ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Netherlands's Cody Gakpo, center, celebrates after scoring his side's sixth goal during the Euro 2024 group B qualifying soccer match between Gibraltar and the Netherlands, at the Argarve Stadium outside Faro, Portugal, Tuesday, Nov. 21, 2023. (AP Photo/Joao Matos)
Netherlands's Cody Gakpo, center, celebrates after scoring his side's sixth goal during the Euro 2024 group B qualifying soccer match between Gibraltar and the Netherlands, at the Argarve Stadium outside Faro, Portugal, Tuesday, Nov. 21, 2023. (AP Photo/Joao Matos) AP PHOTO/JOAO MATOS

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται και απόψε το Euro 2024, ξεχωρίζει ασφαλώς το μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Γαλλία.

Χρονικά, το πρόγραμμα ανοίγει το παιχνίδι της Σλοβακίας με την Ουκρανία. Η Σλοβακία ήταν υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη έκπληξη της πρεμιέρας, αφού κέρδισε με 1-0 το Βέλγιο και μπήκε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Το γρήγορο γκολ στο 7', η ηρωική της άμυνας και λίγο η τύχη στις φάσεις που το Βέλγιο πλησίασε το 1-1 έκαναν τη διαφορά.

Στον αντίποδα, η Ουκρανία υπέστη ήττα σοκ στην πρεμιέρα, με 3-0 από τη Ρουμανία. Παρότι είχε φαινομενικά τον έλεγχο (66%), υπέστη ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα, πληρώνοντας κυρίως τις γκάφες του γκολκίπερ Λούνιν.

Πιθανότατα, ο Σεργκέι Ρεμπρόφ θα προχωρήσει σήμερα σε αλλαγές, αντικαθιστώντας τον γκολκίπερ της Ρεάλ με τον Τρούμπιν (Μπενφίκα), ενώ όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός Γιαρμολένκο, αντί του Τσιγκάνκοφ. Η Ουκρανία βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και είναι υποχρεωμένη απόψε να παίξει για τη νίκη. Στην πρεμιέρα, παρότι έχασε, έκανε 576 πάσες. Παρόμοια εικόνα αναμένεται και κόντρα στη Σλοβακία, με τους Ουκρανούς δηλαδή να έχουν την μπάλα και να προσπαθούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Εφικτό το Over 524,5 πάσες της Ουκρανίας.

Επιστρέφει ο Λεβαντόβσκι

Για τον τέταρτο όμιλο, το παιχνίδι της Πολωνίας με την Αυστρία έχει χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το Euro με ήττα. Αυτό σημαίνει ότι όποια χάσει απόψε, ουσιαστικά χάνεται.

Η Πολωνία, παρότι δεν είχε τον Λεβαντόβσκι στη σύνθεσή της, το πάλεψε με την Ολλανδία. Προηγήθηκε μάλιστα στο σκορ, αλλά τελικά δέχθηκε την ανατροπή με 2-1, στο 83'. Από την άλλη, η Αυστρία λύγισε με ένα αυτογκόλ (1-0) κόντρα στη Γαλλία, αλλά ήταν άκρως ανταγωνιστική και κυρίως συμπαγής, επιτρέποντας λιγοστές ευκαιρίες στους ποιοτικούς τρικολόρ.

Με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες καίγονται απόψε για τη νίκη, το Goal/Goal είναι λογικά η πρώτη στοιχηματική σκέψη. Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του Λεβαντόβσκι στην 11αδα της Πολωνίας είναι σίγουρο πως θα προσφέρει άλλη οντότητα στην επίθεσή της. Το ενδεχόμενο να βρει τουλάχιστον μία τελική on target ο φορ της Μπαρτσελόνα μοιάζει αρκετά πιθανό.

Ερωτηματικό με Εμπαπέ

Η βραδιά θα κλείσει με το πολύ μεγάλο ματς ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Γαλλία, δύο ομάδες που διατηρούν υψηλές βλέψεις κι έχουν ως στόχο να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Η Ολλανδία μπορεί να κέρδισε δύσκολα την Πολωνία την πρώτη αγωνιστική, όμως δημιούργησε αρκετές φάσεις κι έδειξε τις προθέσεις της για επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Γαλλία με τη σειρά της, δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή απέναντι στην Αυστρία, είχε όμως την ουσία και αυτό είναι που μετράει στο τέλος της μέρας.

Το μεγάλο ερωτηματικό ασφαλώς, έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Εμπαπέ, ο οποίος έσπασε τη μύτη του στο πρώτο παιχνίδι και είναι αβέβαιο αν θα αγωνιστεί κόντρα στους οράνιε. Ο σούπερ σταρ των δευτεραθλητών κόσμου προπονήθηκε με μάσκα την Πέμπτη, ωστόσο δεν θα προξενήσει έκπληξη αν ο Ντεσάμ αποφασίσει να τον προστατεύσει κόντρα στους Ολλανδούς.

Φυσικά, ακόμη κι αν ο νέος άσος της Ρεάλ δεν ξεκινήσει στην 11αδα, η Γαλλία έχει μία πληθώρα ποιοτικών λύσεων στην επίθεσή της (Τουράμ, Ντεμπελέ, Μουανί, Μπαρκολά, Κομάν). Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι Γάλλοι διατηρούν εξαιρετική πρόσφατη παράδοση απέναντι στην Ολλανδία, με 7-0-1 στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους.

Σε κάθε περίπτωση, ανάμεσα σε δύο τόσο υψηλού επιπέδου ομάδες, θα είναι έκπληξη αν δεν επιβεβαιωθεί το Goal/Goal. Άλλωστε, η Ολλανδία σκοράρει τουλάχιστον ένα τέρμα εδώ και 14 αγώνες, ενώ η Γαλλία έχει βρει δίχτυα και στα 13 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ