ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Τα τρία άχαστα της ημέρας
@2024 AP IMAGES/EBRAHIM NOROOZI

Ολοκληρώνεται απόψε η φάση των ομίλων και παίρνει την τελική του μορφή το δέντρο των νοκ άουτ.

Στον πέμπτο όμιλο τα πάντα είναι ανοιχτά αφού οι και οι τέσσερις ομάδες μπαίνουν στην τελευταία στροφή, έχοντας από τρεις βαθμούς. Στο Σλοβακία – Ρουμανία βέβαια τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς με ισοπαλία προκρίνονται και οι δύο, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο Ουκρανία – Βέλγιο. Για αυτό λοιπόν το "Χ" παίζει σε τιμές φαβορί και είναι το επικρατέστερο σημείο.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι της Στουτγάρδης, οι Ουκρανοί ξέρουν πως αν λήξει ισόπαλο το Σλοβακία – Ρουμανία, τότε για να προκριθούν θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν τους Βέλγους. Ουσιαστικά, η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ, μπορεί να πληρώσει τη βαριά ήττα της στην πρεμιέρα με 3-0 από τη Ρουμανία, που της "χάλασε" σημαντικά τη διαφορά των τερμάτων.

Από την άλλη, το Βέλγιο προκρίνεται σίγουρα με ισοπαλία, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως θα παίξει για τη νίκη, διότι αν τερματίσει στη δεύτερη θέση τότε θα διασταυρωθεί με τη Γαλλία στους "16". Όλα λοιπόν προμηνύουν ένα ανοιχτό παιχνίδι, με φάσεις εκατέρωθεν, ανάμεσα σε δύο αν μη τι άλλο ποιοτικές ομάδες μεσοεπιθετικά. Στη λογική αυτή, αξίζει να κυνηγήσουμε το ενδεχόμενο να βρει έστω μία τελική στο στόχο ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο φορ της Βαλένθια ξεκίνησε το τουρνουά ως αναπληρωματικός, ωστόσο μετά το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σλοβακία, την προηγούμενη αγωνιστική, αναμένεται να ξεκινήσει βασικός απόψε αντί του Αρτέμ Ντόβμπικ.

Ξεκινάει ξανά την 11αδα ο Ρονάλντο

Στον έκτο όμιλο, η Πορτογαλία είναι άνετη και σίγουρα πρώτη. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε ροτέισον κόντρα στη Γεωργία για να προστατεύσει τους περισσότερους βασικούς του εν όψει του πρώτου νοκ άουτ αγώνα. Ο Ισπανός βέβαια τεχνικός, επιβεβαίωσε πως θα ξεκινήσει ξανά κανονικά στην 11αδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ψάχνει το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση και θέλει να γίνει ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά Euro!

Η Γεωργία με νίκη προκρίνεται στην επόμενη φάση, όμως με κορυφαίο παίκτη τον γκολκίπερ της, τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επικρατήσει των Πορτογάλων. Ο άσος της Βαλένθια πραγματοποίησε 11 αποκρούσεις στο 1-1 με την Τσεχία. Το πιθανότερο είναι πως θα κληθεί να κατεβάσει τα ρολά και απέναντι στην Πορτογαλία. Πιθανό ασφαλώς το Over 4,5 αποκρούσεις του Γεωργιανού τερματοφύλακα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τσεχία κοντράρεται με την Τουρκία. Οι Τσέχοι θέλουν μόνο τη νίκη για να προκριθούν. Αντίθετα, οι Τούρκοι περνούν και με ισοπαλία. Μάλιστα, η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα με διαφορά μέχρι δύο γκολ, ως μία από τις καλύτερες τρίτες, αν παράλληλα δεν κερδίσει η Γεωργία την Πορτογαλία. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η τρίτη θέση στέλνει πάνω στην Ισπανία, ενώ η δεύτερη στην Αυστρία, επομένως η Τουρκία θα παίξει με στόχο μίνιμουμ την ισοπαλία.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ