AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Μεγάλη πρόκριση για Παπαμιχαήλ, αποκλεισμός για Γραμματικοπούλου στα προκριματικά

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ COLIN MURTY / AFP

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ παίζοντας εξαιρετικό τένις κατάφερε στα προκριματικά του Australian Open να επικρατήσει της Ρέκα Λούκα Γιάνι με 2-0 σετ. Αντίθετα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα από την Μαρίνα Μπασόλ Ριμπέρα με 2-0.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο. 158 στην παγκόσμια κατάταξη) παίζοντας εξαιρετικό τένις κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νο.111 του κόσμου Ρέκα Λούκα Γιάνι επικρατώντας με 6-1, 6-0 για τον 1ο προκριματικό γύρο του Australian Open σημειώνοντας παράλληλα των πρώτη νίκη καριέρας στη διοργάνωση.

Χρειάστηκε 73 λεπτά για να φτάσει στην πρώτη νίκη της στο Australian Open, αλλά και στον 2ο προκριματικό γύρο, δείχνοντας από τη μία συνέπεια στο service, αλλά και έχοντας ουσία στο παιχνίδι της αποφεύγοντας τα πολλά αβίαστα λάθη (17).

Από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της αντιπάλου της (32), ενώ έδειξε ψυχραιμία, επιμονή και υπομονή σε σημεία που θα μπορούσαν να βάλουν μέσα στο παιχνίδι την τενίστρια από την Ουγγαρία.

Η 29χρονη σφράγισε την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα και Νο153 του κόσμου Όλγα Ντανίλοβιτς, η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Βραζλιάνας (Νο216), Καρολίνα Άλβεζ με 6-2, 6-4.

Αποκλεισμός για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Από την άλλη, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο. 199) γνώρισε την ήττα από την Ισπανίδα και Νο.125 του κόσμου, Μαρίνα Μπασόλ Ριμπέρα με 6-2, 6-1 μέσα σε 70 λεπτά για τον 1ο προκριματικό γύρο του Australian Open μένοντας πρόωρα εκτός διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από την θέση του service κερδίζοντας το 45% των πόντων στο 1ο (21/47) και μόλις το 27% στο 2ο (6/22), ενώ παράλληλα υπέπεσε σε 45 αβίαστα λάθη.

Η Μπασόλ Ριμπέρα ξεκίνησε την αναμέτρηση κατακτώντας τα τρία πρώτα games (3-0), έχοντας προλάβει να σπάσει δύο φορές το service της Γραμματικοπούλου, η οποία μείωσε στη συνέχεια παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break (3-1).

Από εκεί και πέρα, η Ισπανίδα βρήκε ακόμα δύο break κι ένα η Γραμματικοπούλου (5-2), με την Μπασόλ Ριμπέρα να κλείνει το 1ο set στο service της με το 2ο hold στο set.

Το πρώτο κράτημα στο service της Γραμματικοπούλου ήρθε στο ξεκίνημα του 2ου set, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία από το σημείο εκείνο και μετά δέχθηκε 6 συνεχόμενα games με την Μπασόλ Ριμπέρα να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο.

Για τη Γραμματικοπούλου αυτός ήταν ο 2ος σερί αποκλεισμός στην πρώτη φάση των προκριματικών του Australian Open σε σύνολο 5 συμμετοχών καθώς είχαν προηγηθεί τρεις σερί προκρίσεις (2017, 2018, 2019) στον 2ο προκριματικό γύρο.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΕΛΛΑΔΑ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ