ROLAND GARROS

Αλκαράθ: Το ασύλληπτο ρεκόρ του Ισπανού σε Grand Slams

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Roland Garros απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Roland Garros απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ @2024 AURELIEN MORISSARD/AP IMAGES

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε το Roland Garros επικρατώντας του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έγινε ο πρώτος αθλητής στην Open Era που κατέκτησε τα τρία πρώτα του Grand Slams σε ισάριθμες διαφορετικές επιφάνειες.

Ο τελικός του Roland Garros 2024 έμεινε στην ιστορία, με τον Κάρλος Αλκαράθ να επικρατεί με 3-1 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και να κατακτάει το πρώτο τρόπαιο στο Γαλλικό Όπεν και το τρίτο Grand Slam στην καριέρα του.

Είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες του στο US Open το 2022 και στο Wimbledon το 2023, με τον Ισπανό να γίνεται ο πρώτος τενίστας στην Open Era που κατακτά τα τρία πρώτα του Grans Slams σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες (χωμάτινη, σκληρη, χόρτο).

Σε περίπτωση μάλιστα που ο Αλκαράθ κατακτήσει το Australian Open το 2025, το 2026 ή το 2027 θα σημειώσει ακόμη ένα ρεκόρ, αφού θα γίνει ο νεότερος τενίστας στην ιστορία του επαγγελματικού τένις (από το 1968 και μετά) που θα έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο και στα τέσσερα μεγάλα Grand Slams.

Ρεκόρ που κατέχει αυτή τη στιγμή ο συμπατριώτης του και θρύλος του αθλήματος, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος σε ηλικία 24 ετών και 3 μηνών είχε κερδίσει και τα τέσσερα Grand Slams.

TAGS ROLAND GARROS ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ