ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Spain's Lamine Yamal, left. Challenges for the ball with Cyprus's Nicholas Yoannou during an Euro 2024 group A qualifying soccer match between Cyprus and Spain, at the Alphamega Stadium stadium in Limassol, Cyprus, Thursday, Nov. 16, 2023. (AP Photo/Petros Karadjias)
Ο Λαμίν Γιαμάλ @ 2023 PETROS KARADJAS / AP IMAGES

Με ακόμη δύο νοκ άουτ αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η δράση στο Euro 2024. Το βράδυ μάλιστα θα ξέρουμε και τους δύο πρώτους προημιτελικούς, μετά τις χθεσινές προκρίσεις της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Πρώτο χρονικά ματς, αυτό στο Γκελζενκίρχεν, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σλοβακία. Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους 8 την Ελβετία, η οποία το Σάββατο απέκλεισε την Ιταλία.

Προφανώς, εδώ το ξεκάθαρο φαβορί είναι η Αγγλία. Είναι αλήθεια πως τα τρία λιοντάρια δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους στη φάση των ομίλων, παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ποιοτικά είναι πολλές σκάλες πάνω από τους Σλοβάκους.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ δυσκολεύτηκε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι στα τρία ματς με Σερβία, Δανία και Σλοβενία, με συνέπεια να σκοράρει μόλις δύο φορές. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι Άγγλοι έχουν την πιο σταθερή άμυνα στη διοργάνωση κι έχουν δεχθεί μόνο ένα γκολ.

Με την επιστροφή μάλιστα του τραυματία Σο, ο Σαουθγκέιτ θα έχει τη δυνατότητα απόψε να χρησιμοποιήσει έναν κανονικό αριστερό μπακ και και όχι τον δεξιοπόδαρο Τρίπιερ, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψει η κανονικότητα και στην αριστερή πτέρυγα. Από εκεί και πέρα, πολλή κουβέντα γίνεται για τους χαφ. Στα πρώτα δύο παιχνίδια ξεκίνησε ο Αλεξάντερ-Αρνολντ, στο τρίτο ο Γκάλαχερ και απόψε μάλλον ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του στο αρχικό σχήμα ο Μέινου.

Για τη Σλοβακία και μόνο η πρόκριση στα νοκ άουτ συνιστά ασφαλώς επιτυχία. Είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο και το 2016, αλλά αποκλείστηκε στο πρώτο νοκ άουτ με 3-0 από τη Γερμανία. Οι Σλοβάκοι απέδειξαν κόντρα σε Βέλγιο, Ουκρανία και Ρουμανία τη μαχητικότητά τους και το πιθανότερο είναι πως αν πέσουν απόψε, αυτό θα γίνει με ψηλά το κεφάλι.

Η Αγγλία με την τετράδα Κέιν, Μπέλιγχαμ, Φόντεν και Σάκα μπροστά θα βρει λογικά τη λύση για να προκριθεί, έστω κι αν δεν έχει καταφέρει να λάμψει μέχρι στιγμής. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με το Under 3,5. Είδαμε άλλωστε και χθες, στα πρώτα δύο νοκ άουτ της διοργάνωσης ότι τα σκορ δεν ξέφυγαν.

Ακλόνητο φαβορί η Ισπανία

Στην Κολωνία, ακολουθεί η αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γεωργία. Εδώ όλοι περιμένουν ασφαλώς την πρόκριση της Ρόχα κι έναν προημιτελικό κόντρα στη Γερμανία, που θα μοιάζει με πρόωρος τελικός.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε ήταν η μόνη που προκρίθηκε από τους ομίλους με 3/3 νίκες. Μάλιστα, επικράτησε με απόλυτα πειστικότητα κόντρα στην Κροατία και την Ιταλία, ενώ την τελευταία αγωνιστική, παρότι έπαιξε με εναλλακτική σύνθεση, κέρδισε και την πεισματάρα Αλβανία.

Στον αντίποδα, η Γεωργία με κορυφαίο παίκτη τον γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι και εκμεταλλευόμενη ότι η Πορτογαλία ήταν αδιάφορη βαθμολογικά στο τρίτο παιχνίδι των ομίλων, κατάφερε να περάσει στα νοκ άουτ, στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση Euro. Τώρα όμως, το εμπόδιο της Ισπανίας μοιάζει ανυπέρβλητο για την παρέα του Κβαρατσκέλια. Αντικατοπτρίζεται αυτό και στις αποδόσεις, όπου ο άσος είναι το καθαρό φαβορί.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως η Ισπανία θα πετύχει μία καθαρή νίκη απέναντι στη Γεωργία, δεδομένου ότι αναμένεται να έχει τον απόλυτο έλεγχο και κατοχή, που λογικά θα ξεπεράσει το 65%. Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ θα είναι κυρίως σε θέση αντίδρασης και δύσκολα θα βρει πολλές στιγμές για να απειλήσει την εστία του Ουνάι Σιμόν.

Σε ατομικό επίπεδο, παρουσιάζει ενδιαφέρον ασφαλώς το ενδεχόμενο να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο Λαμίν Γιαμάλ. Το νέο παιδί του θαύμα του ισπανικού ποδοσφαίρου, έχει ήδη μία ασίστ στο τρέχων τουρνουά από το 3-0 επί της Κροατίας. Επίσης, ο πιτσιρικάς της Μπαρτσελόνα, που ακόμη δεν έχει κλείσει τα 17, φιλοδοξεί να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Euro, καταρρίπτοντας, μετά από 20 χρόνια, το ρεκόρ του Γιόχαν Φονλάντεν, που είχε σκοράρει σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών στην ήττα της Ελβετίας από τη Γαλλία με 3-1, στο Euro 2004.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ