση επί των Δανών, στην παράταση.

Η Δανία θα κυνηγήσει τώρα μία άτυπη ρεβάνς, αλλά η αλήθεια είναι πως η εικόνα της στην πρεμιέρα με τη Σλοβενία δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική. Όχι ότι οι Άγγλοι εντυπωσίασαν απέναντι στους Σέρβους. Τουναντίον, η νίκη με 1-0 για τα “τρία λιοντάρια” ήρθε με απόλυτο κυνισμό και ελάχιστο θέαμα.

Παίκτης κλειδί για τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στην πρεμιέρα ήταν ασφαλώς ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος πέτυχε με κεφαλιά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης κινείται σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Χάρι Κέιν και έχει τη δυνατότητα να πατάει την περιοχή και να γίνεται απειλητικός. Άλλωστε, προέρχεται από μία ονειρική σεζόν, με 19 γκολ στη La Liga και 4 στο Champions League. Σε πολύ καλές τιμές το ενδεχόμενο να βρει τουλάχιστον μία τελική on target κόντρα στους Δανούς.

Προκρίνονται χέρι-χέρι Ισπανία και Ιταλία

Το κυρίως πιάτο σερβίρεται στις 22:00, στο Γκελζενκίρχεν, εκεί που όλοι περιμένουν να δουν τη μονομαχία ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία. Δύο από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες και ασφαλώς εκ των φαβορί για να πάνε όλο το δρόμο μέχρι το Βερολίνο. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Σκουάντρα Ατζούρα είναι η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ρόχα η μοναδική ομάδα που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα back to back το 2008 και το 2012.

Και οι δύο άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις την πρώτη αγωνιστική. Η Ισπανία κέρδισε με 3-0 την Κροατία, κάνοντας κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο γήπεδο στο πρώτο 45λεπτο. Η Ιταλία από την πλευρά της, έδειξε χαρακτήρα μετά το γρήγορο γκολ των Αλβανών στα 23 δευτερόλεπτα και ανέτρεψε άμεσα την κατάσταση μέχρι το 16ο λεπτό (2-1), φτάνοντας τελικά δίκαια στην επικράτηση.

Με δεδομένο, ότι Κροατία και Αλβανία έμειναν στην ισοπαλία την Τετάρτη, Ισπανοί και Ιταλοί ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση στον όμιλο και πρακτικά μπορούν να προκριθούν από σήμερα στην επόμενη φάση με μία ισοπαλία, πιάνοντας και οι δύο στους τέσσερις βαθμούς.

Ούτως ή άλλως, στις επτά προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν σε τελική φάση Euro, Ισπανία και Ιταλία έφεραν τέσσερις ισοπαλίες, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν μόνο το αποτέλεσμα μετά την ολόκληρη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και όχι την παράταση ή τα πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, το “Χ” στο μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στους Φούριας Ρόχας και τους Ατζούρι κρίνεται η πιο ενδεδειγμένη λύση.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ