X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΤΕΝΙΣ

"Αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα"

Δεκατρείς προπονητές τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει αλλάξει η Άνα Ιβάνοβιτς με πρώην συνεργάτη της να μιλάει για την κακή της συνήθεια. Η Σέρβα προσέλαβε ξανά τον Βρετανό Νάιτζελ Σίαρς, τον πατέρα της Κιμ Σίαρς και πεθερό του Άντι Μάρεϊ.

" Η Άνα είναι μια από τις παίκτριες που αλλάζουν τους προπονητές όπως τα βρώμικα πουκάμισα", είπε σε συνέντευξη του ο Ολλανδός προπονητής, Έρικ Φαν Χάρπεν. Ο 71χρονος σήμερα τεχνικός συνεργαζόταν μέχρι τον περασμένο χειμώνα με τη Γερμανίδα Top10er Αντρέα Πέτκοβιτς και έχει αναδείξει στο παρελθόν την Ελβετίδα Πάτι Σνίντερ, ενώ επί ημερών του η Άννα Κουρνικόβα πήρε τα καλύτερα της αποτελέσματα στα τουρνουά της WTA.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την 27χρονη Σέρβα ο Φαν Χάρπεν σχολίασε το φαινόμενο που παρατηρείται σχεδόν από πάντα στο γυναικείο τένις, ορισμένες παίκτριες χαρακτηρίζονται "δύσκολες" στη συνεργασία και αλλάζουν συχνά προπονητή. Η Μαίρη Πιρς, η Ντανιέλα Χαντούκοβα και η Καρολάϊν Βοζνιάκι "πέφτουν" στη συγκεκριμένη κατηγορία, παίκτριες που έχουν συγκεκριμένη άποψη για το παιχνίδι τους και δεν υποχωρούν.

Στις 30 Ιουλίου η Ιβάνοβιτς ανακοίνωσε στα social media πως ξεκίνησε να συνεργάζεται ξανά με τον Βρετανό Νάιτζελ Σίαρς, τον πατέρα της Κιμ Σίαρς και πεθερό του Άντι Μάρεϊ. Οι δυο τους είχαν δουλέψει μαζί ξανά τον Ιούλιο του 2011 και για περίπου δύο χρόνια. Περισσότερο δεν κρατάει τους προπονητές η Ιβάνοβιτς, η οποία ενδεχομένως και εξαιτίας του δεσμού της με τον Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ να αναζητούσε βάση στην Αγγλία το χειμώνα και ο Σίαρς είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου.

Ας δούμε λοιπόν τους δεκατρεις προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί η νικήτρια στο Ρολάν Γκαρός το 2008. Όταν πρωτοέγινε επαγγελματίας το 2003 είχε στο πλευρό της τον Σέρβο Ντέγιαν Βράνιες. Στη συνέχεια δούλεψε με τον Φαν Χάρπεν, αλλά εκείνος που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της ήταν ο Ούγγρος Ζόλταν Κουζάρσκι. Ακολούθησαν ο Αυστραλός Ντέιβιντ Τέιλορ, ο Ολλανδός Σβεν Γκρουενφέλντ και ο Αμερικανός Γκρεγκ Κάρντον.

Τον Γκρούενφελντ, νυν προπονητή της Μαρία Σαραπόβα, τον ξανασυνάντησε καθώς εργαζόταν στο γκρουπ προπονητών της Adidas, όπως και ο Αυστραλός Ντάρεν Κέιχιλ. Το 2010 η Ιβάνοβιτς για μια ολόκληρη σεζόν με τον Ελβετό Χάιντς Γκούνταρτ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος προπονητής της Στέφι Γκραφ. Δύο μήνες στη συνέχεια άντεξε με τον Πορτογάλο Αντόνιο Βαν Γκρίχεν για να πάρει τη σκυτάλη ο Σίαρς.

Το 2013 η Ιβάνοβιτς στράφηκε ξανά στους συμπατριώτες της, Σέρβους προπονητές και έμοιαζε ικανοποιημένοι όχι τόσο με τον Νεμάνια Κόντιτς, όσο με τον Ντέγιαν Πέτροβιτς με τον οποίο ξεκίνησε να συνεργάζεται τον Ιούλιο του 2014, έπαιζε ξανά καλά μέχρι το "διαζύγιο" τους στα μέσα Μαΐου. Για το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον επιστρατεύτηκε προπονητής του γκρουπ της Adidas, ο Γερμανός Ματς Μέρκελ για να εμπιστευτεί ξανά τον Σίαρς.

Η Ιβάνοβιτς, Νο9 στον κόσμο, δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο της. Μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός το 2008 και την αναρρίχηση της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από τη ξαφνική αποχώρηση της Ζιστίν Ενάν και την απαίτηση της να αφαιρεθεί το όνομα της από τα ηλεκτρονικά rankings, η Ιβάνοβιτς δεν είχε την ίδια συνέχεια. Φέτος έφτασε μέχρι τις "τέσσερις" στο Παρίσι για να αποκλειστεί από την Τσέχα αριστερόχειρα Λούσι Σαφάροβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ