BARCELONA OPEN

Αλκαράθ για Τσιτσιπά: "Είναι ωραίος τύπος, θα ξεχάσει ό,τι έγινε στα προηγούμενα ματς"

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Κάρλος Αλκαράθ που απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 3ο του τίτλο στη σεζόν υποστήριξε ότι θα ξεχάσει τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Έλληνα τενίστα.

Έτοιμος και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Βαρκελώνη είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος μετά την εμφατική νίκη επί του Ντάνιελ Έβανς στο 2ο ημιτελικό του Σαββάτου, σφράγισε το σπουδαίο ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό της ATP 500 διοργάνωσης.

Ο 19χρονος Ισπανός θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 3ο του τίτλο στη σεζόν μετά το Indian Wells Masters και το Argentina Open και τον 9ο τίτλο συνολικά στην καριέρα του, στην 12η συμμετοχή του σε τελικό ATP.

Από την άλλη για τον Τσιτσιπά αυτός είναι ο 26ος τελικός καριέρας, διεκδικώντας τον πρώτο του φετινό τίτλο και 10ο συνολικά στην επαγγελματική του διαδρομή.

"Νιώθω πολύ άνετα αγωνιζόμενος εδώ στη Βαρκελώνη. Παίζω καλά. Ο Στέφανος επίσης έχει κάνει εξαιρετικά ματς. Πέρυσι είχαμε ένα πολύ κλειστό ματς εδώ. Ξέρω ότι είναι ένας πολύ ωραίος τύπος εκτός court, οπότε θα προσπαθήσω να ξεχάσω ό,τι είχε γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια και θα επικεντρωθώ στον τελικό, προσπαθώντας για τη νίκη" είπε ο Αλκαράθ ο οποίος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά της Βαρκελώνης το 2022 (6-4, 5-7, 6-2) ενώ έχει ρεκόρ 3-0 κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή τον οποίον επίσης είχε κερδίσει στο US Open 2021 (3-2 σετ) και στο Miami Masters 2022 (2-0).

Η νίκη επί του Έβανς ήταν η 22η φετινή για τον χαρισματικό Ισπανό (22-2 ρεκόρ), έχοντας απουσιάσει από το Australian Open 2023 λόγω τραυματισμού.

"Είναι τόσο ξεχωριστό να παίζω στον τελικό εδώ στη Βαρκελώνη, ένα τουρνουά που λατρεύω να παίζω. Παρακολουθούσα το τουρνουά όταν ήμουν πολύ μικρός και έπαιξα σε αυτό το κλαμπ πρώτη φορά όταν ήμουν 11 ετών. Λατρεύω αυτό το κλαμπ, λατρεύω το τουρνουά και είναι σπέσιαλ που θα έχω την ευκαιρία να σηκώσω ξανά το τρόπαιο εδώ" πρόσθεσε ο Καρλίτο.

Πηγή: Tennis24

TAGS BARCELONA OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ