ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Σερβία | 16 Ιουνίου 2024
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Σερβία | 16 Ιουνίου 2024 @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Πλούσια η αγωνιστική δράση και απόψε στο Euro 2024, με συνολικά τέσσερις αναμετρήσεις, δύο για τον τρίτο όμιλο κι άλλες δύο για τον τέταρτο.

Στο Ντόρτμουντ, η Γαλλία κοντράρεται την Πολωνία, τη μοναδική ομάδα που αποκλείστηκε μαθηματικά από τη δεύτερη αγωνιστική. Στους Πολωνούς υπάρχει ασφαλώς απογοήτευση και το τελευταίο ματς για τον όμιλο είναι εντελώς διαδικαστικό. Από την άλλη, οι τρικολόρ έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ και μένει να φανεί σε ποια θέση θα τερματίσουν.

Το παράδοξο με τη Γαλλία είναι ότι έχει σκοράρει μόλις ένα τέρμα στα πρώτα δύο παιχνίδια της και αυτό με αυτογκόλ. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμ χρωστάει ένα γεμάτο παιχνίδι και ο αντίπαλος απόψε προσφέρεται για να το πετύχει. Φυσικά, υπάρχει ξανά το ερωτηματικό σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στο 0-0 με την Ολλανδία.

Τώρα πάντως οι πιθανότητες να επιστρέψει στη δράση είναι αυξημένες, αφού ο Γάλλος σταρ έχει αρχίσει να συνηθίζει τη μάσκα στη σπασμένη του μύτη. Η τελική απόφαση βέβαια ανήκει στον Ντεσάμπ και δεν θα προξενήσει έκπληξη αν αποφασίσει να τον προστατεύσει εκ νέου εν όψει του πρώτου νοκ άουτ αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί και η νίκη της από ημίχρονο μοιάζει το πιθανότερο σενάριο.

Χωρίς άγχος Ολλανδία και Αυστρία

Στο άλλο παιχνίδι του τέταρτου ομίλου, στο Βερολίνο, η Ολλανδία παίζει με την Αυστρία. Οι οράνιε αυτή τη στιγμή φιγουράρουν στην πρώτη θέση διότι έχουν καλύτερη επίθεση από τους Γάλλους. Η πρωτιά λοιπόν, θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν με τη Γαλλία. Από την άλλη, η Αυστρία με το 3-1 επί της Πολωνίας την προηγούμενη αγωνιστική εξασφάλισε ότι θα βρίσκεται στη χειρότερη περίπτωση ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει το άγχος της πρόκρισης, επομένως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ελεύθερο ματς. Άλλωστε, η Ολλανδία είναι φύσει επιθετική ομάδα και η Αυστρία από την πλευρά της απέδειξε κόντρα στους Πολωνούς τις επιθετικές αρετές της. Στη λογική λοιπόν, ότι θα γίνει ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις, μπορούμε να κυνηγήσουμε το Over 0,5 τελική του Τσάβι Σίμονς, που είναι από τους πιο δραστήριους παίκτες των Ολλανδών, επιχειρεί συχνά μακρινά σουτ, έχει ήδη τέσσερις τελικές στο τρέχων τουρνουά και στο παιχνίδι με τη Γαλλία σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Ντένζελ Ντούμφρις.

Μόνο Under 2,5 στον όμιλο της Αγγλίας

Στον τρίτο όμιλο, η Αγγλία έχει κλειδώσει ότι θα συνεχίσει και στα νοκ άουτ, ωστόσο οι εμφανίσεις της μέχρι στιγμής δεν έχουν πείσει κανέναν. Στην πρεμιέρα κέρδισε με 1-0 τη Σερβία, παίζοντας κυρίως πίσω από την μπάλα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Τη δεύτερη αγωνιστική έφερε 1-1 με τη Δανία, έχοντας και πάλι παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι Δανοί βρήκαν δικαίως την ισοφάριση.

Τα τρία λιοντάρια ψάχνουν επιτέλους μία γεμάτη εμφάνιση, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσουν να τη βρουν απέναντι στη Σλοβενία, η οποία θα τα δώσει όλα για να πάρει έστω την ισοπαλία, που μπορεί να την οδηγήσει στους “16” ακόμη και μέσω της τρίτης θέσης. Φυσικά υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επίπεδο δυναμικής, στόχων και προσδοκιών, όμως κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η Σλοβενία είναι ένα μαχητικό και καλά δουλεμένο σύνολο, που δύσκολα εκτίθεται.

Για αυτό λοιπόν, η καλύτερη επιλογή μοιάζει το 2-3 γκολ, δεδομένου ότι στον τρίτο όμιλο, σε τέσσερα ματς μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί ισάριθμα under 2,5, εν ολίγοις δύσκολα ανοίγουν τα σκορ.

Εξαιρετικά σημαντικό ασφαλώς είναι και το παιχνίδι της Δανίας με τη Σερβία. Ουσιαστικά εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τελικό πρόκρισης. Οι Δανοί μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και με ισοπαλία, οι Σέρβοι, αφού έμειναν ζωντανοί ισοφαρίζοντας στο 95' τη Σλοβενία, την προηγούμενη αγωνιστική, θέλουν τώρα μόνο τη νίκη για να προχωρήσουν στους “16”. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα της Δανίας μέχρι στιγμής είναι πιο πειστική, αλλά η Σερβία είναι μία εντελώς απρόβλεπτη ομάδα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, ακόμη και μέσα στο ίδιο παιχνίδι.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ