ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Belgium's Romelu Lukaku celebrates after scoring a goal that was then disallowed for offside during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Belgium's Romelu Lukaku celebrates after scoring a goal that was then disallowed for offside during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Μετά τη δραματική πρόκριση της Αγγλίας στα προημιτελικά επί της Σλοβακίας και την επιβλητική της Ισπανίας απέναντι στη Γεωργία, το πρόγραμμα στο Euro 2024 συνεχίζεται απόψε με ακόμη δύο παιχνίδια για τη φάση των 16.

Όλα τα φώτα στις 19:00 θα πέσουν στο Ντίσελντορφ, εκεί όπου η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο σε ένα ζευγάρι με γεμάτο πρόσφατο παρελθόν. Υπενθυμίζεται, ότι το 2018, στον ημιτελικό του Μουντιάλ, η Γαλλία είχε κερδίσει με 1-0 τους Βέλγους στο δρόμο της προς τον Παγκόσμιο τίτλο. Επίσης, το 2021 οι τρικολόρ είχαν κερδίσει 3-2 με ανατροπή τους κόκκινους διαβόλους στα ημιτελικά του Nations League, πριν κατακτήσουν και αυτό το τρόπαιο, κερδίζοντας στον τελικό την Ισπανία.

Το Βέλγιο ασφαλώς έχει αυξημένο κίνητρο και θέλει να πάρει ρεβάνς για αυτές τις ήττες. Βέβαια, η εικόνα του στους ομίλους δεν ήταν και η πιο ενθαρρυντική. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως στο γκρουπ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Αυστρία, αποτυγχάνοντας να κερδίσει την αποκλεισμένη Πολωνία, την τρίτη αγωνιστική.

Το μόνο που κράτησαν οι Γάλλοι από το ματς με τους Πολωνούς ήταν το πρώτο γκολ του Εμπαπέ σε Euro, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Ο σούπερ σταρ πάντως της Ρεάλ φαίνεται πως δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως με την προστατευτική του μάσκα.

Μέχρι στιγμής, κορυφαίος παίκτης της Γαλλίας είναι αναμφίβολα ο Καντέ. Το εντυπωσιακό με τον άσο της Αλ-Ιτιχάντ είναι πως οι τρικολόρ είναι αήττητοι σε 18 παιχνίδια (12-6-0) με αυτόν στην 11αδα, σε τελικές φάσεις μεγάλων τουρνουά.

Με βάση τα όσα έχουν δείξει ως τώρα στη διοργάνωση οι δύο ομάδες, το Under 2,5 είναι λογικά φαβορί, καθώς σε έξι συνολικά ματς στους ομίλους, τρία της Γαλλίας και ισάριθμα του Βελγίου, σημειώθηκαν μόλις έξι γκολ. Ειδικά η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει πετύχει στο Euro 2024 μόλις δύο τέρματα, το ένα με πέναλτι και το άλλο με αυτογκόλ.

Σε ατομικό επίπεδο, το Over 0,5 τελική στο στόχο του Λουκάκου μοιάζει μία επιλογή με πολύ καλές πιθανότητες επαλήθευσης. Ο Βέλγος στράικερ δεν έχει ακόμη σκοράρει στο Euro 2024, ωστόσο μετράει 10 τελικές, εκ των οποίων οι επτά on target. Είναι ασφαλώς το μεγάλο επιθετικό όπλο των Βέλγων και αν τροφοδοτηθεί σωστά μέσα στην περιοχή σίγουρα μπορεί να γίνει απειλητικός για την εστία του Μενιάν.

Καθαρό φαβορί η Πορτογαλία

Στις 22:00 η δράση μεταφέρεται στη Φρανκφούρτη για το παιχνίδι της Πορτογαλίας απέναντι στη Σλοβενία. Η Πορτογαλία προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της, ωστόσο στο τελευταίο της παιχνίδι έχασε με 2-0 από τη Γεωργία, πληρώνοντας την απόφαση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να κάνει διευρυμένο ροτέισον. Έσπασε έτσι ένα αήττητο σερί 12 αγώνων σε επίσημα ματς.

Ο Ισπανός ομοσπονδιακός πάντως, ξεκούρασε τους περισσότερους βασικούς του εν όψει του πρώτου νοκ άουτ αγώνα με τη μαχητική Σλοβενία, η οποία πέρασε με τρεις ισοπαλίες κόντρα σε Δανία, Σερβία και Αγγλία.

Οι Σλοβένοι με πρωταγωνιστές τους άσους του Παναθηναϊκού, Τσέριν και Σπόραρ θεωρούνται ήδη επιτυχημένοι με την πορεία που έχουν κάνει. Αντίθετα, η Πορτογαλία έχει ασφαλώς πολύ μεγαλύτερες βλέψεις και στόχος της είναι να προχωρήσει όσο πιο βαθιά γίνεται μέσα στο τουρνουά.

Με βάση την ατομική ποιότητα και τη δυναμική των δύο ομάδων, είναι απολύτως φυσιολογικό ο άσος να προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί. Μπορεί ωστόσο να συνδυαστεί και με το Under 3,5, στη λογική ότι η Σλοβενία είναι ένα πειθαρχημένο σύνολο, που έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στα πρώτα τρία ματς της διοργάνωσης. Ούτως ή άλλως και η Πορτογαλία μέτρησε 3/3 Under 3,5 στον όμιλο με Τσεχία, Τουρκία και Γεωργία.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ