AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο Κοκκινάκης έκλεισε ραντεβού με τον Μάρεϊ

Australian Open: Ο Κοκκινάκης έκλεισε ραντεβού με τον Μάρεϊ
@2023 KELLY BARNES/AP IMAGES

Ο Θανάσης Κοκκινάκης ξεπέρασε το εμπόδιο του Φάμπιο Φονίνι με 6-1, 6-2, 6-2 και έδωσε ραντεβού στον 2ο γύρο του Australian Open με τον Άντι Μάρεϊ.

O Θανάσης Κοκκινάκης ολοκλήρωσε την Τετάρτη, αυτό που είχε ξεκινήσει την Τρίτη, επικρατώντας του Φάμπιο Φονίνι με 6-1, 6-2, 6-2 σφραγίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Australian Open εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ που με τη σειρά του επικράτησε του Ματεό Μπερετίνι στον μαραθώνιο των 5 ωρών της περασμένης Τρίτης (17/1).

Σε μια αναμέτρηση που κράτησε δύο μέρες ελέω βροχής, ο Κοκκινάκης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος παραχωρώντας μόλις 5 games στον Φονίνι. Ο Αυστραλός τελείωσε την αναμέτρηση κερδίζοντας το 86% των πόντων από το 1ο service (42/49) είχε 27 winners και 16 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 6/11 break-points.

Οι δύο παίκτες κατέκτησαν από ένα game στο 1o set (1-1), ωστόσο αυτό ήταν και το τελευταίο για τον Ιταλό στο 1ο σκέλος του αγώνα καθώς από εκεί και πέρα ο Κοκκινάκης κατέκτησε τα επόμενα πέντε κλείνοντας το set σε 31 λεπτά.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ρυθμός ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί από τους δύο παίκτες με το παιχνίδι να διακόπτεται 5 συνολικά φορές την Τρίτη μέχρι να διακοπεί οριστικά και να μεταφερθεί την Τετάρτη.

Στα 2,5 σετ που είχαν γίνει ο Κοκκινάκης είχε πάρει τα πρώτα δύο και απέμεναν λίγοι πόντοι ακόμα για την πρόκριση του Αυστραλού.

Ο Νο110 του κόσμου δεν είχε προβλήματα ούτε στο 2ο set το οποίο και κατέκτησε σε 36 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 set. Στο τελευταίο set ο Κοκκινάκης βρήκε ένα ακόμη break, την Τετάρτη όταν και συνεχίστηκε το παιχνίδι για να το κλείσει με 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των “64”.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ