Γραμματικοπούλου: "Για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την ήττα, αλλά και τη νίκη"
Η προπονήτρια του τμήματος Τάε Κβον Ντο του Ολυμπιακού, Βίκη Γραμματικοπούλου, μίλησε στο κανάλι του Ερασιτέχνη για το ξεκίνημά της στον σύλλογο, τη νέα αρχή του τμήματος, για το το άθλημα και τα οφέλη του.
Η καινούργια προπονήτρια του τμήματος Τάε Κβον Ντο του Ολυμπιακού, Βίκη Γραμματικοπούλου, η οποία αντικατέστησε τον Μιχάλη Μουρούτσο, μίλησε στο κανάλι του Ερασιτέχνη για το ξεκίνημά της στον σύλλογο, τη νέα αρχή του τμήματος, για το το άθλημα και τα οφέλη του.
Αναλυτικά τόνισε στο OSFPtv:
"Νέα αρχή στον Ολυμπιακό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ανήκω σε αυτό το μεγάλο αθλητικό σωματείο. Ο Ολυμπιακός με τίμησε με την επιλογή του αυτή και θέλω να φανώ αντάξια της τιμής αυτής! Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι να μεταδώσω όλα όσα έχω μάθει κατά την ενασχόληση μου με το άθλημα. Οι προπονητές καταξιώνονται αναδεικνύοντας καλούς αθλητές και στη συνέχεια πρωταθλητές, αλλά όλα αυτά γίνονται με σωστή δουλειά και υπομονή. Οι στόχοι που έχω θέσει είναι να έχουμε μια ομάδα ενωμένη, δυνατή και με αγωνιστικό χαρακτήρα. Και γιατί όχι να στελεχώσουμε κι εμείς με ένα μέλος του Ολυμπιακού στην Εθνική. Παράλληλα, όμως, να είναι και ένας χώρος φιλικός για τα παιδιά, να έρχονται και να φεύγουν με ένα χαμόγελο!
Το Τάε Κβον Ντο, εκτός από πλεονεκτήματα στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, προσφέρει ψυχική και πνευματική υγεία, εμπνέει σεβασμό, ευγένεια, μετριοφροσύνη, αλλά και αυτοκυριαρχία. Θα προέτρεπα ένα μικρό παιδί να ξεκινήσει το Τάε Κβον Ντο, γιατί είναι μία ψυχαγωγική και ευχάριστη παραγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από την έμφυτη ανάγκη για κίνηση και δημιουργική έκφραση. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει, ότι ένα παιδί, ένας ενήλικας να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία.
Ο αθλητισμός σε νεαρή ηλικία φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης, αντίληψης και κρίσης, ενώ έχει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την επικοινωνία. Τα παιδιά διαχειρίζονται πιο εύκολα το άγχος τους και τον θυμό τους, εξωτερικεύοντας το στην προπόνηση με υγιή τρόπο. Τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο, τα εξωτερικεύουν στο Τάε Κβον Ντο και αυτό τα βοηθάει για την ένταξη τους στην κοινωνία.
Ένας πρωταθλητής δεν γίνεται τυχαία ή ξαφνικά. Τυχαία ή ξαφνικά μπορεί να γίνει μόνο μια φορά και αυτό δεν επαναλαμβάνεται! Για να γίνει πρωταθλητής πρέπει να έχεις πίστη, υπομονή και να κάνεις σκληρή δουλειά. Εγώ συμβουλεύω τα νέα παιδιά, ότι για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την ήττα, αλλά και τη νίκη. Και ότι το Τάε Κβο Ντο είναι πάθος και μεράκι".