ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO

Τα τρία άχαστα της ημέρας

Austria's Christoph Baumgartner celebrates with Austria's head coach Ralf Rangnick after scoring his side's second goal during a Group D match between Poland and Austria at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Friday, June 21, 2024. (AP Photo/Petr Josek)
Austria's Christoph Baumgartner celebrates with Austria's head coach Ralf Rangnick after scoring his side's second goal during a Group D match between Poland and Austria at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Friday, June 21, 2024. (AP Photo/Petr Josek) AP PHOTO/PETR JOSEK

Τελευταία ημέρα για τη φάση των 16 με δύο αναμετρήσεις, το Ρουμανία – Ολλανδία και το Αυστρία – Τουρκία, από τις οποίες θα ολοκληρωθεί η οκτάδα του Euro.

Στο Μόναχο, η Ρουμανία αντιμετωπίζει την Ολλανδία σε ένα ματς, όπου με βάση τις αποδόσεις υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους οράνιε. Οι Ολλανδοί, παρότι τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλό τους, πίσω από την Αυστρία και τη Γαλλία είχαν την τύχη να πέσουν σε βατό μονοπάτι και πλέον ο δρόμος είναι θεωρητικά ανοικτός για να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Η ομάδα βέβαια έχει δεχθεί έντονη κριτική από τα ΜΜΕ της χώρας για τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο της νοκ άουτ ψάχνει πειστικές απαντήσεις για να αλλάξει το κλίμα.

Στον αντίποδα, η πορεία της Ρουμανίας κρίνεται ήδη επιτυχημένη, δεδομένου ότι θα παίξει σε νοκ άουτ ματς για το Euro, για πρώτη φορά μετά το 2000. Οι Ρουμάνοι σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχουν μόλις δύο νίκες σε 19 αγώνες (2-6-11). Πρέπει όμως να σημειωθεί πως είναι σκληρά καρύδια από τότε που τους ανέλαβε ο Εντουαρντ Ιορντανέσκου (γιος του Άνχελ Ιορντανέσκου) και στα 18 τελευταία παιχνίδια, φιλικά και επίσημα, έχουν γνωρίσει μόνο δύο ήττες, από το Βέλγιο και την Κολομβία.

Η νίκη της Ολλανδίας έχει τον πρώτο λόγο σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις, ωστόσο η Ρουμανία είναι ένα σκληροτράχηλο και καλά οργανωμένο σύνολο, που παλεύει κάθε ματς με νύχια και δόντια. Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να επιλέξουμε το ενδεχόμενο οι Ρουμάνοι να δεχθούν περισσότερες κάρτες από τους Ολλανδούς. Το έκαναν άλλωστε στη φάση των ομίλων, τόσο κόντρα στη Σλοβακία, όσο και με το Βέλγιο.

Ενδιαφέρουσα επιλογή επίσης το σενάριο να βρει τουλάχιστον μία τελική στο στόχο ο Κόντι Χάκπο. Ο άσος της Λίβερπουλ είναι από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ της Ολλανδίας, έχει μέχρι στιγμής επτά τελικές στο τουρνουά κι έχει βρει σε όλα τα ματς τουλάχιστον μία on target.

Σαν το σπίτι του στη Λειψία ο Μπαουμγκάρτνερ

Η φάση των 16 ολοκληρώνεται το βράδυ στη Λειψία, εκεί όπου η Αυστρία θα αντιμετωπίσει την Τουρκία. Η Αυστρία είναι ασφαλώς από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Euro 2024, δεδομένου ότι βρέθηκε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και όμως προκρίθηκε ως πρώτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλία και στην τρίτη την Ολλανδία.

Γενικά, η Αυστρία έχει πλέον φουσκώσει με αυτοπεποίθηση και βλέπει ότι μπορεί με βάση τις διασταυρώσεις να προχωρήσει πολύ βαθιά μέσα στο τουρνουά, πέρα από κάθε προσδοκία. Άλλωστε, μιλάμε για μία ομάδα που στα τελευταία 19 παιχνίδια της, φιλικά και επίσημα έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ με 14 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

Η Τουρκία από την πλευρά της, πέρασε με δραματικό τρόπο στα νοκ άουτ, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η Τσεχία έμεινε από νωρίς, μόλις στο 20ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, ωστόσο το βασικό ζητούμενο, η παρουσία της δηλαδή στα νοκ άουτ, επιτεύχθηκε. Επόμενος στόχος για την ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα η πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Ιταλός τεχνικός πάντως, έχει να διαχειριστεί δύο σημαντικές απουσίες, αφού είναι τιμωρημένοι τόσο ο Σαμέτ Ακαϊντίν, που λογίζεται ως βασικός στόπερ στη διοργάνωση, όσο κυρίως ο ηγετικός χαφ Χακάν Τσαλχάνογλου. Αμφότεροι είναι τιμωρημένοι διότι συμπλήρωσαν κάρτες.

Το ματς είναι εξ ορισμού αμφίρροπο και είναι δύσκολο να πας ξεκάθαρα σε μία από τις δύο πλευρές. Η Αυστρία διατηρεί ένα προβάδισμα, διότι δείχνει πιο ισορροπημένο σύνολο σε άμυνα και επίθεση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κορμός της απαρτίζεται κυρίως με παίκτες που αγωνίζονται στην Bundesliga και γνωρίζουν άριστα τα γερμανικά γήπεδα.

Ένας εξ αυτών είναι ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ, ο οποίος μάλιστα θα αγωνιστεί απόψε στην έδρα της ομάδας του, της Λειψίας, επομένως θα νιώθει πραγματικά σαν το σπίτι του. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει σημειώσει έξι γκολ στις τελευταίες οκτώ συμμετοχές του με το εθνόσημο.

Στην ήττα από τη Γαλλία ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης, έχοντας δύο τελικές on target. Στο 3-1 επί της Πολωνίας σημείωσε το δεύτερο γκολ των Αυστριακών, ενώ στο 3-2 επί της Ολλανδίας, μπήκε αλλαγή στο 62' κι έδωσε την ασίστ στο νικητήριο τέρμα του Ζάμπιτσερ. Εκτός απροόπτου ο Ραλφ Ράνγκνικ θα τον ξεκινήσει βασικό απόψε, επομένως μπορούμε να ζητήσουμε από τον Μπαουμγκάρτνερ είτε να σκοράρει, είτε να δώσει ασίστ.

TAGS ΑΧΑΣΤΑ ΤΟΥ EURO BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EURO ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ