ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Germany's Jamal Musiala dribbles past Hungary's Barnabas Varga during a Group A match between Germany and Hungary at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Wednesday, June 19, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Germany's Jamal Musiala dribbles past Hungary's Barnabas Varga during a Group A match between Germany and Hungary at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Wednesday, June 19, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η δράση στο Euro 2024. Το μενού απόψε περιλαμβάνει δύο παιχνίδια, αμφότερα για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική στον πρώτο όμιλο.

Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα της διοργάνωσης που εξασφάλισε την πρόκρισή της στη νοκ άουτ φάση, επικρατώντας την περασμένη Τετάρτη με 2-0 της Ουγγαρίας. Επόμενος στόχος για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν η πρωτιά στον όμιλο, προκειμένου να έχει το καλύτερο δυνατό σταύρωμα στους “16”.

Αυτή θα κριθεί απόψε στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Ελβετία, η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους “16”, με 4 βαθμούς στα πρώτα δύο ματς κόντρα σε Ουγγαρία και Σκωτία. Μάλιστα, αν οι Ελβετοί κερδίσουν απόψε τους Γερμανούς, θα τερματίσουν αυτοί πρώτοι. Η Μάνσαφτ αντίθετα, παίζει ουσιαστικά για δύο αποτελέσματα, αφού βολεύεται και με ισοπαλία.

Βέβαια, ο Νάγκελζμαν ξεκαθάρισε πως στόχος είναι το 3/3 στο γκρουπ και μάλιστα τόνισε πως δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε αλλαγές και ροτέισον, διότι θέλει η ομάδα του να μην χάσει το ρυθμό της εν όψει του πρώτου νοκ άουτ.

Γενικά, η Γερμανία έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ένα σύνολο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προχωρήσει βαθιά μέσα στο τουρνουά και παρότι η Ελβετία είναι σαφώς πιο απαιτητικός αντίπαλος από την Ουγγαρία και τη Σκωτία, το διπλό έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο. Παρότι λοιπόν, η Μάνσαφτ μπορεί να κάνει απόψε τη δουλειά της και με ισοπαλία, είναι δεδομένο πως θα παίξει για τη νίκη, προκειμένου να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στους “16”. Άλλωστε, κόντρα στην Ελβετία διατηρεί εντυπωσιακή παράδοση, με ρεκόρ 16-4-1 στις τελευταίες 21 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο να βρει μία τελική στο στόχο ο Τζαμάλ Μουσιάλα. Το δεκάρι των Γερμανών είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με δύο γκολ, διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και το πιθανότερο είναι πως θα απειλήσει και την εστία του Γιαν Ζόμερ. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι η Γερμανία επιθετικά ήταν καταιγιστική στα πρώτα δύο ματς, έχοντας 20 τελικές με τη Σκωτία και 19 με την Ουγγαρία.

Τελικός στη Στουτγάρδη

Στο άλλο ματς του ομίλου, στη Στουτγάρδη, η Σκωτία κοντράρεται με την Ουγγαρία, σε ένα ματς πραγματικό τελικό. Και οι δύο ομάδες μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης.

Η Σκωτία θεωρητικά διατηρεί ελπίδες και για τη δεύτερη, αν κερδίσει και παράλληλα ηττηθεί η Ελβετία, ωστόσο στη διαφορά τερμάτων υστερεί σημαντικά των Ελβετών (-6 αυτή τη στιγμή), επομένως δεν κρίνεται ρεαλιστικό το σενάριο να βάλει από κάτω τους Ελβετούς σε πιθανή ισοβαθμία στους 4 βαθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι Βρετανοί ξέρουν πως με 4 βαθμούς θα είναι στην επόμενη φάση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες. Η Ουγγαρία στον αντίποδα, μετά τις ήττες από Ελβετία και Γερμανία, έχει ταβάνι τους τρεις βαθμούς, άρα δεν είναι σίγουρο ότι μία απλή νίκη μπορεί να της φτάσει, καθώς έχει και αρνητικό συντελεστή τερμάτων (-4).

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, όπως μαρτυρά και το σετ αποδόσεων, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο. Υπό αυτές τις συνθήκες η καλύτερη επιλογή είναι το Goal/Goal.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ