Η σχολή προπονητών και η κόντρα Πολιτείας - ETU
Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση Τάε Κβον Ντο με φόντο την σχολή προπονητών της δεύτερης στη Χαλκιδική. Ξεκίνησαν επαφές για να λυθεί το πρόβλημα.
Τα τελευταία 24ώρα έχει ξεσπάσει μία μάχη ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τάε Κβον Ντο (ETU). Ο πρόεδρος της τελευταίας, Θανάσηε Πραγαλός, απειλεί με αποκλεισμό τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες εάν δεν αναγνωριστούν τα πτυχία που πήραν όσοι συμμετείχαν στη σχολή προπονητών που διοργανώθηκε από εκείνη.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα πάμε στο 2012 όταν και από τις 20/2 μέχρι τις 11/3 πραγματοποιήθηκε σχολή προπονητών στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τάε Κβον Ντο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος.
Για τη συμμετοχή τους οι περίπου 144 συμμετέχοντες πλήρωσαν 1.000 ευρώ και ανάλογα με τις προδιαγραφές που πληρώσουν θα μπορούσαν να πάρουν Δίπλωμα Α', Β' και Γ' κατηγορίας. Όπως τονιζόταν στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η Ελληνική Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι "η Σχολή Προπονητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (E.T.U.), δεν σχετίζεται και δεν υποκαθιστά την Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α. για την χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος του Προπονητή Ταεκβοντό".
Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε εκείνη η ανακοίνωση: "Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό (WTF) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) διοργανώνουν:
Σχολή Προπονητών Ταεκβοντό
Ημερομηνία: 20/2 – 11/3/2012
Τόπος: Πολύγυρος Χαλκιδικής
Δικαίωμα Συμμετοχής:
Δίπλωμα Γ’ κατηγορίας:
• Ηλικία άνω των 18 ετών
• Απόφοιτος Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής
• Κάτοχος αναγνωρισμένου διπλώματος Νταν (1ου & 2ου)
Δίπλωμα Β’ κατηγορίας:
• Ηλικία άνω των 24 ετών
• Απόφοιτος Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής
• Κάτοχος αναγνωρισμένου διπλώματος Νταν (3ου, 4ου & 5ου)
Δίπλωμα Α’ κατηγορίας:
• Ηλικία άνω των 30 ετών
• Απόφοιτος Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής
• Κάτοχος αναγνωρισμένου διπλώματος Νταν (6ου και άνω)
Πρόγραμμα σπουδών:
Θεωρητική διδασκαλία (70 ώρες): Αθλητική Ψυχολογία, Φυσικοθεραπεία-Πρώτες Βοήθειες, Προπονησιολογία, Διαιτολογία, Κανονισμοί Διαιτησίας (Αγωνιστικών και Τεχνικών Πρωταθλημάτων), Αθλητικό Δίκαιο.
Πρακτική διδασκαλία (33 ώρες): Βασική τεχνική & Φόρμες (Πούμσε), Τακτική & Αγωνιστικό (Νέες εφαρμογές με ηλεκτρονικούς θώρακες), Κανονισμοί Αγώνων (Πράξη).
Παράβολο Συμμετοχής στην E.T.U.: 1.000 Ευρώ
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η Σχολή Προπονητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (E.T.U.), δεν σχετίζεται και δεν υποκαθιστά την Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α. για την χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος του Προπονητή Ταεκβοντό".
Η αναγνώριση που ζητούν οι συμμετέχοντες
Κάπου εδώ επιστρέφουμε στο σήμερα όπου οι συμμετέχοντες σε εκείνη τη σχολή προπονητών ζητούν την αναγνώριση των πτυχίων τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Φυσικά, σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι για να γίνει κάποιος προπονητής πέρα από το όποιο δίπλωμα πρέπει να έχει και την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Εδώ είναι που υπάρχει και η μεγάλη κόντρα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πολιτεία. Από την πλευρά της η ETU σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι το 2014 είχε "αποφάσισε την ισοτιμία των πτυχίων προπονητών ETU", ενώ φέτος "αποφάσισε τη χορήγησή τους με νέα αυτοτελή απόφασή της". Η απάντηση της Πολιτείας ήρθε κυρίως μέσα από επίσημη δήλωση του Ιούλιου Συναδινού.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε μεταξύ άλλων ότι "στην Ελλάδα υπάρχει συντεταγμένο και θεσμοθετημένο σύστημα επιμόρφωσης, αξιολόγησης και πιστοποίησης αθλητικών στελεχών και προπονητών, που διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και κριτήρια, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των προσώπων που διαπαιδαγωγούν και προετοιμάζουν αθλητικά τους νέους ανθρώπους. Βασικός πυλώνας αυτού του συστήματος είναι οι Σχολές Φυσικής Αγωγής (Δημόσια Α.Ε.Ι.) και σχολές προπονητών, που διοργανώνει η ΓΓΑ βάσει της κείμενης νομοθεσίας, τους οποίους θα στηρίξουμε θεσμικά και θα προστατεύσουμε από κάθε λογής προκλήσεις".
Ουσιαστικά, η βασική διαφωνία των δύο πλευρών αφορά το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκριση από την Πολιτεία για το συγκεκριμένο σεμινάριο με την πλευρά της ETU να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε σεμινάρια που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες χώρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ETU: "Η δυναμική του αθλήματος του ταεκβοντό που εκφράζεται με την συμμετοχή περισσοτέρων από 15 εκατομμύρια αθλητών στην Ευρώπη και με το έντονο ενδιαφέρον των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, μέλη της EBU που πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία της για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, οφείλεται αποκλειστικά σε αποφάσεις της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU).
Για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος έχει αποτελέσει βασικό ρόλο ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), με την πραγματοποίηση σεμιναρίων και σχολών σε ολόκληρη την Ευρώπη, στοχεύοντας στην εξέλιξη της κατάρτισης των τεχνικών του αθλήματος με την συμβολή διεθνών στελεχών και εκπαιδευτών. Τα πτυχία προπονητών ETU αναγνωρίζονται κανονικότατα και οι λαμβάνοντες αυτά ασκούν το επάγγελμα του προπονητή του αθλήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα.
Μετά τις δηλώσεις των αρμοδίων, Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού όπως αυτές κοινοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, θεωρούμε καθήκον μας να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες στους εκπροσώπους της αθλητικής ηγεσίας που από τα λεγόμενα τους προκύπτει ότι αγνοούν τα κάτωθι:
1.Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο (ETU) αποτελεί τον επίσημο φορέα-εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό ,WTF, στην Ευρώπη, αριθμώντας 50 κράτη μέλη, ένα εκ των οποίων είναι η ΕΛΟΤ( σας παραθέτουμε σχετικά το σχετικό link της WTF http://www.worldtaekwondofederation.net/ ).
2.Όλες οι ενέργειες, λειτουργίες και αποφάσεις της ETU είναι αποτέλεσμα των καταστατικών της αρχών και των συμβουλίων της, πάντα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δίκαιο και βρίσκουν αναγνώριση σε όλα τα κράτη μέλη της και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο (ETU) δεν συμπίπτει, φυσικά, με το μέλος της, την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ).
3.Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδος έχει υπό την δικαιοδοσία της αποκλειστικά και μόνο τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και επ' ουδενί τις ευρωπαϊκές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) ΔΕΝ επιχορηγείται από το ελληνικό κράτος, όπως επίσης από κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης, από το σύνολο των 50 κρατών που απαριθμεί τα μέλη της.
4.Όσον αφορά την αναφορά «αστικά σωματεία όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο», η αθλητική ηγεσία της Ελλάδας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η νομική μορφή μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται στο καταστατικό της και όχι στην εταιρική μορφή της έδρας λειτουργίας της.
5. O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), (εν προκειμένω ο κ. Αθανάσιος Πραγαλός) δεν υπάγεται σε οποιοσδήποτε έλεγχο της ελληνικής αθλητικής ηγεσίας.
6. Αναφορικά με τα διπλώματα προπονητών, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό είναι εν αναμονή της επίσημης αναφοράς της ΕΛΟΤ προς αυτήν για τα όσα εξελίσσονται
Πέραν των ανωτέρω διευκρινήσεων θα θέλαμε να προσθέσουμε τα κάτωθι:
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ Κ.Κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΤΙ Η Επιτροπή Ισοτιμιών ΓΓΑ, με το ΔΥ/15-5-2014 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ σε ενδιαφερόμενο προπονητή την ΙΣΟΤΙΜΙΑ του διπλώματος προπονητή TAEKWONDO WTF της Σχολής Προπονητών TAEKWONDO WTF που διεξήχθη στην Ολλανδία από 8/8/2010 -28/8/2010 με διοργανωτή εμάς (ETU ) και στην οποία συμμετείχε, εν συνεχεία με το από 25-6-2014 ΑΠ 19086 έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, με υπογραφή της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης κας ΑΞΑΡΛΗ γνωστοποίησε στον ενδιαφερόμενο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που έπρεπε να αποστείλει μεταξύ των οποίων και παράβολο 147 € που ο προπονητής έχει καταβάλλει.
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΞ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Τα ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕTU λχ στην Χαλκιδική από 10/1-30/1/2011 (ΔΥ/15-5-2014 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ) δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό νομολογία υπέρ της νομιμότητας και της ισοτιμίας αυτών των Σχολών και στο εσωτερικό.
Είναι προφανές πως η αθλητική ηγεσία δεν εμφανίζεται να γνωρίζει την χορήγηση τέτοιων ισοτιμιών των διπλωμάτων σε απόφοιτους σχολών προπονητών ομοσπονδιών εξωτερικού και άλλων αθλημάτων.
Πέραν της απόλυτης νομιμότητας της ιδρύσεως και λειτουργίας τέτοιων σχολών προπονητών από την ETU, σύμφωνα με το καταστατικό της, το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι η σοβαρότητα και αξιοπιστία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΓΓΑ που αλλάζοντας τα μέλη της εμφανίζεται ν’ ανακαλεί ή τουλάχιστον να αμφισβητεί τις ίδιες της τις αποφάσεις. (ως γνωστόν η λειτουργία της Επιτροπής πρέπει να παραμένει ενιαία ανεξαρτήτως αλλαγής προσώπων)
Εάν οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς επιθυμούν την συνδρομή της Δικαιοσύνης είμαστε στη διάθεση της και απολύτως συνεργάσιμοι για κάθε θέμα που αφορά τις σχολές προπονητών ETU.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ Μας , ΗΤΟΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΕΞΗΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-3)………………..
ΕΡΩΤ: Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Ελλήνων αθλητών του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ από τις διεθνείς διοργανώσεις με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ:Θα απαντήσει αναλυτικά ο κ. Συναδινός (σ.σ. ακολουθεί Δελτίο Τύπου). Εγώ θα πω τα εξής: Πρώτον, όλοι θα πρέπει να μάθουν ότι στην Ελλάδα τηρούνται οι Νόμοι. Δεύτερον, παραμάγαζα από τα οποία υπάρχει οικονομικό όφελος, το οποίο δεν δικαιολογείται με βάση αυτό που παρέχουν, αποτελούν προσβολή της νομιμότητας. Επομένως ας γνωρίζουν όλες οι Διεθνείς ομοσπονδίες ότι σε τέτοια ζητήματα, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Όποιοι νομίζουν ότι δια της τεθλασμένης, δηλαδή δια του εξωτερικού, θα πιέσουν την ελληνική Κυβέρνηση, τους λέω ότι θα έπρεπε να είχαν πάρει άλλα μαθήματα από την μέχρι στιγμής πολιτεία μας.
ΣΕ Ο,ΤΙ ΔΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Γ.Γ. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-3)………………..
Επί δεκαετίες η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, επιχορηγούμενων από το κράτος, αθλητικών στελεχών και φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα την εδραίωση της αντίληψης ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί χωρίς κόστος να παρακάμπτει την συντεταγμένη Πολιτεία και τους Νόμους που τη διέπουν, απολαμβάνοντας καθεστώς ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και ασυλίας.
Ανάμεσα σε αυτούς και αστικά σωματεία όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο, η οποία διοργάνωσε το 2011 στην Χαλκιδική «σχολή» προπονητών, χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και μάλιστα έναντι αντιτίμου χιλιάδων ευρώ που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι 144 συμμετέχοντες, μοιράζοντας πτυχία χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Έκτοτε, γίνεται συστηματική προσπάθεια αναγνώρισης των εν λόγω δήθεν πτυχίων ως ισοτίμων των πτυχίων των ΤΕΦΑΑ και σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α. Η προηγούμενη αθλητική ηγεσία ορθώς δεν είχε αναγνωρίσει τα «πτυχία», αλλά για την οριστική λύση είχε παραπέμψει το θέμα στο μέλλον.
Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, πάλι με πρόσχημα τον αποκλεισμό των αθλητών από αγώνες επιχειρείται νέος εκβιασμός……………….
Ως εκ τούτου ας αντιληφθούν οι πάντες ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κύριος Πραγαλός, ούτε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, από το οποίο η ΓΓΑ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της έννομης λειτουργίας του αθλήματος…………..
Στην ηγεσία δεν συγχωρείται η πλήρης, όπως αποδεικνύεται, άγνοιά της, ενώ αποκαλύπτονται θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα και παράνομες αποφάσεις της ίδιας επιτροπής ισοτιμιών ΓΓΑ που εν έτη 2014 αποφάσισε την ισοτιμία των πτυχίων προπονητών ETU και το 2016 δεν αποφάσισε καν την ανάκληση των αποφάσεων της αλλά την μη χορήγηση τους με νέα αυτοτελή απόφαση της. Επειδή, ως εκπρόσωποι της ETU, δεχόμαστε άδικα σοβαρότατη επίθεση σε βάρος των αρχών μας και της λειτουργίας μας από την αθλητική ηγεσία, δηλώνουμε πως δεν επιτρέπουμε την βαριά προσβολή και κατασυκοφάντηση της ETU και του Προέδρου της από την αθλητική ηγεσία και ζητούμε την άμεση ανάκληση των βαρύτατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών σε βάρος της ΕΤU και του Προέδρου της Αθανάσιου Πραγαλού, επιφυλασσόμενοι ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός μας".
Σε ρόλο "πυροσβέστη" η Ε.Λ.Ο.Τ.
Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Από την πλευρά της Ε.Λ.Ο.Τ. γίνεται προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει προκύψει ανάμεσα στις δύο πλευρές και να παρθεί απόφαση αναφορικά με το τι θα γίνει με τους συμμετέχοντες στη σχολή προπονητών της E.T.U. Την ίδια ώρα η Ε.Λ.Ο.Τ. με ανακοίνωση της τοποθετείται και στις καταγγελίες που υπάρχουν από την πλευρά του κ. Συναδινού αναφορικά με τους ισολογισμούς προηγούμενων ετών και τον προϋπολογισμό του 2016 τονίζοντας ότι όλα τα έγγραφα υπήρχαν στη Γ.Γ.Α. και πως εστάλησαν ξανά την Δευτέρα (28/3).
Αναλυτική η σχετική ανακοίνωση: "Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) εκφράζει την έκπληξη, την απορία και την ανησυχία της σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη διαμάχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) για την οποία ουδεμία σχέση έχει η ομοσπονδία μας.
Το πρόβλημα έχει προκύψει από την απόρριψη εκ μέρους της ΓΓΑ του αιτήματος Ελλήνων προπονητών του αθλήματος μας που επιθυμούσαν την αναγνώριση του διπλώματος προπονητή που έλαβαν από σχολές προπονητών που οργάνωσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η ΕΛΟΤ και που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών με απόφαση της ETU από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Φυσεντζίδης στη προσπάθεια τους να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση και να αρθεί ο αποκλεισμός της Ελλάδας συναντήθηκαν άμεσα με τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό και αργότερα την ίδια ημέρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θανάση Πραγαλό.
Στα πλαίσια των επαφών της και με δεδομένη την ευαισθησία όλων των πλευρών η ΕΛΟΤ θεωρεί ότι λίαν συντόμως θα υπάρξει ευνοϊκή λύση στο πρόβλημα.
Η ΕΛΟΤ ελπίζει ότι με τη στήριξη της ΓΓΑ θα βρεθεί η λύση ώστε να εκλείψει η έντονη ανησυχία και αγωνία που προέκυψε στα σωματεία μας και τους αθλητές μας.
Όσον αφορά το θέμα που επίσης προέκυψε σχετικά με την έγκαιρη ή μη χρονικά κατάθεση στη ΓΓΑ των απολογισμών και ισολογισμών 2014 και 2015 καθώς και του προϋπολογισμού του έτους 2016 η ΕΛΟΤ θέλει να πιστεύει ότι το πρόβλημα προήλθε εκ παραδρομής και από κακή ενημέρωση των υπηρεσιών της ΓΓΑ.
Για του λόγου το αληθές λοιπόν σας αναφέρουμε τις ημερομηνίες έγκαιρης κατάθεσης των φακέλων που για κάθε έτος, βάσει νόμου, πρέπει να κατατίθενται μέχρι την 31η Μαρτίου της επόμενης χρονιάς.
Με αριθμό πρωτοκόλλου λήψης 86557/31-3-2015 έφθασαν στο υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, 86668/31-3-2015 στη ΓΓΑ, 2/21645 στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, 23246/31-3-2015 στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2016 εστάλη στη ΓΓΑ και ελήφθη με αριθμό πρωτοκόλλου στις 18 -11-2015.
Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένοι στάλθηκαν εκ νέου χθες 28 Μαρτίου 2016".