ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Τα τρία άχαστα της ημέρας
Ο Ρομέλου Λουκάκου με τη φανέλα του Βελγίου AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Ολοκληρώνεται απόψε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στο Euro 2024, με δύο παιχνίδια για το έκτο γκρουπ κι ένα για το πέμπτο.

Πρώτο ματς χρονικά, στο Αμβούργο, ανάμεσα στη Γεωργία και την Τσεχία. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το τουρνουά με ήττα, επομένως το μεταξύ τους ματς έχει εκ των πραγμάτων χαρακτήρα τελικού.

Η Γεωργία ηττήθηκε με 3-1 από την Τουρκία, παρουσίασε όμως ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο και κυριολεκτικά της έλειψαν λεπτομέρειες για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα βρέθηκε και η Τσεχία απέναντι στην Πορτογαλία, ωστόσο στο τέλος γνώρισε την ανατροπή με 2-1, πληρώνοντας δύο ατομικά λάθη.

Από τη στιγμή που εδώ ο χαμένος χάνεται, είναι λογικό ως πρώτη σκέψη να έρχεται το Goal/Goal, αφού και οι δύο ομάδες θα παίξουν με στόχο τη νίκη. Σε ό,τι αφορά στα ειδικά στοιχήματα, στην επιθετική γραμμή της Τσεχίας ξεχωρίζει ο Πάτρικ Σικ. Στο ματς με την Πορτογαλία δεν φάνηκε ιδιαίτερα, διότι οι Τσέχοι είχαν παθητικό ρόλο, όμως κόντρα στη Γεωργία ο φορ της Λεβερκούζεν είναι δεδομένο πως θα βρει περισσότερες στιγμές για να απειλήσει. Μέσα στις δυνατότητές του ασφαλώς να βρει μία τελική on target. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του προηγούμενου Euro με πέντε γκολ, όσα είχε βάλει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με τις τελικές της Πορτογαλίας

Η δράση στη συνέχεια μεταφέρεται στο Ντόρτμουντ, εκεί όπου η Τουρκία υποδέχεται την Πορτογαλία του Κριστιάνο, ο οποίος έγραψε ιστορία, αφού συμμετέχει για έκτη φορά σε τελική φάση Euro.

Η Πορτογαλία μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση της Τσεχίας, ωστόσο έδειξε την απαιτούμενη υπομονή και κυρίως ήταν κυριαρχική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. 61% κατοχή, 19-5 οι τελικές και 13-0 τα κόρνερ αποτυπώνουν και στατιστικά την ολοκληρωτική κυριαρχία της στο γήπεδο.

Δεν προξενεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι είναι το καθαρό φαβορί και απέναντι στην Τουρκία. Άλλωστε, οι Ιβηρες μετρούν 11/11 νίκες σε επίσημα ματς με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους, ενώ διατηρούν και εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Τούρκους, με 6/6 νίκες επίσης σε επίσημα ματς.

Στοιχηματικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελικές των Πορτογάλων. Το βασικό line βρίσκεται στο 14,5, ένα όριο που μοιάζει βατό για να βγάλει το Over η παρέα του Κριστιάνο. Όπως είπαμε, στην πρεμιέρα η Πορτογαλία πλησίασε τις 20 και τώρα απέναντί της θα βρει την Τουρκία, η οποία όπως φάνηκε και κόντρα στη Γεωργία δεν είναι και η πιο σταθερή ή συμπαγής άμυνα της διοργάνωσης.

Καλείται να βγάλει αντίδραση το Βέλγιο

Τελευταία στάση το Σάββατο στην Κολωνία για το κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Ρουμανία. Το Βέλγιο έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα, καθώς ηττήθηκε από τη Σλοβακία και πλέον βρίσκεται στα σχοινιά. Στη Ρουμανία αντίθετα, βγήκαν τα πάντα στο πρώτο της παιχνίδι και κέρδισε με 3-0 την Ουκρανία. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στην ιστορία των Ρουμάνων, σε 17 ματς συνολικά σε τελική φάση Euro!

Η ομάδα του Εντι Ιορντανέσκου είναι ο ορισμός του σκληροτράχηλου συνόλου, κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός ότι μετράει μόνο μία ήττα στα τελευταία 16 παιχνίδια και αυτή σε φιλικό με τη φορμαρισμένη Κολομβία.

Το Βέλγιο βέβαια, έστω κι αν δεν έχει πλέον τη χρυσή γενιά των περασμένων ετών, εξακολουθεί να είναι μία πολύ πιο κλασάτη και ποιοτική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι κόκκινοι διάβολοι θα προσπαθήσουν απόψε να διορθώσουν το λάθος της πρεμιέρας και να μπουν ξανά γερά στο κόλπο της πρόκρισης, όπως έκανε και η Ουκρανία χθες, κερδίζοντας με 2-1 τη Σλοβακία.

Αν το Βέλγιο λυγίσει τους Ρουμάνους, τότε στον 5ο όμιλο όλα θα είναι ανοιχτά την τελευταία αγωνιστική, αφού και οι τέσσερις ομάδες θα έχουν από τρεις βαθμούς. Όπως και να έχει, ο άσος είναι δικαιολογημένα φαβορί, αφού οι Βέλγοι έχουν μονάδες όπως ο Λουκάκου, ο Ντε Μπρόινε, ο Ντοκού, ο Τροσάρ και ο Τίλεμανς, που μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη διαφορά με μία ενέργειά τους.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ