ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Ο Λούκα Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ισπανία
Ο Λούκα Μόντριτς στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ισπανία © 2024 SUNDAY ALAMBA / AP IMAGES

Την Κυριακή οριστικοποιήθηκε η πρόκριση της Γερμανίας ως πρώτης από το πρώτο όμιλο και της Ελβετίας ως δεύτερης. Τα φώτα απόψε πέφτουν στον δεύτερο όμιλο.

Το πολύ μεγάλο ματς της ημέρας διεξάγεται αναμφίβολα στη Λειψία, εκεί όπου η Κροατία κοντράρεται με την Ιταλία. Η Κροατία μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει έναν βαθμό και η Ιταλία τρεις. Σε περίπτωση που κερδίσουν οι Κροάτες και δεν επικρατήσει η Αλβανία της Ισπανίας, τότε η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του γκρουπ. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί ακόμη και με νίκη των Αλβανών, φτάνει να καλύψει τη διαφορά τερμάτων (Κροατία 2-5, Αλβανία 3-4), ένα σενάριο φυσικά που συγκεντρώνει σαφώς λιγότερες πιθανότητες.

Στον αντίποδα, η Ιταλία γνωρίζει ότι προκρίνεται σίγουρα με ισοπαλία. Στο ενδεχόμενο της ήττας, θα πρέπει ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Αλβανία την Ισπανία και μετά θα περιμένει να δει αν θα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα ματς που αναμένεται ανοιχτό μέχρι το φινάλε, αφού η Κροατία δεδομένα θα κυνηγήσει τη νίκη. Από την άλλη, η Ιταλία αν παίξει αποκλειστικά για την ισοπαλία, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να το πληρώσει στο τέλος ακριβά. Άλλωστε, η Σκουάντρα Ατζούρα έχει αρνητική παράδοση (1-3-5) κόντρα στους Κροάτες και φυσικά δεν θέλει να παίξει με τη φωτιά. Το ενδεχόμενο να μπει τουλάχιστον ένα late γκολ μετά το 73' μοιάζει αρκετά πιθανό. Στο πρόσφατο 2-2 της Κροατίας με την Αλβανία σημειώθηκαν τρία γκολ μετά το 73'.

Εξίσου πιθανό ασφαλώς και το Goal/Goal. Η Κροατία θα μπορούσε να σκοράρει και απέναντι στην Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε με 3-0, δεδομένου ότι έχασε πέναλτι με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς. Επίσης, οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της Κροατίας με την Ιταλία, έληξαν όλες στο 1-1.

Για την απόλυτη υπέρβαση η Αλβανία

Στο παιχνίδι του Ντίσελντορφ, το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Η Ισπανία, κερδίζοντας την Κροατία και την Ιταλία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει απόψε σε εκτεταμένο ροτέισον για να προστατεύσει τους βασικούς του εν όψει του πρώτου νοκ άουτ αγώνα.

Αντίθετα, η Αλβανία ψάχνει τη μεγάλη υπέρβαση, μία νίκη δηλαδή που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τη φέρει στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro, στη χειρότερη περίπτωση ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Η ομάδα του Σιλβίνιο αποδείχθηκε πολύ σκληρή κόντρα στην Κροατία. Παρότι δέχθηκε την ανατροπή μέσα σε ένα δίλεπτο στο β' μέρος, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 95' και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Συν τοις άλλοις, η Αλβανία θα έχει ξανά εντυπωσιακή υποστήριξη, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο πλευρό της θα βρεθούν περίπου 30.000 Αλβανοί οπαδοί.

Προφανώς οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί την Ισπανία, ωστόσο το διπλό δεν έχει την παραμικρή αξία, από τη στιγμή που η Ρόχα έχει κλειδώσει την πρωτιά και αυτό το παιχνίδι είναι για την ίδια τυπική διαδικασία. Για την Αλβανία αντίθετα, είναι το ματς της ιστορίας της, επομένως είναι πολύ πιθανό να δούμε στο γήπεδο 11... καμικάζι.

Πάνω σε αυτή τη λογική έχει νόημα να κυνηγήσουμε το Over 1,5 κάρτες των Αλβανών. Υπενθυμίζεται, ότι στην πρεμιέρα με την Ιταλία είχαν πάρει δύο, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική με την Κροατία πήραν τρεις. Βατό το line για να επαληθευτεί το Over ξανά, αφού οι παίκτες του Σιλβίνιο είναι υποχρεωμένοι να επιστρατεύσουν τη δύναμη για να ισορροπήσουν την τεχνική ανωτερότητα των Ισπανών.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ